r
Nosalty Logó

Citromfüves-mascarponés panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Citromfüves-mascarponés panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 2066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 2066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Panna cotta

Szilvamártás

Elkészítés

Panna cotta

  1. A zselatin lapokat 4 ek tejbe tesszük, és 10 percig áztatjuk.
  2. Egy lábasba beleöntjük a maradék tejet, beletesszük a mascarponét, cukrot, vaníliarudat, és közepes lángon kevergetve elkezdjük felmelegíteni. Ha felforrt félrehúzzuk, ésavaníliarudat kivesszük belőle. Ezután fogjuk a beáztatott zselatint, és beletesszük a mascarponés tejbe, jól elkeverjük.
  3. A citromfű leveleket megmossuk, apróra aprítjuk, belekeverjük a krémbe. Ezután panna cotta formába vagypohárba öntjük, hűtőbe tesszük 3-4órára.
  4. Ha már jól kihűltek a panna cották, elkezdhetjük csinálni a szilvamártást. A szilvákat megmossuk, magjukat kiszedjük. Fogunk egy lábast, és beletesszük a szilvát, mézet,fahéjrudat, a narancs héját, a balzsamecetet, és 10 perc alatt erős lángon, kevergetve összefőzzük. Ha felforrt, még 5-8 percig főzzük, nem kell szétfőnie a szilvának.
  5. Ezután a panna cotta formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk, és a még langyos, fűszeres szilvamártással tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5503
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Ajánló

Ajánlom, hogy amennyire lehetőségük van, ne hagyjanak ki belőle semmit. Tudom-tudom, nem minden konyhában van balzsamecet vagy citromfű, de ha kell, menjenek át a szomszédba egy evőkanál balzsamecetért, csak nem haragszik meg senki. A panna cotta-t pedig én egy alufóliás muffin formába tettem. Nem tudom jobban körülírni, fogalmam sincs, már hol vettem. Teljesen úgy néz ki, mint egy eldobható muffin forma, csak alufóliával bevonva, olyan a bevonata, mint a grillsütéshez használt grilltálaknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromfüves-mascarponés panna cotta
dorcus89 81 recept

Citromfüves-mascarpones panna cotta fűszeres szilvával. Sohasem adtam még egyik receptemnek sem ilyen hosszú nevet. Szándékosan! Mert mindig szeretem, ha valami röviden, de tömören megmutatja, és leírja az étel lényegét. Na de most nagy bajban voltam, mert nem volt olyan jellemzője a receptnek, amit nyugodt szívvel ki tudtam volna hagyni anélkül, hogy bárkinek bántódása essék. Tehát maradt (majdnem) minden.  Ez az étel mennyei, de komolyan! Én ezt mindenkinek kötelezővé tenném egyszer egy héten vagy inkább egyszer egy nap vagy inkább óránként egyet...! Na de a viccet félretéve, tényleg próbáljátok ki. Ez nem az a megszokott tejszínes panna cotta, hanem valami más, valami különleges, de mégis pofonegyszerű. Bátran kezdjen neki egy kezdő szakács is, mert nem lehet elrontani. A szilvamártást pedig mindig langyosan tálaljuk mellé, annyira csodálatos ez a hideg-meleg párosítás. Lassan éjfélt üt az óra, amikor ezeket a sorokat írom, de kedvem lenne most azonnal nekilátni, hogy a hétfő reggelt már ezzel kezdjem.

Hozzávalók

Panna cotta

Szilvamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek