Chococcino szelet recept

1 adag
868
kcal
Chococcino szelet
Chococcino szelet
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blogomon indított  kívánságműsor "rovat" első részeként íme az általam chococcino szeletként aposztrofált sütemény. Nagyon csokis, enyhén kávés. A kívánság, amit ezzel a recepttel teljesítettem, valahogy így szólt: "Sütiverseny lesz a munkahelyen, légyszi segíts, nehogy azt higgyék a kollégák, hogy bunkó sportoló vagyok, aki életében nem látott még fakanalat. Szeretnék valami látványos, de egyszerűen elkészíthető süteményt." Nos, hogy ez a sütemény mennyire látványos, abban nem foglalok állást, mindenesetre nagyon finom, alul tömény csokis tészta, pici kávéval, a tetején pedig egy lágy, enyhén kávés mascarponés-tejszínes krém. Ahhoz, hogy egészen szépen szeletelhető legyen, pontosabban ne legyen vágási hulladék, nagyon hasznos segítség egy sütőkeret, amit még év elején vettem az Aldiban (sajnos mostanában nem láttam, de hátha  lesz még). Persze anélkül is elkészíthető, de akkor a szélét le kell vágni. (Megjegyzem van, aki a süteménynek leginkább a szélét szereti :p)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
alkalomválasztó: téli kényeztetés
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-csokis süti, olasz csokis-kávés kocka
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük.
  3. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3 perc), majd hozzáadjuk a nagyon lágy vajat és azzal habosítjuk tovább, pár percig. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a végén az olvasztott csokit, kávét, és kikeverjük.
  4. A tepsit kivajazzuk (az oldalát is) és sütőpapírral kibéleljük (az oldalát is) úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb gyűrődés legyen rajta. Belesimítjuk a krémet.
  5. Megsütjük (pontosan 20 percig és egy másodperccel sem tovább!) , majd hűtjük.
  6. A krémhez a zselatint csomómentesen elkeverjük a kávéban és felmelegítjük (forralni nem szabad), félretesszük hűlni.
  7. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, simára keverjük, majd a végén vékony sugárban hozzáöntjük a langyosra hűlt kávés zselatint és jó alaposan, gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Ha zselatin fixszel dolgozunk egyszerűbb a dolog, hiszen az instant zselatint nem kell melegíteni: a krém hozzávalóit mixerrel alaposan kikeverjük az alábbi sorrendben: mascarpone habosra, tejszín, tej, kávé, zselatin fix, legvégén porcukor.) Kóstoljuk meg, ha valaki kávésabban, vagy édesebben szereti, tehet még hozzá.
  8. A masszát a sütemény tetejére simítjuk és hűtőben dermesztjük (egy éjszaka jót tesz neki). Papírral együtt kiemeljük és kockára szeljük. Tetejére keserű kakaóport hintünk. 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 150 963
elküldve: 201
receptkönyben: 3 265
elkészítve: 62/132
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (49)

rekalein
rekaleinszo, 2014-01-18 21:22

Öcsém szerint ez a süti "símogatja az ember lelkét" :) Gyors, különleges és isteni finom! Köszönjük! Ez eddig a kedvenc receptem a NoSalty-n :)

petrences
petrencescs, 2013-12-26 13:12

Kedves Strawberry!
Karácsonyra elkészítettem ezt a finomságot. Nagy sikert aratott, még az édességet nem kedvelő Anyukámnak is ízlett :-) zselatin fixet használtam, igazegy kicsit féltem tőle az egyik hozzászólás alapján de teljesen jól "működött" :-)

merlegel
merlegelp, 2013-07-26 13:03

Szia! Szeretném elkészíteni a sütid hétvégén. Arra gondoltam, hogy növényi tejszínnel készíteném, mert az jobban meg szokott szilárdulni. Próbáltad már úgy vagy nincs rá szükség, mert a zselatin miatt anélkül is szépen fog állni?
Köszi előre is! Üdv

madri91
madri91szo, 2013-03-09 19:27

Szia! Én egy 12fős társaságnak, tortaként szeretném megcsinálni. Tudnál segíteni, hogy mekkora formában és milyen adaggal dolgozzak?
Köszönöm :)

orsidee
orsideep, 2013-02-01 10:29

Helyettesítette esetleg vki a mascapronét mondjuk natúr vajkrémmel?

strawberry
strawberryp, 2013-02-01 19:13

én nem szoktam...sajnos savanykás az íze...köze nincs a mascarponéhoz

andilawyer
andilawyerszo, 2013-01-12 16:47

Kedves Juci!

