Cseresznyés paleo süti recept

1 adag
271
kcal
Cseresznyés paleo süti
Cseresznyés paleo süti
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paleozok, és folyton gondolkodom, milyen gyümölcsös sütiket lehetne készíteni. Mikor érett a cseresznye a kertben, akkor friss cseresznye felhasználásával készítettem el ezt a süteményt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saját recept, lehet meggyel, vagy barackkal, akár aszalt gyümölccsel (áfonya, meggy, szilva). A cseresznye kicsit keményebb gyümölcs, meggyel még jobb.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés sütemény mandulalisztből, gyümölcsös paleo süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat kettészedjük, és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a vaníliát. Majd a sárgája krémhez hozzáadjuk a ledarált szezámmagot és az őrölt mandulát. Jól elkeverjük.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy kenyérformát, és belehelyezzük a masszát, a gyümölcsöket belenyomkodjuk, de bele is keverhetjük előzőleg a tésztába, és úgy a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, végezzünk tűpróbát.
  5. Mikor kicsit kihűlt, leszedjük a papírt róla, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni a sütit, aztán szeletelhető.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x22 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 869
elküldve: 11
receptkönyben: 305
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

Hozzászólások (13)

szantimarcsi
szantimarcsiv, 2014-06-15 13:42

ma megcsináltam,de én a cseresznyét fahéjba is beforgattam,és 1q tojással töbel,isteni lett ,fogom sütni majd többször más gyümölccsel is

blixenk
blixenkszo, 2013-04-20 06:48

Kedves Heni!
Tegnap én is megsütöttem, isteni finom lett! Gratulálok és köszönöm!

feherjudit
feherjuditp, 2012-09-28 09:51

kérdezném még: a darált mandula és a mandulaliszt az ugyanaz vagy nem??
köszönöm

csoti.henriette
csoti.henriettep, 2012-09-28 13:02

Szia Judit! Én mandulából eddig őrölt mandulát vettem a boltba, meg egyszer saját magam terményéből daráltam le a mandulát, liszt formájában még nem találkoztam vele. Én sütibe és kenyérhez is őröltet vettem boltba. A paleo kenyerekkel kapcsolatban pedig nem nagy őzgerincformába süsd, hanem kicsi kenyérformába 10x20 cm-es azt hiszem az enyém. A tescoban vettem egyszer. Ezek a paleo kenyerek soha nem lesznek nagyon magasak kb. 2 ujjnyi vastagságúak szoktak lenni. Van olyan amit úgy kell elkészíteni mintha piskótát sütnél, keményre verni a tojásfehérjét külön és külön a többi alkotórészt aztán óvatosan beleforgatni. Nem tudom mi lehet a gond..soha nem is lett kőkemény sem a kenyér. A zöldséges kenyér egyedül az ami tényleg olyan lapos picike pár milliméter vastagságú. Ha a kisgyermeked jobban szereti, akkor készíts neki muffinokat, nekem a blogomba sok receptet találsz én megmondom őszintén, hogy csak azért sütöttem paleo kenyeket néha, mert nagyon kenyeres vagyok, de édességes is, ezért paleo sütiket ettem inkább, kenyeret ritkábban sütöttem. http://henimodernkonyhaja.blogspot.com oldalamon nézz körül oldalt a cimkéknél vannak megjelölve a paleos ételek és kenyerek, reggelik, sütik stb. Sőt van egy olyan hogy paleo alapanyagok, ott nézdd meg milyen sütőformákat használok a sütésnél, a szürke kisebb forma a kenyérforma őzgerincnél kisebb.

feherjudit
feherjudith, 2012-10-01 06:55

Kedves Heni!

Gratulálok a csodás főzteidhez és mindenhez, nagyon ügyes vagy, látom az ételeken, h igazi szakértő vagy.
Egyébként kis őzgerincben sütök, de ahogy pl. ez a süteményed feljött és laza, ilyet ebben az életben nem fogok tudni sütni, az íze jó lett, de az állaga, színe messze elmarad;
már a sütőm kicserélésén gondolkodom...
és tartok majd itthon hagyományos rozsos zsömlét a gyerekeknek, végszükségre...

