Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz szilvásgombóc (Szilvásgombóc 2.)

Expressz szilvásgombóc (Szilvásgombóc 2.)
Expressz szilvásgombóc (Szilvásgombóc 2.)
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hozzám hasonló, krónikus időhiányban szenvedő szilvásgombóc kedvelőknek való recept. Köszönet érte H. Ilonának:-).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és hempergetéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felforraljuk a vizet, hozzádjuk a vajat.
  2. Mikor újra forr, mérsékeljük és a lángot és kisebb adagokban, fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, míg egyenletes, sima tésztát kapunk.
  3. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
  4. Mikor langyos, egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. (Ez eltart egy kis ideig- a fakanál hátuljával a legkönnyebb végezni a műveletet.)
  5. Az így kapott tésztát enyhén lisztezett felületen vékony (2-3 cm átmérőjű) hengerré sodorjuk. 24 részre osztjuk.
  6. A tésztadarabkákat egyesével lisztes kézzel kilapogatjuk, beleteszünk egy előzetesen fahéjas cukorba hempergetett fél szilvaszemet, és gombóccá formáljuk. Az összessel így járunk el.
  7. Közben bő, sós vizet forralunk, ebben főzzük (több adagban) a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére.
  8. A kész gombócokat lecsepegtetjük és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 129 693
elküldve: 74
receptkönyvben: 1 656
elkészítve: 74/114
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors szilvásgombóc, szilvásgombóc gyorsan, szilvásgombóc másként

Hozzászólások (63)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cseresznye81
Cseresznye81 Mon, 2015-12-14 14:25

Szia! A párom nagy kedvence a szilvásgombóc, de utáltam vele sokat pepecselni, ez a recept megkönnyítette az életemet! Nagyon finom és mivel gyorsan el lehet készíteni, így sűrűn csinálok is neki!!! Nagyon szépen köszönjük, nagyon finom!!! :))))

barbijoe
barbijoe Sun, 2015-08-09 13:51

Nagyon finom lett és villámgyorsan elkészült, köszönöm:-)

Babymó
Babymó Mon, 2014-09-29 14:50

Elolvastam minden hozzászólást köztük veryangryman pocskondiázó szösszenetét is. Örömmel láttam, hogy nem csak engem háborított fel és többen Petra védelmére keltek...
Jelentem belevágtam, megcsináltam, imádtam. Pofonegyszerű a recept, hozzáteszem én is az "érzésre dolgozók" táborát képviselem. Nagyon finom lett, le is fagyasztottam egy adagot. Kísérleteztem egy kicsit az ízvilágon (mert elfogyott a fahéjas-cukrom :) ) így született a nutellás-szilvás gombóc. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt is, akárcsak Petra Expressz szilvás gombócát!!! Köszönöm a receptet!

Szeva1
Szeva1 Sun, 2014-09-28 12:04

Kedves Petra!
Bevallom kicsit félve fogtam neki recepted elkészítéséhez, mert itt az oldalon kaptál meleget és hideget is egyaránt, de gondoltam, hát lesz, ami lesz, Én megpróbálom. Én két főre készítettem, tehát az arányokat feleztem, mint amit megadtál, tudtam az olvasottak alapján, hogy akinek nem sikerült feltehetően sok vizet használt. Nekem pillanatok alatt összeállt a tészta, már csak a tojást kellett hozzáadnom, és utána még némi liszt pótlásával tökéletes is lett. Egyik szakácstársunk írta, hogy a liszthez öntötte forralt vizes vajat, ezt Én is így csináltam, tehát ez jó megoldás. Finom ízletes lett, köszönet Neked érte, receptkönyvembe lementettem és máskor is természetesen készíteni fogom.
További jó alkotást a konyhában és várom majd őket itt az oldalon.
Üdvözlettel: Éva

siccca
siccca Thu, 2014-09-11 15:31

Elkészítettem , én tényleg drága lisztből (Norbi) és működött, pedig azt tudni kell, erről a lisztről, hogy több folyadékot vesz fel, eleve. Mégsem tettem bele 1kg lisztet és fél liter vizet!! na az lett volna nekem sokba!! ;) Teljesen jól működik ez a recept . Semmi sem szentírás, szerintem ezt mindenki tanulja meg . Amúgy meg ha meg tettszik egy recept , én legalábbis mindig elolvasom a hozzászólásokat, és ahhoz mérten állok neki a receptnek!!! ennyi :))

ann86hu
ann86hu Sat, 2014-08-23 16:47

Teljes kiőrlésű lisztból csináltam, végül nagyon finom gombócok lettek!