Megcsináltam és nagyon fincsi lett!!! Köszönöm az egész kis családom nevében! És a dicséretekből ("ügyes vagy"; " ez telitalálat"; "hogy ez milyen jól sikerült" stb.) is szeretettel küldöm a Neked kijáró hányadot! :)

Üdv: Andi

adel0709
adel0709k, 2012-05-22 15:20

Szia! A tejszint fel kell verni habnak es ugy beleforgatni a krembe? Adel.

varadizsike
varadizsikeszo, 2012-05-26 21:37

Szia! Bocs hogy hozzászólok, de én is most csináltam meg a sütit (már harmadszor) és én mindíg felverem a tejszínt és a tejet is azzal helyettesítem. Nekünk így nagyon bejön, egyébként nagyon jó recept, isteni finom.
Jó sütést! Üdv!

aannddii79
aannddii79sze, 2012-04-25 15:36

Megint megcsináltam, tortaként is működik :)) . Én lapzselatint használok, a Lidl-ben vettem, szuper és nagyon gyors. A forró kávéban oldottam fel, pár perc keverés után teljesen feloldódik és langyosan szépen bele lehet keverni a krémbe. Tuti nem fog folyni. 1 adaghoz 1/2 csomag kell.

csumpo
csumpov, 2012-04-22 12:55

Családi hagyomány, hogy a vasárnap délutáni uzsi valamilyen finom süti. Most erre jutott a választás. Szombaton délután hárman (16 hónapos kislányom, párom és én) nekiálltunk megcsinálni. Mindenki nagyon élvezte, főleg kislányom. Páromtól kaptam egy nézet alakú kapcsos formát, gondoltam ezt abba fogom megcsinálni. A végei picit lekerekítettek. Este már nem bírtuk tovább megbeszéltük szögletesre kell vágni a süti szélét, mert az úgy jobban fog mutatni, így a leesett részeket meg is tudjuk kóstolni. Alig bírtuk abbahagyni az evést, mert annyira finom. ISTENI! Gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
A tésztát brownie néven találtam meg máshol. Annak sose mertem nekiállni, mert az nagyon pontosan kell megcsinálni, hogy finom legyen és én biztos nem vagyok annyira ügyes. Ha tényleg az, akkor megcsináltam. :)

NoSalty
NoSaltyszo, 2012-03-10 10:08

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

kicsivik
kicsivikp, 2012-03-09 13:10

Minden Konyhatündér figyelmébe, aki küzd a zselatin csomósodásával!
Legutóbb gyümölcslében olvasztottam/melegítettem föl a zselatint, amikor szinte egy hatalmas tömbbé dermedt. megpróbáltam fakanállal "szétkavarni", de csak mogyorónyi csomókat kaptam. Ekkor fogtam a botmixert és nekieresztettem! Csodák csodájára a módszer bevált. javaslom próbáljátok ki, egy próbát megér.
Üdv,
Viki

aannddii79
aannddii79h, 2012-02-20 12:44

Nagyon tuti lett, a család minden tagjának ízlett! 1000 hála és köszönet érte! Andi

Japep
Japepszo, 2012-02-11 13:09

Hello.
Ma megcsináltam a süteményt. A tésztával semmi gond sem volt, a krémmel viszont igen... :S
Dr. Oetker instant zselatin fixet használtam, ezért a recept szerint így csináltam: a mascarponet géppel habosra kevertem, utána felvertem a habtejszínt és hozzáadtam, tovább kevertem, majd az 1 dl tej, ezután az 1 dl vízben feloldott instant kávépor (Nescafé 3in1) - eddig az állaga jó volt. Utána belekevertem a zselatin fixet és akkor elkezdett csomósodni... :S Végül pedig a porcukrot.

