Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes recept

1 adag
292
kcal
Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes
Legfinomabb kínai sült tészta 2. - húsmentes
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült megtalálni azt a receptet, ami leginkább hasonlít a "bolti" sült tésztához!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ennél a receptnél a legfontosabb a tészta szárazon való lepirítása. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, mert a serpenyő alján lévő tésztaszálak hamar odaéghetnek. Ügyelni kell arra, hogy a tészta állandóan keverve legyen.
A zöldségek csak irányadóak: bármit bele lehet tenni, nálunk ez a verzió jött be a legjobban. Köretnek is nagyon finom, de az íze olyan egyedi, hogy mi általában magában esszük.

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tészta szójaszósszal, vegetáriánus kínai tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Pótoljuk az olívaolajat, a fél csomag tésztát kettétörjük, és SZÁRAZON barnára pirítjuk az olajon.
  4. Ha szép barna lett, hozzáöntjük a félretett zöldségeket, ízesítjük a fokhagymával, a szójaszósszal és a chilivel.
  5. Majd hozzáöntünk kevés vizet, (kb. 2 dl-t), és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte az aláöntött vizet, akkor folyamatosan kis mennyiségekkel addig pótoljuk, amíg a tészta meg nem puhul.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 125 512
elküldve: 78
receptkönyben: 2 603
elkészítve: 129/210
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
49 recept

Hozzászólások (83)

libaláb
libalábsze, 2014-08-06 20:31

Semmi só? Finom lesz anélkül is? Holnap akkor nekiesnék, de vendégség lesz,mnem akarok felsülni... :)

Melinda225
Melinda225v, 2013-07-14 14:51

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a receptet. Nagyon nagyon jó! Isteni finom lett!!!!Mindenkinek ajánlom, nem fog csalódni!

chiyori
chiyorics, 2013-07-04 01:31

Köszi a receptet. Ez lesz holnap a vacsi. Már izgatottan várom. :)

inf3rno
inf3rnocs, 2013-02-21 19:52

Az olivaolajat csak salátába szabad tenni, sütni mogyoróolajjal kell! Mindjárt kipróbálom a receptet, kíváncsi vagyok...

szerk: Elkészült egy dupla akkora adag. Nem rossz, de még van hova fejlődnöm vele. A tésztát sütőben pirítottam, mert a wokban nem fért el, ill. össze kellett törni, hogy a wokban meg lehessen főzni. Szerintem sokkal jobb külön főzni a tésztát, és a végén összekeverni a zöldséggel. Azért is jobb, mert a zöldség annyi idő alatt, amíg elkészül a tészta, könnyen túlfő. A szójaszósz meg nem kell sajnálni belőle. :-) Összességében szerintem jó ez a recept.

yvycsajszi
yvycsajszics, 2013-02-14 21:30

Köszönjük a receptet, most vacsoráltunk belőle. Kicsit kísérleteznem kell még, hogy a páromnak is "olyan legyen, mint az igazi", de azért finom lett. Alapból én nem szeretem ezt a kínaiaknál, de egyszer kétszer azért biztosan elkészítem még ezt a házi változatot. Tettem hozzá kevés pirított szezámmagot, és egyáltalán nem rontotta el! :)

andex
andexp, 2013-02-01 23:22

Nagyon jó recept màr sokszor megcsinàltam mondjuk èn a zöldsègeket nem fõzöm a tèsztàval csak a vègèn adom hozzà,valaki irta hogy a tèsztàt megsüti elõször a sütõben kipròbàltam tènyleg sokkal egyenletesebben barnul,nekem gond volt a làbasban a tèsztàt kavargatni mert mindig repkedtek kifelè.Valaki csinàta màr ùgy hogy nem felöntötte vizzel a sült tèsztàt hanem egyszerûen megfõzte mint a spagettit?Köszönet a receptèrt nagyon jò:-)

