Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes

Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes
Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (89)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült megtalálni azt a receptet, ami leginkább hasonlít a "bolti" sült tésztához!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ennél a receptnél a legfontosabb a tészta szárazon való lepirítása. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, mert a serpenyő alján lévő tésztaszálak hamar odaéghetnek. Ügyelni kell arra, hogy a tészta állandóan keverve legyen.
A zöldségek csak irányadóak: bármit bele lehet tenni, nálunk ez a verzió jött be a legjobban. Köretnek is nagyon finom, de az íze olyan egyedi, hogy mi általában magában esszük.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tészta szójaszósszal, vegetáriánus kínai tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Pótoljuk az olívaolajat, a fél csomag tésztát kettétörjük, és SZÁRAZON barnára pirítjuk az olajon.
  4. Ha szép barna lett, hozzáöntjük a félretett zöldségeket, ízesítjük a fokhagymával, a szójaszósszal és a chilivel.
  5. Majd hozzáöntünk kevés vizet, (kb. 2 dl-t), és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte az aláöntött vizet, akkor folyamatosan kis mennyiségekkel addig pótoljuk, amíg a tészta meg nem puhul.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 60
össznézettség: 192 375
elküldve: 87
receptkönyvben: 2 869
elkészítve: 209/288
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

Hozzászólások (89)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DettyBp
DettyBp Sat, 2017-03-25 16:35

Köszönöm a receptet, finom.
De egy technikát szeretnék megkérdezni...
Miként jártok el, hogy nem apró darabokra törött tészta lesz belőle????!!!
Pirításkor, kavarás közben ripityára tört a félbe tört tésztám.:-((((

Dea96
Dea96 Tue, 2016-09-06 12:47

Köszönöm a receptet nagyon finom, imádom ^^ Én mondjuk a salátát kiszoktam hagyni, de úgyis jó :)

Bubu46
Bubu46 Thu, 2015-09-24 06:51

Nagyon köszönöm - nagyon finom és teljesen rászoktunk...A vízzel okosan kell bánni és akkor már nem szabad magára hagyni,ha felöntötted, mert gyorsan odakap !

ancymancy
ancymancy / ancymancy Fri, 2015-07-03 03:57

Nem is értem a rengeteg receptet, amivel úgy kezdik, hogy főzd meg a tésztát....az egyik ismerősöm nemrég panaszkodott, hogy hogyan lesz olyan finom ropogós, barna a tészta, mert neki soha. Mondtm, hogy én tudom, de nem mondom meeeeeeeg :DDDD ( Nyilván megmondtam :) )

terranova56
terranova56 Fri, 2014-10-03 14:39

Én , mielőtt elolvasnám a receptet, előtte mindig elolvasom a hozzászólásokat, na most ami 80 hozzászólás felett van, az szerintem a kommentekkel együtt csak kiváló lehet. Biztos kipróbálom

libaláb
libaláb Wed, 2014-08-06 20:31

Semmi só? Finom lesz anélkül is? Holnap akkor nekiesnék, de vendégség lesz,mnem akarok felsülni... :)

Melinda225
Melinda225 Sun, 2013-07-14 14:51

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a receptet. Nagyon nagyon jó! Isteni finom lett!!!!Mindenkinek ajánlom, nem fog csalódni!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2013-02-21 19:52

Az olivaolajat csak salátába szabad tenni, sütni mogyoróolajjal kell! Mindjárt kipróbálom a receptet, kíváncsi vagyok...

szerk: Elkészült egy dupla akkora adag. Nem rossz, de még van hova fejlődnöm vele. A tésztát sütőben pirítottam, mert a wokban nem fért el, ill. össze kellett törni, hogy a wokban meg lehessen főzni. Szerintem sokkal jobb külön főzni a tésztát, és a végén összekeverni a zöldséggel. Azért is jobb, mert a zöldség annyi idő alatt, amíg elkészül a tészta, könnyen túlfő. A szójaszósz meg nem kell sajnálni belőle. :-) Összességében szerintem jó ez a recept.

