Házi sajtos pogácsa 9. recept

1 adag
1385
kcal
Házi sajtos pogácsa 9.
Házi sajtos pogácsa 9.
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi sajtos pogácsát készítettünk Ferenc nagymamájának receptje alapján. (Ebből az adagból 60 darab lesz.)

Pogácsakészítési javaslatok Ferenc nagymamája szerint:

A pogácsa állaga a lelke.

A pogácsa tésztája legyen hamvas és omlós, az íze kellemes, küllemre pirospozsgás és legyen réteges.

Az összetevőkre fordítsunk nagy figyelmet.

1. A házi tejfölt legalább 1-2 órával a sütés előtt kezdjük el lecsepegtetni, de még jobb, ha előző este elvégezzük a műveletet, mert így több savó csöpög ki belőle -ezáltal finomabb tejfölt kapunk.

2. A lisztet szitáljuk át, így több levegő kerül a pogácsába, amitől az omlósabb lesz.

3. Csak vajat használjunk! Lehet teavaj is, a margarin nem jó.

4. A tészta pihentetése legalább fél órán keresztül történjen, de több időt is rászánhatunk.

5. A pogácsák kiszaggatása után megmaradt tésztát újból gyúrjuk össze, és szaggassuk ki, mindaddig, míg az el nem fogy. Így kicsit keményebb tésztát kapunk, de ez a minőségen nem változtat.

Gyúrás, dagasztás:

1. A kényesebbek először robotgéppel dolgozzák össze a hozzávalókat (a bátrabbak ezt elhagyhatják), majd a kezünkkel gyúrjuk, formázzuk tovább a masszát, egészen addig, amíg a tészta összeáll, és könnyedén elválik az edény falától.

2. Később ezt a karizom-erősítő műveletet a lisztezett deszkán is megismételjük.

Rétegezés:
A tészta hozzávalóinak összedolgozása, összegyúrása és az első hosszabb idejű (40-60 perces) kelesztés után érdemes a pogácsatésztát háromszor áthajtogatni, így érhetjük el, hogy állaga leveles legyen.

Hajtogatás:

1. A tésztát téglalap alakúra hajtjuk, majd a két rövidebb oldalát behajlítjuk egymásra, először az egyik végét, majd rá a másik felét is. Így három réteget kapunk egymáson.

2. Letakarjuk, pihentetjük 15-20 percet, majd megint téglalappá nyújtjuk, és megismételjük a hajtogatást még legalább kétszer.

Rácsozás, szaggatás, sodrás:

1. A pogácsát 3-5 mm mélységben egy éles kés segítségével rácsozzuk.

2. A pogácsaszaggató mérete legalább 5 cm átmérőjű legyen, mert így sütés után is megérezzük a pogácsa belső finom ízeit.

3. Szaggatás után a pogácsákat két tenyerünk között megformázzuk, „sodorjuk” , majd így tesszük azokat  a kivajazott tepsire.

Szép mosolygósra sütés:
Szép színe lesz a pogácsának, ha a sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojássárgájával vagy tojásfehérjével vagy egy egész felvert tojással, illetve egy egész felvert tojásban elkevert kevés tejjel.

„Az igazi pogácsa kemencében sütve a legfinomabb."

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Borajánlat: Hétszőlő Tokaji Furmint  2006, Hétszőlő Tokaji Hárslevelű 2005


