Gluténmentes palacsinta recept

Gluténmentes palacsinta
Gluténmentes palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az adag kb.12 db palacsintához elegendő, én mindig duplát szoktam sütni.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas gluténmentes palacsinta, palacsinta gluténmentes lisztből, ízes gluténmentes palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk.
  2. Forró, olajozott palacsintasütőben megsütjük.
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 285
elküldve: 5
receptkönyben: 108
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juki

Mióta szakács: 2011.10.15.
14 recept

Hozzászólások (12)

Colito
Colitocs, 2012-05-10 18:36

Szia!

Én ugyanabban a serpenyőben sütöm, mint amiben a normál palacsintát szoktam. A tésztájába viszont tettem olajat, a serpenyőbe így már nem kell. Saját tapasztalat: ha a serpenyő túl forró, tele lesz kicsi lukacskákkal a palacsinta, ezért nem hagyom nagyon forróra, és megfordítani is ugyanolyan könnyű, mint a normál palacsintát! Az első pár palacsintából tény,hogy kifolyt a lekvár a sok kis lyukon, de legalább megtapasztaltam, hogy a tészta hogyan viselkedik. Én is ezt a receptet használom glutenix alfa mix-ből, szerintem sokkal finomabb, mint a hagyományos, és jó vékonyak lettek.

juki
jukip, 2013-11-08 22:01

Örülök hogy ízlik!!!De vigyázz,ez nemcsak gm,hanem pn is.(popsinövelő)..:D

Papp Sarolta
Papp Saroltacs, 2012-04-12 21:37

Szia Juki! Köszönöm a tanácsot,de örömmel töltött el,hogy nem én vagyok az ügyetlen
hanem a liszt tulajdonsága a ragadás.Mégegyszer meg fogom próbálni hátha sikerül,
egyébként a kenyered receptje még mindig a csúcson van!!D:D
Sarolta

Papp Sarolta
Papp Saroltak, 2012-04-10 22:36

Szia Juki!
Nem tudom,hogy mit rontok el,de nem vagyok képes a palacsintákat megfordítani.Már háromszor hozzáfogtam de nem sikerül.A kenyeret,a zserbót,az almásat gond nélkül megsütöm,de ez a palacsinta kifog rajtam!Vajon mit rontok el? Mindente úgy csinálok ahogy leírtad!
Üdv:Sarolta

juki
jukisze, 2012-04-11 09:08

Szia Sarolta!
Én nem tudom,de lehet hogy a teflonoddal van a gond.Lehet hogy jobban kellene olajoznod,mert akkor talán nem ragad oda a tészta.A tésztát sütés közben néha nem árt egy kicsit megkevergetni,mert besűrűsödhet.Én amúgy fakanállal szoktam egy kicsit fellazítani,sőt néha a megfordításhoz is besegítek vele.A gm palacsintát egyébként nem a palacsintasütő serpenyőben sütöm,hanem abban amelyikben a húst is szoktam,egy nagy Tefál serpenyőben,abban tutira nem sül oda.Hát igen,nem könnyű ezekkel a lisztekkel dolgozni,de remélem tudtam segíteni valamit és a következő próbálkozásod sikerrel fog járni!!További jó sütögetést kívánok,üdv:Juki

manócska2010
manócska2010k, 2012-03-13 16:56

Elkészítettem életem első gluténmentes palacsintáját a recepted alapján és nagyon finom lett. Dupla adagot sütöttem, tettem a tésztájába 3 nagy csipet cukrot is, de legközelebb szerintem teszek bele egy ki gluténmentes vanillin cukrot is. Köszönet a receptért! Üdv Manó

juki
jukih, 2012-03-26 19:44

Szia Manó!Ne haragudj hogy csak most válaszolok;nem vettem észre hogy írtál!!Nagyon örülök hogy bevált a recept.További jó sütögetést kívánok!
Üdv:Juki

Boskó-Dénes Henrietta
Boskó-Dénes Henriettap, 2012-01-20 20:43

Szia!
Én is kíváncsi lennék,milyen lisztet használtál.Az előre gyártott lisztkeverékeket nem szeretem,mert annyi E...,meg egy csomó más adalékanyag van benne.
Bio barna rizslisztet,kukorica lisztet szoktam használni,de még palacsintát nem próbáltam egyikkel sem.
Na de talán majd most!
Köszönöm!

juki
jukiv, 2012-01-22 18:05

Szia!
Én a Glutenix Alfa Mixet használom szinte minden sütihez.Piskótát és palacsintát már sütöttem rizslisztből,sikerültek is,de sosem lettek olyan jók mint az Alfa mixből. Azokat a sütiket pedig amiket nyújtani kell,már nem próbálom soha többet sem kukorica,sem rizslisztből,mert mindig a kukában kötöttek ki,vagy másnap olyan száraz lett hogy attól féltem megfulladunk.Palacsintához még talán amit ajánlani tudok az a hajdinaliszt,azzal is egész elfogadható és piskótákhoz kevert sütikhez pedig a kukoricalepénylisztet.(Az utóbbi Tescoban is kapható).Te mit szoktál sütni kukorica lisztből??Ha van valami jó recepted,azt szívesen elfogadom!!:D:D
Üdv:J

Hangaga
Hangagap, 2012-01-20 16:35

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen típusú, nevű GM lisztet használtál? Mert van többféle és mindegyik másként viselkedik, nem tudom melyikkel álljak neki a receptnek.

juki
jukiv, 2012-01-22 17:52

Szia Hangaga!
Az én kedvenc lisztem a Glutenix Alfa Mix;ezt a palacsintát is ebből a lisztből szoktam sütni.Bármelyik Bioboltban lehet kapni,az ára kb 850 Ft.Csináltam már belőle zserbót,pitéket ,kekszeket is,szóval minden olyan sütit,amit nyújtani kell és tényleg nagyon jó..Kenyeret sütök belőle,piskótákat,linzert stb.
További jó sütögetést kívánok:J

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
394