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-02-14 21:30

Köszönjük a receptet, most vacsoráltunk belőle. Kicsit kísérleteznem kell még, hogy a páromnak is "olyan legyen, mint az igazi", de azért finom lett. Alapból én nem szeretem ezt a kínaiaknál, de egyszer kétszer azért biztosan elkészítem még ezt a házi változatot. Tettem hozzá kevés pirított szezámmagot, és egyáltalán nem rontotta el! :)

andex
andex Fri, 2013-02-01 23:22

Nagyon jó recept màr sokszor megcsinàltam mondjuk èn a zöldsègeket nem fõzöm a tèsztàval csak a vègèn adom hozzà,valaki irta hogy a tèsztàt megsüti elõször a sütõben kipròbàltam tènyleg sokkal egyenletesebben barnul,nekem gond volt a làbasban a tèsztàt kavargatni mert mindig repkedtek kifelè.Valaki csinàta màr ùgy hogy nem felöntötte vizzel a sült tèsztàt hanem egyszerûen megfõzte mint a spagettit?Köszönet a receptèrt nagyon jò:-)

Bruhaha
Bruhaha Sat, 2012-11-10 22:24

Sosem ettem még kínai sült tésztát. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, mert teljesen káposztás tészta íze lett. Az édes szójaszósztól még inkább hasonlított rá. De, tényleg nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, máskor is terítékre kerül. :)

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2013-02-21 19:53

Sós szójaszósszal kell, tecsóban lehet kapni kikkoman-t, az a jó fajta. Édessel érdekes lehet :D

szabonehbea
szabonehbea Mon, 2012-10-15 11:01

Nem tudom tényleg a legfinomabb e, mert mióta először megcsináltam leragadtam ennél. Nagyon megszerettük. Már sokszor megcsináltam és megunhatatlan. Köszi a receptet

gyurcsicsildikó
gyurcsicsildikó Fri, 2012-09-07 17:25

Sziasztok!
Már sokszor elkészítettem ezt a fantasztikus tésztát! Ma találtam egy másik receptnél egy sokkal egyszerűbb tészta pirítási módszert. Persze mindjárt ki is próbáltam. Tepsiben az előmelegített sütőben , amíg a zöldségekkel foglalkoztam gyönyörűen megpirult a tészta , csak néha kellett ránéznem és megrázogattam a tepsit.
Sokkal egyenletesebb lett így a tészta színe , és még időt is spóroltam vele. Ildikó

frexnorbi
frexnorbi Thu, 2012-09-06 19:02

szia! laura! ismerösöm főzte ilyen recept és ettem és nagyon finom különleges iz:)) majd legközelebb én sütni fog:) nagyon köszi a recept:)

erzsike46
erzsike46 Fri, 2012-08-17 16:40

Szarazon piritani nem azt jelenti,hogy nem olajon?Mert ugye akkor mar nem szaraz hanem olajos!?
En kiprobaltam pl.olaj nelkul piritani a tesztat es utana felengedni vizzel a vegen keves olajat ra.A hozzavalokat pedig masik edenyben keszitettem el es osszeontottem.Probaljatok ki olaj nelkul sutni.
Jo etvagyat!

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Thu, 2012-07-26 17:32

Szia!
Épp most készítem,remélem jó lesz,de az illata már most isteni!
Ezer hála érte,biztos nagyon finom lesz!:D

baliz
baliz Thu, 2012-07-12 16:12

Így tökéletes ahogy van, nem kell hús mellé!
Köszönöm a receptet!

Veresribizke
Veresribizke Thu, 2012-06-21 13:37

Egyszerűen mennyei :) Én hússal készítem, csirkemell csíkokkal, illetve szoktam bele tenni gyufaszálra vágott karalábét, újhagymát, szálzellert is. Imádjuk :) Örök hála a receptért :)

ekunzer
McSüti / ekunzer Mon, 2012-05-21 22:24

Köszönöm a receptet. A férjemnek nagyon ízlett! Azt mondta, hogy ez a legfinomabb tészta, amit otthon készítettek!

Dőrike
Dőrike / Dőrike Tue, 2012-03-20 23:16

tényleg nagyon finom, pont olyan mint amit a kínai büfékben lehet kapni, vagy inkább még jobb:)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2012-03-06 23:28

A hozzaszolasok meggyoztek, es kiprobaltam. Isteni! Kapasbol egy doboz spagettibol csinaltam, es nem bantam meg. Koszi a megosztast, soha ra nem jottem volna, hogy igy keszul :) Ez az igazi!