Bruhaha
Bruhahaszo, 2012-11-10 22:24

Sosem ettem még kínai sült tésztát. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, mert teljesen káposztás tészta íze lett. Az édes szójaszósztól még inkább hasonlított rá. De, tényleg nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, máskor is terítékre kerül. :)

inf3rno
inf3rnocs, 2013-02-21 19:53

Sós szójaszósszal kell, tecsóban lehet kapni kikkoman-t, az a jó fajta. Édessel érdekes lehet :D

szabonehbea
szabonehbeah, 2012-10-15 11:01

Nem tudom tényleg a legfinomabb e, mert mióta először megcsináltam leragadtam ennél. Nagyon megszerettük. Már sokszor megcsináltam és megunhatatlan. Köszi a receptet

gyurcsicsildikó
gyurcsicsildikóp, 2012-09-07 17:25

Sziasztok!
Már sokszor elkészítettem ezt a fantasztikus tésztát! Ma találtam egy másik receptnél egy sokkal egyszerűbb tészta pirítási módszert. Persze mindjárt ki is próbáltam. Tepsiben az előmelegített sütőben , amíg a zöldségekkel foglalkoztam gyönyörűen megpirult a tészta , csak néha kellett ránéznem és megrázogattam a tepsit.
Sokkal egyenletesebb lett így a tészta színe , és még időt is spóroltam vele. Ildikó

frexnorbi
frexnorbics, 2012-09-06 19:02

szia! laura! ismerösöm főzte ilyen recept és ettem és nagyon finom különleges iz:)) majd legközelebb én sütni fog:) nagyon köszi a recept:)

erzsike46
erzsike46p, 2012-08-17 16:40

Szarazon piritani nem azt jelenti,hogy nem olajon?Mert ugye akkor mar nem szaraz hanem olajos!?
En kiprobaltam pl.olaj nelkul piritani a tesztat es utana felengedni vizzel a vegen keves olajat ra.A hozzavalokat pedig masik edenyben keszitettem el es osszeontottem.Probaljatok ki olaj nelkul sutni.
Jo etvagyat!

Chryste21
Chryste21h, 2012-08-13 19:19

Már sokszor megcsináltam azóta,és isteni lett mindig.Köszi a receptet,imádjuk!!!!

Chryste21
Chryste21cs, 2012-07-26 17:32

Szia!
Épp most készítem,remélem jó lesz,de az illata már most isteni!
Ezer hála érte,biztos nagyon finom lesz!:D

baliz
balizcs, 2012-07-12 16:12

Így tökéletes ahogy van, nem kell hús mellé!
Köszönöm a receptet!

Veresribizke
Veresribizkecs, 2012-06-21 13:37

Egyszerűen mennyei :) Én hússal készítem, csirkemell csíkokkal, illetve szoktam bele tenni gyufaszálra vágott karalábét, újhagymát, szálzellert is. Imádjuk :) Örök hála a receptért :)

ekunzer
ekunzerh, 2012-05-21 22:24

Köszönöm a receptet. A férjemnek nagyon ízlett! Azt mondta, hogy ez a legfinomabb tészta, amit otthon készítettek!

Dőrike
Dőrikek, 2012-03-20 23:16

tényleg nagyon finom, pont olyan mint amit a kínai büfékben lehet kapni, vagy inkább még jobb:)

Chocaholic
Chocaholick, 2012-03-06 23:28

A hozzaszolasok meggyoztek, es kiprobaltam. Isteni! Kapasbol egy doboz spagettibol csinaltam, es nem bantam meg. Koszi a megosztast, soha ra nem jottem volna, hogy igy keszul :) Ez az igazi!

Tamasne Csokor
Tamasne Csokorszo, 2012-02-25 19:18

Ez a legjobb recept az osszes kozul!
Mindig atolvasom a hozzaszolasokat,hogy ne a magam karan tanuljak:)
Jobban izlik az atsutott teszta,mint a kifott.
A csalad kedvence a recepted,nagyon koszi!
Elmentve!

Gabyka88
Gabyka88sze, 2012-02-15 19:37

Már régóta érdekelt, hogy hogy tudok ilyen igazi finom kínai tésztát csinálni és isteni lett! Nagyon köszönöm a receptet! Üdv, Gabi

anikusz
anikuszszo, 2012-02-11 12:34

Nagyon-nagyon finom! Én borsóval,répával, hagymával készítettem, mellé szezánmagos csirkemellett sütöttem.Húúúúúú nagyon jó lett, sose gondoltam volna hogy így kell készíteni. Köszönöm a receptet!Üdv:Anikusz

Tévésámán
Tévésámánk, 2012-01-24 19:00

Na legalább most már tudom mire használjam a megmaradt szójaszószt (még jó egy ideig)! :D

Hencsibe
Hencsibesze, 2012-01-18 19:05

Nagyon finom lett a teszta, meg az olasz baratnom is elkerte a receptet. En joval tobb es tobbfelebb zoldseggel keszitettem, mert nem akartam, hogy megromoljanak es hat megerte. :) Koszonet a receptert!

tulip
tulipszo, 2012-01-14 15:43

hüümm, tökéletes ....... mostantól ezt is itthon esszük ;O)
köszönöm!!!!

