r
Nosalty Logó

Levendulás-csokoládés madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Noémifőz
Levendulás-csokoládés madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Verjük habosra a tojásokat a cukorral.
  2. A lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport keverjük össze.
  3. Keverjük össze a mézet, a puha vajat és a tejet, majd adjuk a tojásos-cukros keverékhez.
  4. Dolgozzuk össze a folyékony és a lisztes keveréket, és fóliával letakarva pihentessük egy éjszakát.
  5. Közvetlenül sütés előtt keverjük bele a csokoládét és a szárított levendulát a tésztába.
  6. Szilikon formában 190 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2446
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Noémifőz 7 recept

Az unokatestvéremmel évek óta tartunk nyáron tematikus főzőnapot. :-) Idén francia ételeket készítettem, akkor született meg ez a recept. Nagyon friss, érdekes ízű, viszont kicsit borongós-nosztalgikus is (biztos Proust miatt... :).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!