De kis naivan azt hittem, nekem nem kell változtatnom az arányokon, mert majd a tk. liszt úgyis több folyadékot vesz fel. Ehhez képes még a tojások előtt volt tökéletes az állaga... utána bőven kellett még liszt (meg idő és türelem:)).
Legközelebb, okulva a kommentekből és a saját tapasztalatból, alapból több liszt, kevesebb víz/tojás.

ancymancy
ancymancy / ancymancy Tue, 2014-08-05 14:11

Kedves Petra! Muszáj leírnom szeszélyes kapcsolatomat a te szilvásgombócoddal. Anyumék kertjében isteni szép szilvák termettek, megenni nem tudtuk őket, hát valamit kéne főzni belőle. Az éjszaka folyamán ki is választottam a te receptedet. 12 órás műszakból hazaérve neki is estem délelőtt. Hát, az arányokat betartottam, bár sokan írták, hogy felvesz még elég sok lisztet. Miután a lisztet némi somókkal együtt sikerült hozzávarázsolnom a vízhez, kb. 2 kiló tiszta izomtömegre tettem szert, mire aránylag valami tészta jellegűvé állt össze a dolog. Ezután gondoltam, majd én kézi habverő dagasztójával jól belekeverem a tojást. Az eredmény: több volt a falon a tojásból, mint a tésztában. Oké, nem adom fel, a sima keverő résszel majd menni fog. Gondoltam én. Szintén repkedtek a tojásos tésztadarabok. Ezután félig fakanállal félig kézzel gyúrtam, kevertem, szintén jelentős izomtömegre szert téve. Itt tettem még hozzá némi lisztet, és egy elég ragacsos tésztát kaptam. Egész szilvákat tettem bele, cukros mézeskalácsfűszerrel megszórva. A gombócaim egész emberiek lettek, amíg vízbe nem kerültek. Ekkor szépen szétnyíltak, nem mind, de úgy egyharmada biztos. Idegrendszerem ekkor már az éjszakai műszak fáradalmainak és az egész konyhát beborító ragacsos tésztának köszönhetően kezdte felmondani a szolgálatot. Kivettem az elsőt, gyorsan kóstoljuk meg. Hááááát, egyáltalán nem emlékeztetett arra, amit a mamám szokott csinálni. Na jó, ha fene fenét eszik is, megcsinálom már. Kifőttek, meghemperegtek zsemlemorzsában, kaptak egy kis mézeskalácsos cukrot is. Kóstolás 2. verzió: ééédes istenem, hogy lehet ez ennyire finom???? A tésztája megpuhult, a szilva finom, fűszeres. Mennyei. Ezután már csak a konyhám láttán fogott el a sírás, hogy mit csináltam. De a jó pap holtig tanul, legközelebb ( feltehetően egy év múlva :D ) már tudni fogom, hogyan is áljak neki, nem szerencsétlenekedek majd ennyit. A receptet köszönöm, életem első szilvásgombóca kissé kalandosan, de isteni finom ra sikerült. :)))

totbarb
totbarb Sat, 2014-03-01 14:22

Köszönöm a receptet!
Életem első saját készítésű szilvás gombóca lett ma készen, a tesztelőt még várom haza. ( Nekem elég sok lisztet vett még fel a végén, de könnyű volt aztán a tésztával dolgozni, és nem lett, csak 16 db, de jó nagy!)

noi76
noi76 Thu, 2013-08-29 17:24

Én is pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy fagyasztható -e:) Holnap készülök kipróbálni, és ha jól sikerül, gyártanék belőle még a szilva szezonban fagyasztásra is.