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

igazi házi sajtos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csöpögtessük le a tejfölt szitába helyezett tiszta tüllön keresztül, legalább 1-2 órán át.
  2. A házi tejet langyosítsuk meg, majd öntsük egy bögrébe, keverjük össze a cukorral és az élesztővel, majd tegyük meleg helyre felfuttatni (10-15 perc) .
  3. A vajat langyosítsuk fel szobahőmérsékletűre, majd a sajt kivételével keverjük össze a hozzávalókat.
  4. Alaposan gyúrjuk át, míg pogácsatészta-masszát nem kapunk.
  5. A kapott tésztát helyezzük kelesztőtálba, fedjük le, és legalább fél órán keresztül pihentessük.
  6. Ezután lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki, és hajtogassuk össze a pogácsa alapanyagát, majd ismét helyezzük a belisztezett kelesztőtálba, ahol újból legalább fél órát pihentetjük.
  7. Ismét nyújtsuk ki, és hajtogassuk össze a tésztát. Megint pihentessük fél órát, utána lisztezett nyújtódeszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
  8. Rácsozzuk be kb. 3 mm mélyen a tésztát egy kés segítségével, majd a 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. A pogácsákat két tenyerünk között megformázzuk, „sodorjuk”, majd tegyük azokat kivajazott tepsire.
  9. Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Rövid pihentetés után -kb. 15 perc- előmelegített sütőben (gázsütőnél 3-as fokozat) aranybarnára sütjük. Az illatán és a színén látjuk, amikor kész.
  10. Sütés után kis időre letakarjuk a megsült pogácsákat egy tiszta konyharuhával.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 140 488
elküldve: 17
receptkönyben: 1 764
elkészítve: 18/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (61)

nyihaj
nyihajcs, 2013-02-14 16:13

Kedves Mártika és Feri!
Nagyon köszönöm a receptet, mesés pogácsát sikerült sütnöm! Tökéletes a recept, minden hozzávaló és leírás pontos. A pogácsák gyönyörűek, nem feküdtek el - nagyon örülök. A fiaim kérték mára, biztos hatalmas lesz az öröm és a siker, ha hazaérnek és meglátják :)
Üdvözlettel, Hajni

homjak
homjaksze, 2013-01-16 14:28

Megcsináltam és isteni lett :) egy részét lefagyasztottam, kiolvadva is nagyon jó, grillben átmelegítve olyan, mintha most sült volna ki, nyugodtan fagyasszátok!

Szilviaa
Szilviaasze, 2012-01-25 16:10

Én 6 cm átmérőjű szaggatóval szaggattam, 42 darab szép méretű pogi lett belőle. Ez életem első pogija, mert amíg a drága jó nagyikám élt, addig mindig ő gyúrta be nekem a tésztát, én meg itthon kisütöttem. (megjegyzem ennek ellenére mégsem lett ugyanolyan ízű, mint amit ő kisütött ugyanabból a nyers tésztából:), így nálam a pogácsasütés a mumus. ).
Szóval megcsináltam, én a végső nyújtás után megszórtam sajttal, összehajtottam, kinyújtottam, szaggattam, kentem, sajtoztam. Elborultak, de szerintem én vastagabbra hagytam a tésztát, mint ahogy írva volt. ízre nagyon nagyon finom, a belseje pedig olyan jó selymes..:)) A sütési idővel kínlódtam, szerintem a nagymamámét is valahol a sütés közben ronthattam el, ennek is az alja már szép barna volt, mikor a külseje még nyers tészta színű..:D Dehát két ugyanolyan sütő sem egyforma.
Na de idővel biztosan könnyedén kitapasztalom majd én is.:) Szóval nem lett olyan szép, mint a tiétek, de az enyém.:)) A páromnak is nagyon ízlik, a két fő kritikus pedig a nagypapám és a kisfiam...ők majd kora este megmondják a véleményüket.:))
Köszönöm a receptet, és a részletes útmutatót!!:)

Edit64
Edit64cs, 2012-01-05 11:42

Kedves Mártika és Feri!
Köszönöm a jó receptet. Igen ízletes lett a pogácsa. Másnap is puha maradt. Annyit változtattam, hogy kefirt tettem a receptbe, de természetesen lecsepegtettem ahogy írtátok. Finom.....Finom.....Finom......

taksi
taksics, 2012-01-05 12:40

Kedves Edit64!

Nagyon örülünk a sikerednek.

További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

Fsly
Fslyp, 2011-12-16 15:09

Kedves Mártika és Feri!