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Sat, 2012-02-25 19:18

Ez a legjobb recept az osszes kozul!
Mindig atolvasom a hozzaszolasokat,hogy ne a magam karan tanuljak:)
Jobban izlik az atsutott teszta,mint a kifott.
A csalad kedvence a recepted,nagyon koszi!
Elmentve!

Gabyka88
Gabyka88 Wed, 2012-02-15 19:37

Már régóta érdekelt, hogy hogy tudok ilyen igazi finom kínai tésztát csinálni és isteni lett! Nagyon köszönöm a receptet! Üdv, Gabi

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2012-02-11 12:34

Nagyon-nagyon finom! Én borsóval,répával, hagymával készítettem, mellé szezánmagos csirkemellett sütöttem.Húúúúúú nagyon jó lett, sose gondoltam volna hogy így kell készíteni. Köszönöm a receptet!Üdv:Anikusz

Tévésámán
Tévésámán Tue, 2012-01-24 19:00

Na legalább most már tudom mire használjam a megmaradt szójaszószt (még jó egy ideig)! :D

Hencsibe
Hencsibe Wed, 2012-01-18 19:05

Nagyon finom lett a teszta, meg az olasz baratnom is elkerte a receptet. En joval tobb es tobbfelebb zoldseggel keszitettem, mert nem akartam, hogy megromoljanak es hat megerte. :) Koszonet a receptert!

tulip
tulip Sat, 2012-01-14 15:43

hüümm, tökéletes ....... mostantól ezt is itthon esszük ;O)
köszönöm!!!!

Abbygale
Abbygale Sat, 2012-01-07 17:22

Napi szinten főzök, de kínai kajából ez volt az első próbálkozásom! A recept hibátlan!!! Isteni finom lett, tényleg jobb mint az éttermi!!! :) Örök hála a receptért!

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Thu, 2011-12-22 22:06

4 főre fél csomag tészta??? :) Azt azért megnézném,kínaiaknak lehet elég én egyedül megenném. :)))

aranymazsola
aranymazsola Thu, 2011-12-08 13:36

A legjobb, jobb mint a kínai!
Ugyanabból a pénzből egy egész sereg jóllakik. Nem lehet abbahagyni!

Bejus86
Bejus86 Thu, 2011-11-03 14:00

Több kínai receptet is próbáltam már erről az oldalról, ami úgy kezdődött, hogy "olyan, mint a büfés..."
Azt hiszem befejeztem a kísérletezést. Ez a tészta telitalálat lett, erre tényleg azt lehet mondani, hogy olyan mint a kínai büfésé. Isteni finom!!! Bár én is csaltam egy kicsit, mert kicsit több zöldséget tettem hozzá, plusz csempésztem még bele egy kis szezámmagos bébikukoricás husit is!

Laura36
Laura36 / Laura36 Thu, 2011-11-03 16:19

Igen, én is ezért tettem fel, mert ez TÉNYLEG olyan, mint az "eredeti". Mostanság már mi is egyre több zöldséggel csináljuk, mindig amivel épp jól esik, mert a tészta finom ízén nem változtat! Örülök, hogy kipróbáltad!

erazs
erazs / erazs Thu, 2011-10-27 10:51

Mi is nagyon szeretjük ezt a receptet, már sokszor elkészítettem, időközben rájöttünk, hogy nekünk még finomabb, ha több zöldséget adunk hozzá. Már ott tartunk, hogy a káposzta, répa aránya megegyezik a tésztáéval :) Tényleg nagyon-nagyon finom, köszönjük!

Smici83
Smici83 Fri, 2011-09-30 12:13

Nagyon finom, különleges ízt kölcsönöz a tészta sütése.
Vigyázz rá, mert nagyon gyorsan odakozmál a tészta, ha nincs elegendő víz alatta!!!
Ajánlom mindenkinek. :-)

285
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 0.5 közepes db
káposztalevél 4 közepes db
makaróni 250 g
szójaszósz 50 ml
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
olívaolaj 1 ek