Epres-banán dzsem recept

Epres-banán dzsem
Epres-banán dzsem
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hirtelen jötten csináltam meg és annál finomabb lett! Annyira eredeti banán és eper íze lett, hogy valami mennyeien fincsire sikeredett!

hozzávalók / 7 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem, banános eperdzsem, epres-banános dzsem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is megmossuk az epret és hagyjuk lecsepegni. Utána apró kockákra vágjuk a banánt. Ha az eper lecsöpögött, azt is apró kockákra vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót belerakjuk egy edénybe, és forrástól kezdve 3 percig főzzük. Lehabozzuk, ha szükséges!
  3. Azonnal dunsztos üvegekbe szedjük, és 5-10 percig fejjel lefele fordítva hagyjuk őket! És már kész is az isteni finom lekvár!
  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 681
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sztike

Mióta szakács: 2012.05.21.
2 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vinettareka
vinettareka h, 2015-06-15 17:21

Köszi a receptet! Az egész család imádta, édes lett, ahogy vártam, fructossal és 3:1-ben dzsemfix szuperrel készült.

371