Nemrég találtam a receptetekre, aminél a fotón kívül az aprólékos leírás fogott meg. Még soha nem készítettem hajtogatott sajtos pogácsát, de most rávettem magam, mivel itthon vagyok kisbabámmal, van időm rá.
Hát egyszerűen fantasztikus lett! Ezentúl is így fogom készíteni. Majdnem elfogyott az összes (pedig csak fele mennyiséget csináltam meg), a maradék pedig lecsúszott reggelire.
Köszi a receptért!

taksi
taksih, 2011-12-19 08:15

Köszönjük Fsly!

További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

csato
csatocs, 2011-11-03 15:42

Reggel bukkantam rá a receptre.Most lett kész!Nagyon-nagyon finom.Köszönöm!
Üdv csató

zuzimama
zuzimamasze, 2011-07-13 17:35

Ez valami eszméletlen jó pogi! Csak 2 deka sót mertem beletenni, kicsit kellett volna több, de így is észbontóan jó a tészta, omlós és puha, egyszerűen mennyei!

Itt (Hollandia) tejfölt nem igazán használnak, hanem inkább a creme fraiche-t, ami korántsem olyan zsíros, mint a 20%-os tejföl, de így is kiválóan sikerült. És az összes hozzávaló bolti volt, de egyáltalán nem rontott a pogi minőségén! Köszönöm ezt a csodás receptet!

Vajon tepertős pogivá is át lehetne alakítani?

Eemnes
Eemnesv, 2014-07-27 20:21

Hollandiában van tejföl, zure room-nak hívják. Szerintem a Lidl-ben van a legjobb.

taksi
taksip, 2011-07-15 07:23

Kedves zuzimama!

Nagyon örülök, hogy sikerült remek pogácsát készítened.
Tepertős pogácsához az alábbi receptemet ajánlom.

Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg töpörtyű (a tepertőt édesanyám így nevezte.)
12 dkg malaczsír
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő

bors
kevés tej
1 dl fehérbor
1 evőkanál rum
(1-2 kanál tejföl, ha szükséges)
Elkészítés

10 dkg lisztből, élesztőből, kevés langyos tejjel kovászt készítünk, langyos helyen megkelesztjük.
Ha megkelt, a lisztet, a ledarált töpörtyűt, a zsírt, tojást, gyúródeszkára tesszük. Hozzátesszük a kovászt, sót, borsot, 1 dl fehérbort, 1 evőkanál rumot, jól összegyúrjuk. Ha kissé kemény volna, 1-2 kanál tejfölt teszünk hozzá. Kissé pihentetjük, kinyújtjuk, néhányszor összehajtogatjuk (kétszer-háromszor), 10-10 perces időközökben. Megfelelő vastagságúra kinyújtjuk (2 cm), késsel bevagdaljuk, pogácsaszúróval kiszaggatjuk.
Tepsire rakjuk, majd tojássárgával megkenve, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés

Töpörtyűs pogácsa receptemet édesanyámtól anno 1980 körül tanultam.

További szép napot kívánok!

Üdvözlettel: Ferenc

zuzimama
zuzimamap, 2011-07-15 08:02

Kedves Ferenc!

Nagyon szépen köszönöm, ki fogom próbálni ezt is! Még egyszer köszönet a receptekért!
Üdv.: zuzimama

taksi
taksip, 2011-07-15 08:10

Kedves zuzimama!

Szívesen tettem.
Ha főzéssel, sütéssel kapcsolatos kérdéseid vannak, vagy lesznek?
nyugodtan írj, legjobb tudásom szerint válaszolok majd.

üdvözlettel: Ferenc

nemkonyhatündér
nemkonyhatündérv, 2011-07-10 17:43

Kedves Mártika és Feri!

Elmentettem recepteteket a recepttáramba. Meg fogom csinálni (most ugyan nincs időm). Lenne egy kérdésem. A rendes élesztőt hogyan pótoljam porélesztővel. Külföldön élek és itt még a porélesztőt is csoda megkapni. Tehát a 2,5 deka élesztő az mennyi porélesztőnek felel meg? Tényleg fogalmam sincs. Nem vagyok egy konyhatündér. :)))

Köszi: nemkonyhatündér

taksi
taksih, 2011-07-11 06:52

Kedves nemkonyhatündér

A Dr. Oetker Instant Élesztő por 7gramm
az ideális szárított élesztő édes vagy sós kelttésztákhoz.
A Dr. Oetker Instant Élesztő egy olyan kelesztő és lazító anyag, melyet nem kell felfuttatni.
A tasak tartalma 500 g liszthez elegendő.

