Madártej 9. - olcsó és gyors recept

Madártej 9. - olcsó és gyors
Madártej 9. - olcsó és gyors
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors madártej, vaníliás krém tojáshabbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrokat, majd egy kis tejjel jól elkeverjük.
  3. A maradék tejet felforraljuk, ebben kifőzzük a kemény tojásfehérjét,kiszedem egy tálba és félre teszem,a tejhez hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és kicsit sűrű krémmé főzzük. (Nem lesz sűrű, csak egy kicsit.)
  4. Ha megvan a krém, akkor tálaljuk, és a cukros kemény főtt tojáshabot a tetejére szaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 72 668
elküldve: 17
receptkönyvben: 538
elkészítve: 33/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gondozoo
Gondozoo cs, 2012-12-13 21:38

Helló én megcsináltam egy nap allat elfogyott nagyon finom lett és én a tojásfehérje habot a mikróba csináltam

Veronika
Veronika szo, 2012-10-27 14:45

Nagyon jó recept,fincsi lett. Csak én még tettem 1 kanál vaníliás pudingot a krémhez.

Dorkinc
Dorkinc szo, 2012-01-14 17:40

Szia! a recept nagyon egyszerű és gyors, de szerintem egy kicsit édes, eggyel több tojással, több tejjel és nagyon kicsit kevesebb cukorral csináltam, de szerintem így is túl édes, főleg a fehérje, az 5tojáshoz a 10deka is szerintem sok, legközelebb inkább 60körülivel csinálom! :)

-Shoshanna-
-Shoshanna- / -Shoshanna- v, 2011-12-18 19:10

Szia!

Szuper ez az egyszerű recept, megcsináltam és nagyon finom lett, annyi hogy én mikrós habbal csináltam. ;)

vcsuka
pussycat / vcsuka h, 2012-07-02 10:29

Igen, forras kozben a habot a tejbe kanalazod, k.b. fel percig fozod, majd egy szuro lapat segitsegevel kiszeded egy mely talba. Ezutan a tojassargas masszat belekevered es felforralod majd rogton elzarod alatta a tuzet. En ezutan raszoktam onteni a kifozott habra.

Larry
Larry cs, 2011-10-20 09:05

aztírja hogy a tojásokat szét kell választani... a sárgáját a fehérjétől hogy lehet szétválasztani?

432