Most vagy 2 órával később még mindig semmi jele a dermedésnek, az állaga viszont nem olyan szép, mint a képen, hanem olyan, mint egy tejbegríz... :S Apró csomók vannak benne.
Ez miért lehet? Mit csinálhattam rosszul?

Köszi előre is a választ. Üdv.

strawberry
strawberryszo, 2012-02-11 15:17

na ez az...:( éppen egy pár napja sütöttem egy meggyes-csokikrémes sütit, dr. Oetker instant zselatinnal és nekem is elkezdett csomósodni...korábban nem tapasztaltam ilyet, pedig már vagy 20 csomaggal biztosan elhasználtam. Valami új összetevője lehet, vagy gyártási hibás, vagy nem tudom....de végül megdermedt :)

Japep
Japepszo, 2012-02-11 15:43

Hát én eddig "pályafutásom során" 2x használtam ezt a fix-et, mindkétszer így jártam (elsőnek tiramisuhoz...) - érdekes. Csak nem tudom, mit csinálhattam rosszul. :S

Amúgy a dermedés nekem is jelentkezik már kicsit, de az állaga miatt így nem igazán élvezhető... :S

Azért köszi. :)

doktormama
doktormamak, 2012-02-07 18:54

Gyönyörű és biztosan nagyon finom is.Nem találom,hogy mennyi tej,tejszín és mascarpone kell hozzá.

strawberry
strawberryk, 2012-02-07 20:47

pedig ott van minden a hozzávalók közt...ne értem, miért nem látod :(

Elizabeth49
Elizabeth49k, 2012-02-07 05:24

Szeretném megkérdezni,ebböl mekkora adag lesz,ha 80g liszt kell hozzá???

Vérmedve
Vérmedvev, 2012-02-05 14:24

Nagyon finom süti, bár mi nem hagytuk állni egy éjszakát, csak 2-3 órát.. de így is tökéletes volt:).

magyarb
magyarbp, 2011-12-16 09:14

Elkészítettük, nagyon klassz lett, főleg, ha a hűtőből kikerülve áll annyit, hogy felmelegedjen. Viszont! A kávé szerepel a tészta hozzávalói közt, de az "elkészítés"-ből hiányzik!
Így a mi sütinkből is kimaradt, de egyszer majd úgy is kipróbáljuk :)

candyqueen
candyqueenk, 2011-11-29 23:40

A kép szép, a süti gyönyörű, az evőeszköz és a tányér mesés, az íze pedig...azt elképzelem :) :)

Mseee
Mseeek, 2011-11-29 22:38

a tetején cukrozatlan kakaópor van? arról nincs szó :)

NoSalty
NoSaltyk, 2011-11-29 21:14

Kedves Strawberry,
elnézést kérünk a kellemetlenségért!
NoSalty.hu csapata

Szememfénye
Szememfények, 2011-11-29 18:22

Kedves Juci!
Ez a süti igazán finom lehet!Nincs ezzel baj,csak a sorrend és a számozás lett véletlenül összekavarva!Ki lehet bogózni!:)...és ki is fogom próbálni!:)Üdv.: Kitti

Szememfénye
Szememfények, 2011-11-29 18:58

Semmi gond,mert úgy is megértettem!Istenien néz ki,amint időm engedi ezt is kipróbálom!
További szép estét!

szeag
szeagk, 2011-11-29 17:58

Bocsi, lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez a leírás kicsit zavaros. Előbb készíted a krémet, és utána sütöd a tésztát?! Nincs itt valami tévedés?

Legfrissebb cikkek

Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
A decemberi ünnepek során csak eszünk és eszünk. Fehérjéből is, zsírból is, szénhidrátból is túl sokat.
868