én a paleo óta súlyos hasi és gyomorfájdalmakkal, hasmenéssel küzdök, tegnap viszont vki felvilágosított, h a magvakat nem véletlen a madarak eszik, az ő emésztőrendszerük alkalmas rá, míg a nálunk gátolja az emésztést, a magvak pedig őrlés után 10-12 órával teljesen elveszítik a vitaminkészletüket, kenyérkészítséhez pedig lisztfinomságúra kell őrölni (az ősasszonyok nem véletlen őröltek egésznap), ellenben bizonyos technikával szét kell nyomni, törni, morzsolni a magvakat, úgy megőrzik a vitamint, ezt olyantól hallottam, aki paleo jellegű édességeket készít, forgalmaz magvakból, mézzel, gyümölccsel

szóval nem olyan egyszerű a dolog ezek szerint, h megőrlik a magvakat, és ráírják a zacskóra, h paleo, és árulják méregdrágán..

feherjudit
feherjuditp, 2012-09-28 09:46

Kedves Heni!

a segítségedet kérem, nagyon el vagyok keseredve, 1 hónapja paleozom, de eddig egyetlen kenyér nem sikerült, egyik se jön föl szemernyit se, vagy kőkemény lapos lepény vagy őzgerincben egy mancs az egész, többet kidobtam (a méregdrára hozzávalókkal együtt)
mi nem csinálok jól??? a kisfiam egy hónap után rendes zsömlét kért, mert éhes, eddig kitartott, mert az anyja azt kérte, de tovább nem bírja, valami ehető kenyér kellene!!!
az a baj, hogy a darált dióféléket nem képes felemelni a szódabikarbóna, vagy mire gondoljak, istenkém???
némely paleos blogokon valami pelletet emlegetne, mi lehet az???, lehet, h a darált hozzávaló nem való kenyérhez???
Kedves Heni, kérlek, segíts! köszönöm
mert így abba fogjuk hagyni...

Amerelly
Amerellycs, 2012-06-07 11:05

Kedves Heni!

Ma elkészítettem ezt a receptet, őzgerincformába öntöttem és legalább 30 szem cseresznyével csináltam, de nem tett neki rosszat, fantasztikus lett!

Legközelebb teszek bele szerintem még cseresznyét, meg netán egy kis diót vagy mandulát is a tésztájába. Ellenben a cukorból szerintem legközelebb kicsit kevesebbet teszek, mert nekem nem gond, ha kevésbé édes. De összességében nagyon meg vagyok elégedve és boldog vagyok, hogy van egy paleós édesség, amit nyugodt lélekkel ehetek!! :)

Szuper! Köszönöm!

Üdv
Amerelly

csoti.henriette
csoti.henriettep, 2012-09-28 13:04

Szia, örülök, hogy ízlett, ez a recept teljesen saját ötletemből adódott. Üdv. Heni De szerintem meggyel mégfinomabb lenne, csak vigyázni kell ne áztassa el a tésztát, mert ugye a meggy az puhább mint a cseresznye.

Szeva50
Szeva50p, 2011-08-05 12:45

Köszönöm a megnyugtatást. Akkor nem csak porcukor készítésre fogom használni. Éva

csoti.henriette
csoti.henriettep, 2011-08-05 12:23

Én szinte az összes magot a kávédarálóban darálom, sőt még a mákot is. Nem ragad bele, ha megfelelő időben kiveszed, még a kókuszreszeléket is szoktam darálni, vigyázni kell, hogy ne legyen túldarálva, akkor semmi nem ragad bele.

Helgus
Helgusp, 2011-08-05 09:40

Kedves Éva!
Biztos, hogy nem ragad bele a kávédarálóba a szezámmag. Én három hónapja paleózok és azzal darálom a kókuszt lisztté, a szezámmagot és a mandulát is. Üdv.

Szeva50
Szeva50p, 2011-08-05 08:19

Kedves Heni! A szezámmagot mákdarálóval lehet őrölni? Gondolom a kávédarálóba beleragadna. Üdv: Éva

feherjudit
feherjuditp, 2012-09-28 09:49

szia, nekem most ez a darálás dolog megoldódott: a Lidlben lehet kapni elektromos diódarálót, nagyon bevált, mindent meg lehet darálni vele, könnyen kezelhető, nagyon tetszik: egy gonddal kevesebb...

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.
271