r
Nosalty Logó

Meggyes rétes leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
venusz1
Meggyes rétes leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1408 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, majd téglalappá nyújtjuk.
  2. A kimagozott meggyet belerakjuk egy lábasba, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  3. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá (én meg szoktam kóstolni a meggyet, és úgy adagolom a cukrot).
  4. Annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy besűrűsödjön, és készre főzzük.
  5. Ha langyosra hűlt, elterítjük a leveles tésztán, feltekerjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 143470
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Egy kis fahéj a töltelékben nem ront az ízén!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes rétes leveles tésztából
venusz1 27 recept

A kedvenc meggyes habos receptnél alkalmazott meggytölteléket használom. Leveles tészta mindig van a fagyasztóba, soha nem lehet tudni, mikor kell gyorsan valamit összehoznom. Mennyiséget azért nem írtam, mert nálam változó, hogy milyen vastagon töltöm meg a tésztát. Van amikor a töltelék is folyósabbra sikerül, de akkor szépen úri mód tányéron, desszertes villával esszük. Egyébként csak odasomfordálunk az asztalhoz, és ham becsempészünk egyet a pociba, s már ott sem vagyunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!