márta66
márta66 Tue, 2013-10-15 12:04

Igen, jol fagyaszthato! En nagyon regota ezt a receptet hasznalkm es minden evben keszitek nehany adagot. Talan meg nem kesett el a valasz:-) Márta

zizibizi
zizibizi Mon, 2013-08-26 15:02

Én is elkészítettem nagyon finom lett, tényleg gyors, egyszerű. Én 16 felé vágtam és egészben tettem bele a szilvát, persze magozva, fahéjas cukrozva. Annyi kérdésem lenne, hogy Petra szerinted vagy bárki más szerint fagyasztható, mert akkor neki állnék egy nagyobb mennyiségnek :o)

hoharm
hoharm Wed, 2013-07-24 15:19

Köszönöm a receptet. Elkészítettem gyors könnyű az elkészítése és finom lett a végeredmény.Nem maradt sok mosatlan utána nem lett csupa liszt a konyha. Receptkönyvbe mentve.
Hoharm

Bridgi
Bridgi Mon, 2013-04-22 11:28

Imádom! A diéta miatt tilos a burgonya, van ch csökkentett liszt, végre végre végre! Köszönöm a receptet! Sokkal egyszerűbb, és gyorsabb is :) És az eredmény is nagyon finom!

Ditke62
Ditke62 Sun, 2013-04-07 13:39

Most készítettem el, nincs ezzel a recepttel semmi baj.
Én 2.5 dl vízzel csináltam, bár én nem a vízbe keverem a lisztet (nekem úgy mindig csomós lesz) hanem a forralt vajas vizet öntöttem hozzá a liszthez. Csak egy, igaz nagyobb tojást adtam hozzá. Még kb. 3 evőkanál lisztet vett így fel.
A gyerekek csinálták a gombócokat, egyáltalán nem ragadt.
Annyival gyorsabb mint a krumplis változat, hogy nem kell először krumplit főzni-hűteni hozzá. Ha már amúgy is van otthon maradék főtt krumpli akkor időben kb. ugyanannyi.

És egy tipp: ha marad ki szilva akkor azt felkockázom és fahéjjal, cukorral és nagyon pici vízzel felteszem főni, nem annyira mint a lekvárt, de hogy jól megpuhuljon a szilva és sűrű szaftja legyen. Ezzel nyakonöntöm tálaláskor a gombócokat. (Vagy aki nem szereti ráönteni, lehet a tányéron mellékupacolni, nagyon dekoratív és finom :-)

Köszönöm a receptet!

dedina81
dedina81 Fri, 2013-04-05 20:42

Nagyon finom lett a gombóc és tényleg gyorsan készen van. Igaz én szilva- és meggylekvárral készítettem. :) Köszönet a receptért!

hls
hls / hls Fri, 2012-10-26 20:25

Én évek óta így készítem! Nagyon finom, hamar kész van, elrontani sem lehet!

Corra
Corra Sat, 2012-09-22 16:08

Kicsit (eléggé) másképp készítettem, de nagyon meg vagyok elégedve ízével, állagával is. Amit én változtattam: 2 dl-nyi folyadékot hazsnáltam csak, és nem vizet, hanem tejet, finomliszt helyett 20 dkg KIlófaló alaplisztet, és nem a forrásban lévő tejeb főztem a lisztet, hanem még hidegen kikevertem a tejben, rádobtam a vajat, és a legkisebb lángon elkezdtem főzni. Nagyon hamar összeállt egy tésztagombóccá. Amikor langyosra hűlt, egy közepes tojást dolgoztam bele gépi habverővel, majd még annyi lisztet, hogy a szintén eléggé ragacsos krumplis tésztához haosnló legyen az állaga. Gyakorlatilag ez a recept már nem is az a recept, de az ötlet a fontos, hogy nagy gyúródeszka nélkül, krumplifőzés-hűtés-átnyomás nélkül is lehet ilyen finomságot készíteni.

Amit most már tapasztalatból mondhatok: alapból 2 dl folyadékkal az eredeti Horváth Ilona-féle receptben 1 vizespohár) és 25-30 dkg liszttel érdemes számolni, és kikészíteni még lisztet, ha szükség szerint kellene még bele. És szerintem egy tojás elég, nem az adja a meg a tészta jellegzetes állagát.