Abbygale
Abbygaleszo, 2012-01-07 17:22

Napi szinten főzök, de kínai kajából ez volt az első próbálkozásom! A recept hibátlan!!! Isteni finom lett, tényleg jobb mint az éttermi!!! :) Örök hála a receptért!

bcsaba73
bcsaba73cs, 2011-12-22 22:06

4 főre fél csomag tészta??? :) Azt azért megnézném,kínaiaknak lehet elég én egyedül megenném. :)))

aranymazsola
aranymazsolacs, 2011-12-08 13:36

A legjobb, jobb mint a kínai!
Ugyanabból a pénzből egy egész sereg jóllakik. Nem lehet abbahagyni!

Bejus86
Bejus86cs, 2011-11-03 14:00

Több kínai receptet is próbáltam már erről az oldalról, ami úgy kezdődött, hogy "olyan, mint a büfés..."
Azt hiszem befejeztem a kísérletezést. Ez a tészta telitalálat lett, erre tényleg azt lehet mondani, hogy olyan mint a kínai büfésé. Isteni finom!!! Bár én is csaltam egy kicsit, mert kicsit több zöldséget tettem hozzá, plusz csempésztem még bele egy kis szezámmagos bébikukoricás husit is!

Laura36
Laura36cs, 2011-11-03 16:19

Igen, én is ezért tettem fel, mert ez TÉNYLEG olyan, mint az "eredeti". Mostanság már mi is egyre több zöldséggel csináljuk, mindig amivel épp jól esik, mert a tészta finom ízén nem változtat! Örülök, hogy kipróbáltad!

erazs
erazscs, 2011-10-27 10:51

Mi is nagyon szeretjük ezt a receptet, már sokszor elkészítettem, időközben rájöttünk, hogy nekünk még finomabb, ha több zöldséget adunk hozzá. Már ott tartunk, hogy a káposzta, répa aránya megegyezik a tésztáéval :) Tényleg nagyon-nagyon finom, köszönjük!

Smici83
Smici83p, 2011-09-30 12:13

Nagyon finom, különleges ízt kölcsönöz a tészta sütése.
Vigyázz rá, mert nagyon gyorsan odakozmál a tészta, ha nincs elegendő víz alatta!!!
Ajánlom mindenkinek. :-)

Timcsi_22
Timcsi_22sze, 2011-09-07 09:12

Nagyon jó kis recept, én azért csempésztem bele egy kis husit is!:)Többször kerül majd az asztalra!

smagdi
smagdih, 2011-08-22 14:20

Nagyon-nagyon-nagyon finom! Az én gyerekeim a káposztát nem szereteik, ezért répával és lilahagymával készítem. A vízzel nem kell spórolni az elején, mert rögtön beszívja a forró tészta, és hamar odakap.

smagdi
smagdih, 2011-08-22 14:17

Nagyon-nagyon-nagyon finom! Az én gyerekeim a káposztát nem szereteik, ezért répával és lilahagymával készítem. A vízzel nem kell spórolni az elején, mert rögtön beszívja a forró tészta, és hamar odakap.

beszterga
besztergav, 2011-07-24 18:39

Én nem szójaszósszal csináltam, hanem egy fél marhahúsleveskockával, kis csilivel és sok curry-vel. Zöldségnek paprikát használtam. Tipp: a végén ha megszórjátok pirított magokkal, nagyon megdobja. Olyan fincsi volt, hogy egyedül benyaltam az egészet! :-). köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Kenj egy vidám uzsonnát!
Kenj egy vidám uzsonnát!
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Nem reggelizem, mert még nem vagyok éhes...napközben nem vagyok éhes, ezért általában csak bekapok valamit...ismerős? Márpedig enni nem csak akkor kell, ha éhes vagy.
293