GasztroBigyó: hotdog-spirálozó - hogy micsoda???

Miért akarnál szétspirálozni egy hot dogba szánt virslit? És kell-e egyáltalán ehhez bármiféle műanyag szerkezet? Dávid letesztelte, úgyhogy el is mondja, mi a helyzet. (X)

Ebben a tesztben nem is az az első számú kérdés, hogy vajon a szerkezet beválik-e, hanem az, hogy egyáltalán mire való...mert azt talán összerakja az ember, hogy a virsliből egy spirált csinál, de hogy ez nekünk miért jó, na az már nem annyira evidens.

Curl-A-Dog

Elmondom, mi értelme van spirállá faragni egy hot dogba szánt virslit! Először is, így könnyebben átsül mindenhol a “hús”. Másodszor, mivel a spirálozás hatására megnövekedett a felület, így sokkal több része tud ropogósra sülni. Harmadszor pedig, a kis mélyedésekbe szépen belefolyik a szósz, és a különböző feltétek is jól elvegyülnek benne, így aztán minden falatba jut kellő adag mindenből. Így már nem is olyan hülyeség, nem?

A dobozt kibontva ismét egy csodálatos fröccsöntött műanyag kütyü kerül elő. Pontosabban nem is egy, hanem kettő: egy kisebb méretű virslire és egy nagyobbra kalibrált változat. Ezen túl csomagoltak hozzá kettő darab fém nyársat is. A működési elv végtelenül egyszerű: a virslit (vagy kolbászt) belehelyezzük a kinyitott formába, összezárjuk - ezzel be is vágja nekünk a spirálokat - , átszúrjuk a nyárssal, kinyitjuk, kivesszük, lehúzzuk a nyársról, aztán már süthetjük is.

Talán könnyebb megérteni, ha meg is mutatom:

Az eredmény

Ropogósabbra sül? Igen! Jól eloszlanak rajta a feltétek? Igen? Szükség van rá? Nem! Az a helyzet, hogy elég csúnya spirált csinál a virslikből. Nem is spirál ez, inkább csak bemetszi a két oldalát. Kipróbáltam egy manuális módszert, azt, amit meg is mutattam a videóban, és sokkal szebb virsliket gyártottam úgy, mint ezzel a műanyag cuccal. Ehhez meg nem kellett semmi más, csak egy éles kés meg két nyárs. Szóval, ha hotdog-spirálozásra adjátok a fejeteket (ami egyébként nem hülyeség), akkor ne essetek kétségbe, ha nincs otthon ‘Curl-A-Dog’-otok, mert semmire sem jó. Ez most csúnyán megbukott.

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat a Magyar Posta Logisztika (MPL) futárjaival szeptember 4. és október 4. között! Az ajtónál fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot a Posta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen a félmillió forint.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?