További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

SzilvaSzilvia
SzilvaSzilviak, 2011-06-21 14:18

Kedves Taksi!

Szeretnem megkerdezni,hogy a házi tej az nem aludt tejnek minősül???

Előre is köszönöm válaszod!

SzilvaSzilvia

taksi
taksisze, 2011-06-22 07:00

Kedves SzilvaSzilvia!

A házi tehéntej
kiválló minőségű, teljesértékű,
kémiai beavatkozásoktól, adalékanyagoktól mentes tej.
További információk a
http://tej.lap.hu/
internetes oldalon található.
Üdvözlettel: Ferenc

ildike36
ildike36p, 2011-06-03 18:31

Kedves Cukimajom!
Sajtos pogácsa:
5 dkg.élesztőt kevés tejben (kb.1dl.) felfuttatni.60 dkg,lisztben elmorzsolni 1 Ráma margarint,hozzáadni 1 evőkanál sót,2 tojás sárgáját,1 doboz kicsi tejfölt és kb.10 dkg.reszelt sajtot és a közben felfutott élesztőt.Összegyúrni,kinyújtani,hajtogatni(minél többször annál jobb lesz,én minimum 3-szor szoktam).Utánna HŰTŐBEN minimum 2 órát pihentetni (lehet egy egész éjszakát is).Kinyújtani,szaggatni,a megmaradt 2 tojásfehérjével lekenni,sajttal megszórni a tetejét és előmelegített,forró sütőben sütni.Amikor kihűlt bele szoktam rakni zacskóba és irány a fagyasztó!Ha előveszem kb.fél óra kell,hogy kiolvadjon de pont olyan mintha akkor sült volna!Nyugodt szívvel ajánlom,hogy próbáld ki mert nagyon finom!
Üdv.Ildikó

taksi
taksih, 2011-06-06 11:43

Köszönjük Ildikó!

Kipróbáljuk.
További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

taksi
taksih, 2011-06-06 11:42

Köszönjük Ildikó!

Kipróbáljuk.
További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

wkata
wkatasze, 2011-04-27 15:50

Kedves Mártika és Feri!
Sok finom pogácsa recepttel találkoztam már a pályafutásom alatt,de ez a házi sajtos mindegyiket fölülmúlta!Ma ezt sütöttem,és még melegen elfogyott.
Természetesen minőségi magyar alapanyagokkal dolgoztam.
Köszönöm szépen.
Üdv.:wkata

osztrakizmosz
osztrakizmoszszo, 2011-02-19 14:05

Szeretném megkérdezni, hogy nektek hogy áll össze a tészta? Nekem már a vaj hozzáadása után összeállt volna a tészta, az hogy még a megadott 4 dl tejföl felét beletettem, az egész ragacsos lett és jól utána kellett lisztezni. Sajnos éjszakára a radiátoron hagytam a tésztát, hogy jól megkeljen, hát mondanom se kell, hogy úgy ellágyult , hogy tovább kellett lisztezni. A tészta nagyon lágy lett. Hiába sodortam fel a kezemmel, a sütőben a melegtől szétterült. Nem sok bele a 25 dkg vaj? A zsírpapír is szinte szétázott a sok vajtól. Szóval így lapos , ropogós pogácsákat kaptam.

taksi
taksih, 2011-02-21 11:45

Kedves osztrakizmosz!

Nem tudjuk, hol lehet a hiba.
Nekünk és még sok más főzőcskézőnek is sikerült.
Üdvözlettel:
Ferenc

Tutti1
Tutti1h, 2011-02-21 14:56

Szia!