Igen nagyra becsülöm Petrát, rengeteg receptjét kipróbáltam már, nagy tudású és tapasztalatú szakács. Egy picit csodálkozom, hogy nem igazított a recept arányain.

Bridgi
Bridgi Mon, 2013-04-22 11:30

Ez is tetszik :) Kedves Corra, leírnám ezt is, ha nem gond :)

dobosi livia
dobosi livia Sat, 2012-09-15 14:03

Nagyon jó recept és tényleg hamar elkészül! A lurkóknak nagyon ízlett, vacsira is ezt kérik! 1,5 dl víz nekem elég lett bele és picivel több lisztet vett fel. Kevertem a finomlisztet és a tönkölylisztet, a gyerekek észre sem vették a különbséget.
Még egyszer köszönöm! Szerintem ezentúl mindig így fogom csinálni.

viktoria 12
viktoria 12 Thu, 2012-09-06 10:24

Köszönöm szépen ezt a receptet, egy nagyon jo recept és bárki könnyedén elkészitheti.

atina
atina Sat, 2012-09-01 12:48

Elkészült, tényleg expressz! A hozzászólásokat elolvasva a víz mennyiségét csökkentettem és 1 nagyobb tojást használtam, így könnyen kezelhető tésztát kaptam. A tojásokat robotgéppel kevertem a masszába, így tényleg gyorsan elkészül. Ja és nagyon finom!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2012-08-29 09:28

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

zuzimama
zuzimama Wed, 2012-08-22 17:18

Szerintetek eperrel működne? Sajnos a gyerekeim nem eszik meg a szilvát. :(

douney
douney / douney Wed, 2013-04-17 20:25

Igen, az epres verziót 5 percünkbe telt eltüntetni az imént a barátommal ketten! Nagyon is működik. (:

ramdep
ramdep Tue, 2012-08-21 15:36

végre egy szilvásgombóc ami tényleg gyors!:)Gyerekeknek is nagyon izlett.Nekem krumplisan mindig szétment a gombóc,de ez tuti lett!Ajánlom mindenkinek,hogy a villa helyett robotgépet használjon,szuperul eldolgozza benne a tojást és gyors is.(Amivel kelt tésztákat is szokás kidagasztani)

T
Timcsi / T Sun, 2011-09-25 14:39

Jól néz ki a képen, biztos jó is, de nekem krumplis tésztával az igazi :)

ritka
ritka Sat, 2011-09-10 10:56

működik, működik és működik. korábban is, most is és mindig....a recept sosem szentírás, aki főz ezt tudja. miért baj, ha kell bele még egy két kanál liszt esetleg? teljesen természetes. az 1 kg-ot kicsit túlzásnak érzem...rétesliszt a sima helyett, és kisebb tojások esetleg segíthet a problémán .)
én továbbra is köszönöm a receptet. nem jár semmilyen kosszal és nem igényel különösebben eszközöket sem. fazék és fakanál. még ki sem kell belőle venni a tésztát. lehet onnét adagonként kicsipegetni és gombócolni, majd rögtön a forró vízbe dobni. nem fő szét és nem marad nyers. sok sikert hozzá mindenkinek, aki megpróbálja .)

K.Niki
K.Niki / K.Niki Fri, 2011-09-02 21:47

Ma elkészítettem a szilvasgombócot. Hát gyors ,finom és ha jó lisztből készíted csak egy picivel kell több.
Mentettem.Köszönöm

Haja-Maya
Haja-Maya Thu, 2011-07-14 11:11

Giballa Katalin! Mintha belőlem szóltál volna! Minden szavaddal egyet értek!

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2011-07-06 20:53

Hát...olvasva a fentieket, én már megtapasztaltam, hogy nem lehet grammra kiszámolni, hogy miből, mennyi kell egy süteménybe, érzés-érzék kell hozzá, függ a liszt, burgonya minőségétől, a tojás nagyságától, stb. Én nem mérek semmit, csak teszem a belevalókat és figyelem a tészta állagát és rá lehet jönni. Na jó egy kis tapasztalat biztos kell. A sütés, főzés lehet néha kurdarc is, ez belefér. Soha ne akkor csinálunk elsőre meg valamit amikor vendéget várunk, tegyünk előtte próbát (legfeljebb meghízunk kicsit a sok próbasütés eredményeképpen). Én nézegetem itt is a recepteket, de soha nem másolom, csupán alapnak veszem.
Ha valami nem sikerül, csak magamat hibáztatom és nem kárhoztatok senkit "örök csuklásra".

