Kelesztés nélküli sajtos pogácsa recept

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa
Kelesztés nélküli sajtos pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén sikerült részt vennem a Floriol Gasztropárbajban, Fűszeres Eszter csapatában küzdöttem a "Fügék" ellen. Ez a pogácsa volt, amit a főzőesten megsütöttem. Maga a pogácsa pedig a kelesztés nélküli sajtos kiflim  receptjét átdolgozva készült. A középsőmnek ünnepeltük a névnapját, és pogácsát kért, de már kevés volt az időm egy kelesztős dologra, így jött az ötlet az átalakításra, hát ez lett belőle! A Floriol főzőest beszámolóját a blogomon elolvashatjátok.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hajtogatott pogi, sajtos pogi, gyors pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. 1 dl langyos 1 kávéskanál cukros tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk.

  2. Hozzáadjuk a többi langyos tejet, lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!

  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és reszelt sajtot szórunk rá.

  4. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat.

  5. Tetejét megkenjük tojással , és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük. A sütő aljába tegyünk be egy meleg vízzel teli edénykét, a keletkező gőz jót fog tenni a sülő pogiknak.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 42 068
elküldve: 48
receptkönyvben: 562
elkészítve: 24/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

solleggiato
solleggiato p, 2015-12-04 17:21

Szia! a pogi finom, csak az én sütőm lehet erősebb, 200 fokon sütöttem nagyon barna lett a teteje alja, a közepe enyhén nyers :D de szépen feljöttek és finom is, holnap újra megpróbálom :)

somitimi
somitimi sze, 2014-08-13 10:59

WOW!!!! Könnyű és nagyon finom. Bár én kicsit alulsóztam :) De ez az én hibám volt, mindent alulsóztam aznap :S
Nagyon jó pogi, következőre jöhet a kifli!

somitimi
somitimi h, 2014-08-11 16:15

Rákészültem a sajtos pogira, de Anyukám receptje sajna nincs nálam, így keresgéltem. Persze tejföl nincs itthon, úgyhogy anélküli recept kellett. Ezt ráadásul keleszteni se kell, és az összes komment alapján azt mondom lássunk neki :D Eredményt majd megírom!

Krisznyuszi
Krisznyuszi v, 2014-03-09 16:29

Nagyon finom lett a pogácsa :) nekem olyan problémám volt vele, hogy az első adag gyönyörűen feljött szép magasra és tényleg olyan volt mint a hajtogatott pogácsa, a többi viszont elég kicsi lett és nem volt olyan réteges... :( talán túlkelt a többi amíg az első adag sült??? hogy csináljam legközelebb, hogy ne járjak így?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni sze, 2014-03-19 15:27

Szia! Gondolkodom, hogy mi lehetett a gond. Az első, ami eszembe jut, hogy talán lefolyhatott az oldalán a tojás, állítólag akkor nem jön föl olyan szépre. Nem hiszem, hogy a "túlkeléssel" lenne gond, nekem is áll addig a többi tészta, amíg az első adag sül, de nem volt kirívó eltérés. Mondjuk a végén már természetszerű, hogy nem lesznek olyan szépek, mint az első adag, mert az újabb összegyúrástól kicsit "romlik" a tészta állaga. Nagymamám az utolsó adag kelt tésztákat "vakarónak" hívta, utalva erre.
Esetleg próbáld meg újból, a tojás kenésre ügyelve. Kíváncsi vagyok, hogy mit tapasztalsz az újabb próbálkozásnál.
Üdv:
anita

Ancsika75
Ancsika75 / Ancsika75 sze, 2014-02-26 17:36

Nagyon köszönöm ezt a receptet! Ez maga a menyország. Nekem nincs türelmem hajtogatni pihentetni,stb mert ha kigondolom akkor aggy uram isten azonnal készüljön el. Ez pont olyan aduplájára feljön puha omlós és olcsó a tésztája. Legközelebb kipróbálom a kék penészes sajttal, szerintem azzal is nagyon finom lehet.
Ezt elteszem a kedvenceim közé. Köszi :))

judystar
judystar szo, 2014-02-01 22:21

Fel lehet ezt használni virsli körbetekeréséhez leveles-tészta helyett?

proxy
proxy szo, 2013-12-07 16:14

Ani!

Nagyon jó a recept, ez az első amit erről az oldalról megcsináltam.
Nem használhatok vajat, margarint, joghurtot, kefirt, tejfölt, ezek nélkül kell megoldanom az életem. Vadászgatom azokat a recepteket, amiket ezek nélkül lehet elkészíteni. És ez a pogi, hmm... Isteni lett:-) (persze a margarint, vajat kihagytam)
Nagyon köszi, és ha van még ilyesmid, akkor örömmel veszem.

További jó sütés-főzést!

proxy

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni k, 2013-12-10 00:23

Kedves Proxy!
Örülök, hogy tetszett a pogi :)! Feltétlenül teszek fel, ha van még ilyesmi a tarsolyomban, ami jó lehetne Neked is.
Szép hetet kívánok!
Ani

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2012-06-12 10:38

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

1222