Szerintem kicsit mindenkinek utána kell lisztezni,hiszen valójában így lehet belőni frankón a tészta állagát. Mondjuk PL: a lidliben kapható 100 ft körüli liszteket elfelejtheted,mert kicsit gyurma állagú tőle a tészta. Én Komáromival próbáltam,frankó lett. Aztán a többit a piacon, amit lehet házit kell venni. Mindnenképpen MAGYAR terméket.))))) Radiátoron keleszteni.....na neeeee. Elég,ha közelébe teszed.

Tutti1
Tutti1k, 2011-02-01 16:48

Üdv!

Nagyon ott van a recept,férfi létemre megsütöttem-miért ne-,aztán egy hatalmas tállal még melegében el is fogyott. Másnap akik megkóstolták....mondtam is nekik,hogy kopjatok már le a pogimról!))))))

Köszi szépen!Ja!Teljesen házi cuccokból csináltam,szerencsére a vásárolható a piacon kistermelőktől való,eredeti MAGYAR,igazi tejből készült hozzávaló!!

taksi
taksics, 2011-01-27 09:17

Kedves Szilvi!

Sikerednek nagyon örülünk!!!
További sikereket,
és jó sütés-főzést kívánok!

Üdvözlettel:
Mártika

m.szilvus
m.szilvussze, 2011-01-26 16:21

Kedves Mártika és Feri!

Hétvégén megcsináltam ezt a pogácsát. Régóta keresem-kutatom az igazán jó receptet, rengeteg pogácsafajtát sütöttem már, de nem találtam meg az igazit. DE MOST IGEN!!!!:):)

Isteni lett, és ahogy leírtátok mit hogyan kell csinálni az fantasztikus. Ezt a pogácsát fogom sütni ezentúl, ha pogácsára vágyom.:)

Köszönöm!!!!

Szilvi

taksi
taksisze, 2011-01-26 17:30

Kedves m.szilvus!

Az országban minden háziasszony
és még a férfiak is keresik a tökéletes
pogácsa receptet.
Mi is számtalan pogácsafajtát
megsütöttünk már.
Ferenc a tepertős vagy a krumplis
pogácsát, fiam Zsolt a juhtúrós, sajtos,
én pedig ezt a pogácsát szeretem.
Legutóbb a pogácsatésztába egy
nagykanál Mascarpone sajtot is
tettem , Mindenkinek nagyon ízlett.

Szóval minden egyes sütéssel
közelebb kerültél és kerülsz
a tökéletes pogácsához.
Amikorra már nagymama leszel
akkor fogod Te is a legfinomabb
pogácsát sütni.
További sikereket,
és jó egészséget kívánok Neked és kis családodnak is!

Üdvözlettel,
Mártika

m.szilvus
m.szilvussze, 2011-01-26 20:08

Kedves Mártika!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! Az igazság az, hogy a családom minden egyes próbálkozásom után azt mondta, hogy nnna ez az igazi.:) De most nagyon el voltak ájulva, mondták, mással ne is próbálkozzak.:) Úgyhogy egy darabig biztosan ezt fogom próbálni, finomítani.:)

Üdvözlettel:
Szilvi

ren1016
ren1016v, 2011-01-16 16:22

Most sült ki az első adag. Hát nem tudom, bolti jó minőségű alapanyagot használtam, mindent ugyan úgy csináltam, hogy le van írva, de mégsem olyan ízletes. sótlan, íztelen kicsit:( de az állaga nagyon puha az igaz:)

taksi
taksih, 2011-01-17 09:55

Kedves ren1016!

Örülünk, hogy kipróbáltad a receptet.
Legközelebb egy picivel több sót teszel hozzá
a saját szájízednek megfelelően és akkor lehet
jobb lesz.
A jó borkorcsolya nem baj ha sós, fűszeres.
Ferenc borsot, néha még pirospaprikát is tesz bele.
Azt mondja így jobban csúszik rá a bor.