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2011-04-17 20:40

Csatlakozom az elottem szolohoz.
A megadott aranyok alapjan egy palacsintatesztaszeru masszat kaptam, amihez rengeteg lisztet kellett meg gyurni, hogy nyujthato legyen. Az anyosunkat vartuk ebedre, es kesz gombocok helyett egy csupa-lisztes konyhaval fogadtam. Annak ellenere, hogy vegulis a gomboc (tovabbi kb. 10 marek liszt hozzagyurasa utan) jo lett, roppant kinos volt a szitu. Jo lenne, ha kijavitanad az aranyokat, vagy legalabb hozzatennel egy lepest, miszerint a tesztaba tovabbi x dkg lisztet kell keverni, hogy nyujthato legyen...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-14 19:47

Én is elkészítettem, és egy icipicit át tudom érezni mérgesember mérgét. Valóban sokkal több liszt kell bele mint a recept írja, bár tény, hogy az eredeti könyvben is így szerepelt. Elsőre nekem is ragacs lett és erősen gondolkodtam hogy megeszem simán a fahéjas-cukrozott szilvát magában. :)
Végül is 3szori utánlisztezés(kb. duplájára) hatására egy egész használható tésztát kaptam és a végeredmény is finom lett, ízlett mindenkinek.
De szerintem nem gyorsabb, mint krumplis tésztából.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 00:52

Bízom benne, a recept szerzője valamiben legalább tehetséges és sikeres, mert a receptírásban semmiképp.
Kedves Petra, ha itt lettél volna, mikor a receptedet igyekeztem elkészíteni, akkor azzal a ragadós masszával együtt vágtalak volna ki az ajtón, ami a recepted alapján ebből az egész amatőr, kotnyeles, esztelen összeállításból kijött.
A felett még csak elnéznék, hogy a kiírt 15 dkg liszt helyett 1 kg-ot (!!!!!) igényelt és még többet, ha tettem volna bele többet, de úgy döntöttem nem, hátha, a túl nagy a differencia, már jónak kell lennie.
Hát nem, tévedtem.
Az eredmény, egy elcseszett este, pár 1.000 forintnyi kellék és rengeteg mosogatnivaló.
Tudod, egy dolgot nem lehet megbocsátani és ez az ha valaki a másik idejét ellopja. Az időt nem lehet pótolni, tova szaladt, örökre eltűnt, vissza nem tér soha már.
Te elraboltad az időm.
Gratulálok, remek szakács vagy! Remélem, csuklasz, mélyen, rendületlenül, gyomorból. Ha rajtam múlik, még sokáig fogsz!
Javaslom, hogy használd a Szerkesztés gombot a recepted felett és javítsd ki az arányokat.

ancymancy
ancymancy / ancymancy Mon, 2014-08-04 01:17

Jézusúristen, hogy lehet alaki korlátolt? Nem készítettem el a receptet még, majd csak holnap szándékozom, de ezen a kommenten annyira felhúztam magam, hogy én sem tudom szó nélkül hagyni. Én is jártam már úgy, konkrétan egy lángos recepttel, ami olyan lett mint egy frizbi. Olyan kemény és ha eldobtam volna, tuti legalább olyan messzire repült volna. De nem adtam fel, megpróbáltam még egyszer és nem jöttem ide, pocskondiázni a másikat, amiért ilyen botrányosan sz*r receptet mer megosztani velünk. És tényleg...mondd meg kérlek, miféle lisztet használsz, aranyból van, hogy több ezer forint? A hatalmas nagy szavak helyett pedig, amit az idő elmúlásáról írtál inkább ragadd meg a fakanalad, tegyél nekünk egy szívességet és a konyhában töltsd az idődet, mint itt. Puszmák!

márta66
márta66 Tue, 2013-10-15 12:10

Micsoda modortalan hozzaszolas!!! A recept igenis mukodik, 18 eve eszerint keszitem a szilvadgombocot!!!

