r
Nosalty Logó

Húsos töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Húsos töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    995 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    1331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 4414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval összekeverjük és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojássokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Addig az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a hússal együtt. Ételízesítővel, borssal, mustárral fűszerezzük. Puhára főzzük.
  5. Liszttel megszórjuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd addig főzzük, míg zsírjára nem fő. Ekkor a tojást kikeverjük a tejföllel és ráöntjük a húsra. Még 2 percig főzzük.
  6. A tésztából 4 gombócot csinálunk. Kinyújtjuk kb 2 mm -res vastagra, kör alakúra és nyolc szeletre osztjuk / mint a tortát szoktuk felvágni/
  7. A szélesseb végébe kanalazunk a töltelékből és feltekerjük a kifliket.
  8. Tepsibe egymás mellé tesszük, nem túl szorossan. Megkenjük tojással és 20 percig pihentetjük.
  9. Majd újból megkenjük /ilyenkor lehet rá reszelni sajtot, aki szereti/ és előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 40229
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

Kirándulóknak nagyon tudom ajánlani ősszel és kora tavasszal, meleg tea mellé. Előző nap meglehet csinálni és másnap csak cipelni kell előszőr a táskában, majd a hasban :). JÓ étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok évvel ezelőt találtam egy újságban ezt a receptet /kb. 16 éve/. Hidegen és melegen is nagyon jó. Ha a tészta mennyiségét csak 2 gombócra osztjuk, akkor vastagabb tésztát is kaphatunk belőle, de mi így szeretjük. /Azt hiszem az eredeti receptben csak két gombócra osztották , de már nem emlékszem mert olyan régen volt:)/ Amint kisült lehet fogyasztani, csak óvatossan a forró töltelékkel. Én mindig megégetem a számat vele, mert nem bírok várni, amíg hűl egy kicsit. Forrón szeretem :) Nyami-nyami...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!