További kellemes sützés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

juditgreti
juditgretiszo, 2010-12-18 13:35

Nagyon jó lett a pogi! Köszönöm a receptet! Már sokszor sütöttem pogácsákat, és ennél a receptnél szimpatikusnak talàltam a gondosságot a recept hozzávalóinàl, hogy legyen házi. Ezek után bátorodtam fel, hogy ki is próbáljam.
Az ünnepek alatt még vendégségbe is ezt fogom készíteni.
Mégegyszer köszönöm, hogy megosztották a receptet Velem is!
Judit

Borisbogi
Borisbogih, 2010-12-06 13:46

Gulyás mellé készítettem szombaton ezt a pogácsareceptet és mindenki dícsérte. A mennyiség elég volt, ahogy számoltam (dupla adgot, sot kicsit tobbet kellett csinálnom, mert 20 fore ment), csak darabra nem úgy jott ki, pedig a 7 cm-es szaggatóval dolgoztam. Sebaj, hatalmas sikere volt, ez a lényeg! Koszi :-)

muphrid
muphridp, 2010-09-10 21:06

Kedves Mártika és Feri!
Megsütöttem a csodálatos pogácsátokat, ami csodálatosan is sikerült, majd már az elpakolásnál döbbentem rá, hogy bizony a zsiradékot kihagytam... Tehát jelzem, vaj (esetemben margarin) nélkül is klassz a pogácsa, ám gyanítom, hogy ez így nem is annyira pogácsa...
Hát ennyire is vagyok szétszórt... :) Szóval hamarosan újra megsütöm, de akkor igyekszem az összes hozzávalót beletenni...
Vica

martikaesferi
martikaesferih, 2010-09-13 07:28

Kedves Vica!

Mai rohanó világunkban, nagyon örülünk, hogy valaki pogácsát süt.
Minél többször sütsz pogácsát annál jobban fog sikerülni.
Ha véletlenül valami kimarad, vagy nem úgy sikerül ahogy szeretnéd
sebaj, legközelebb újra megpróbálod jobban elkészíteni.

További kellemes hetet jó sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

taksi
taksics, 2010-07-01 13:21

III.helyezett borkorcsolya
Előzmény: Tokaji borokhoz illő borkorcsolya és desszert receptversenyt a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület hirdette meg 2009. december 13-án Luca napján a Tokaji Borbarátnők éves sajtótájékoztatóján.
2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján kerültek átadásra a díjak Tokajban a főtér nagyszínpadán.
http://www.tokaj-turizmus.hu/index.php/hu/component/content/article/1-fr...

ildike36
ildike36v, 2010-06-06 18:33

Kedves Mártika és Ferenc!
Tegnap írtam,hogy próbaképp lefagyasztottam két pogácsát.Most délután elővettem a fagyasztóból és mikor kiengedett pontosan ugyanolyan ropogós-omlós puha volt mint amikor elkészült!
Most már Ti is tudjátok,hogy ezt az Isteni pogácsátokat le lehet fagyasztani és ha váratlan vendég érkezik elő lehet kapni,mert mire lekotyog a kávé addigra kienged a pogi is.Tudom Mártika Te frissen készíted el mindig de nálam ez így egy biztonsági tartalék! :-)
Köszönöm mégegyszer a sok segítséget és mindenkinek a türelmet,hogy állandóan én szerepelek a falon!
Sziasztok!

taksi
taksih, 2010-06-07 07:01

Kedves ildike36!

Nagyon örülünk a sikerednek.
Köszönjük, hogy kipróbáltad a fagyasztást.
Mi is állandóan kisérletezünk, hogy jobbnál jobb
pogácsát süssünk.
További jó főzőcskézést, szép napot kívánunk!
Mártika és Feri

ildike36
ildike36szo, 2010-06-05 17:18

Kedves Mártika és Ferenc!
Kész a pogácsa!Hát húúúúú meg haaaaa!
Nagyon-nagyon finom!Elraktam kettőt gyorsan a fagyasztóba,holnap majd keingedem és meglátjuk.
Köszönöm szépen a receptet,isteni finom lett,mindenkinek ajánlom!!!
Sziasztok!

ildike36
ildike36szo, 2010-06-05 14:58

Sziasztok Kedves Mártika és Ferenc!
Köszönöm,hogy miattam keresgéltetek,nagyon kedvesek vagytok!
Most készül a pogácsátok :-)!A második hajtás-pihentetésnél tartok,ha elkészültem akkor 1-2 darabot lefagyasztok próbaként.Mindenképpen jelzem majd,hogy hogyan sikerült!
Sziasztok!