Corra
Corra Fri, 2012-09-07 20:20

Nem értelek. Leírtad, hogy rájöttél, hogy a Teáltalad hazsnált lisztből több kell bele. Mondjuk tapasztalt szakácsként 100%-osan tudom, hogy 2,5 dl víz nem vesz fel 1 kg lisztet még akkor sem, ha 3 tojást is teszel bele. ha valóban ennyi kellett, akkor szerintem elmérted a víz mennyiségét.

Akárhogy is, több liszt kellett bele. És? Pár ezer forintos lisztet használsz? És még Petrára vagy mérges? Lehet, hogy a recept nem tökéletesen pontos, de ez a sítlus akkor sem megengedhető szerintem.

És még egyszer: bármibe fogadnék, hogy ha valóban ennyi liszt kellett bele, akkor Te hibáztál a víz kimérésénél.

_krisztina_
Fatér Krisztina / _krisztina_ Wed, 2012-08-15 01:18

E mellett a hozzászólás mellett nem lehet elmenni szó nélkül! Remélem egy nagyon mérges ember elhamarkodott, meggondolatlan kirohanása volt, amit már megbánt. Mert ha nem így van, akkor kívánom hogy a hozzászólás írója nézzen magába és kérdezze meg magától hogy kire is haragszik valójában. Mert nem Petrára aki sok finom recepttel gazdagította nosalty-t, aki vette a fáradtságot hogy megossza velünk konyhája titkait (amiket sok helyen féltve őriznek és családi receptek csak családon belül szállnak generációról generációra). Kedves (vagy jelen esetben nem kedves) veryangryman! te saját magadra haragszol. Hogy nem bíztál a saját megérzésedben ami azt súgta hogy nem fog sikerülni. Hogy nem jók az arányok. Hogy hagytad hogy újra átvegye az uralmat az életed felett a félelem hogy tévedsz, hogy nem vagy elég jó. És nem egy konyhai kísérletnek fogtad fel az egészet ami nem sikerült, hanem vesztesnek érezted magad. Duplán vesztesnek. Egyrészt hogy nem volt önbizalmad saját magadra hallgatni, másrészt hogy hiába dolgoztál, a végeredmény rossz lett.
Kívánom hogy holnap reggel tiszta lappal ébredj. Hogy elfelejtsd mindazt az elnyomást és megaláztatást amiben részed volt életed során, hogy felfedezd hogy a te életedért csak te vagy a felelős és fogadd ezt el jó és rossz időkben eggyaránt. Szakadjon le lelkedről a nehéz kő, vegyél mély levegőt és érezd a szabadságot. És a boldogságot:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-11-20 02:30

Kedves Nagyonmérgesember! Itt van Petra, és munkássága a Nosaltyn: http://www.nosalty.hu/petra_szakacs_39 a receptjei alapján nem nevezném dilettánsnak... A stílusod kissé modortalan, de megértem, hogy morcos vagy, hogy nem jött össze a dolog. A hsz-ekből következtetve, valóban voltak, akiknek több liszt kellett a receptbe, de több ember jelezte, hogy sikerült neki, és ízlett. Nos nem lehetséges, hogy valamit Te csináltál rosszul? Ezt a több ezer forintot sem értem, lábast is vettél?! Ennyire azért nem lehet dráma az elfecsérelt idő... Az embernek sokmindent ki kell próbálnia az életben, s van olyan, hogy kudarc éri. De muszáj próbálkozni, mert különben nem tanul. Petra kipróbált receptet rakott fel, elkészítette, s mint a fotó is tanusítja, sikerült. Ráadásul nem kényszerített az elkészítésére. Egy valamire azonban figyelj, ne átkozódj. Könnyen a visszájára fordulnak a dolgok. Randa szokás. A legjobbakat: Mrs Smith

639
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
víz 2.5 dl
szilva 12 közepes db
cukor 10 dkg
fahéj 1 tk
zsemlemorzsa 10 dkg
vaj 5 dkg