ildike36
ildike36k, 2010-06-01 10:48

Szia Mrs.Smith!
Köszi a tanácsot!Lehet,hogy így ahogy Te írtad még jobb is,mert most,hogy belegondolok nekem is van olyan élsztős-sajtos rúd receptem amit este be kell gyúrni és egész éjszakára hűtőbe kell tenni és csak másnap nyújtani,vágni és sütni.Köszi mégegyszer!Szia!

taksi
taksip, 2010-06-04 11:26

Kedves Ildike!

Előzőekben írtuk, hogy nég nem próbáltuk a pogácsatésztát
lefagyasztani és utána a fagyasztott pogácsát megsütni.
Interneten próbáltunk rákeresni a dologra.
Szóval találtunk tepertős, bio fagyasztott pogácsákat is.
Tökmagos pogácsa, fagyasztott, félkész, bio, piszke (1000g)
A fagyasztott termékek mínusz 18-20 °C-on tárolva,
a gyártástól számított fél évig, megőrzik minőségüket.
írja a gyártó.
A tepertős pogácsáról írják:
Készresütött, gyorsfagyasztott termék. méretek kb.: 6X6 cm.
Felengedés után azonnal fogyasztható. Fagyott állapotból melegítés mikrosütőben kb. fél perc. (Olyan, mintha friss volna). Ajánljuk iskola-és egyéb büfékbe. Válasszon a termékhez tasakot, vagy papírtálcát is kínálatunkból! Szavatossági idő: 60 nap

Érdekes az alábbi ciket is elolvasni:
Gyártói kerekasztal – Fagyasztott élelmiszerek – Optimista hangulatban
2010. évfolyam 2. szám
http://www.progressziv.hu/index.php?link=magazin.tmp&sz_id=1679&funk=5

További jó sütést, főzést kíván:
Mártika és Feri

ildike36
ildike36k, 2010-06-01 10:28

Kedves Ferenc!
Köszönöm,hogy válaszoltál!Tudod nem igazán az idővel van a problémám.Nekem két fiam és egy nemsokára férjem van :-),és nálunk az édes sütiket csak én szeretem de a sósakból (főleg pogiból) nincs az a mennyiség ami elég lenne a fiúknak!A családban ha vendégek jönnek vagy mi megyünk az én feladatom a sós sütemény elkészítése.Júliusban lesz egy nagyon szűkkörű családi esemény nálunk és aznap nem igazán szeretném a konyhában tölteni az időmet,(mert az az én napom lesz!)ezért az egész menüsort úgy állítottam össze,hogy szinte mindent előző este el lehessen készíteni.Ezért érdekelt a fagyasztásos módszer,de ki fogom próbálni előtte mindenképpen,hátha sikerül.Köszönöm mégegyszer!

szurosp
szurospk, 2010-06-01 10:37

Kedves Ildike36! Bocs, hogy közbeszólok, esetleg próbáld úgy, hogy a kiszaggatásig megcsinálod, majd tálcára téve lefolpackozva lefagyasztod, majd előző este, vagy másnap kora reggel kiveszed, szobahőmérsékleten kiengeded, s hagyod egy kicsit kelni, miután kiolvadt, és megsütöd. A kelt tésztáknak nem okoz gondot a hideg, pláne a pogiknak. Üdv: Mrs Smith

ildike36
ildike36h, 2010-05-31 14:33

Kedves Mártika és Feri!
Kissé megkésve,nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!
Lenne mégegy kérdésem:nekem van olyan pogi receptem amit ha megsütök és kihült le lehet fagyasztani és ha váratlan vendég jön,elő lehet kapni.Kiengedve ugyan olyan finom mint frissen.
A kérdésem az lenne,hogy ti próbáltátok esetleg már lefagyasztva ill.kiengedve?Arra gondolok,hogy eleve dupla mennyiséget sütnék és a felét lefagyasztanám.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Sziasztok!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
1385