Felejtsd el a gombócot! 4 hely, ahol nem a megszokott formában kapod meg a nyári fagyiadagodat

A fagyievés szinte kötelező nyári elfoglaltság. Mutatunk 4 helyet Budapesten, ahol nem a szokásos gombócokban érkeznek a frissítő nyári fagylaltkülönlegességek.     

Gelarto Rosa

Olasz fagyirecept, minőségi alapanyagok, egy szenvedélyes és kísérletező kedvű magyar tulajdonos – ezek miatt vált fogalommá Budapesten a Gelarto Rosa fagyizó, ahová évente több ezren zarándokolunk el nyáron - és télen is -, hogy gombóc helyett rózsa formájúra mintázva kóstolhassuk meg Szökrön Niki és csapatának alkotásait. A klasszikus, állandó ízek mellett rendszeresen tele a pult szezonális újdonságokkal is. Személyes kedvencünk a pisztácia és a sós karamell, amelyek bombajó párost alkotnak. A cukorbetegeknek nyírfacukros verziókkal, a vegánoknak pedig sorbet-típusú, tejmentes fogásokkal is kedveskednek. Ráadásul a rózsafagyi garantáltan minden évben like-mágnesként tarol a Facebookon és az Instagramon is.

Anjuna Ice Pops

Növényi alapú, mesterséges színezékektől, ízesítőanyagoktól és tartósítószerektől mentes jégkrémek, amik már első ránézésre is sokkal szimpatikusabbak, mint az összes eddigi jégkrém, amelyeket bárhol és bármikor kóstoltunk. A hűtőpultban klasszikus ízkombók és olyan vadabb párosok is szerepelnek, mint például borneói vaníliás bors, vagy az elefáncsontparti kókusz. Ráadásul az Anjuna fiúknak, - Szalay Józsefnek és Szabó Milánnak - nem csak az ízlelőbimbóik, hanem a szívük is a helyén van, mert június 15-től minden fagyizójukban kapható lesz kutyafagyi, aminek bevételével a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát önkéntescsapat munkáját is támogatják.

N’iceroll

Böröcz Zsófi gasztronómiai tanácsadó egy szakmai kiállításon találkozott először a thai fagyikészítési technikával, majd gondolt egyet, és elsők között hozta el Budapestre, a Radnóti Miklós utcába a gombóc helyett tekercsekben tálalt finomságokat. Az újlipótvárosi fagyizó minőségi alapanyagokkal, és egyedi technikával dolgozik, az így készült nyalánkságok adalékanyagmentesek és kókusztej hozzáadásával könnyen veganizálhatóak is. A desszert elkészítésének megfigyelése már önmagában is élmény, hiszen rendelésünk a szemünk láttára készül el egy spakli szerű eszköz segítségével az általunk válaszott összetevőket beledolgozva a fagyialapba.

Bar Pharma

Áprilisban már írtunk róla, hogy idén nyáron izgalmas újdonsággal, fagylaltalapú alkoholos és alkoholmentes koktélokkal és fagyikelyhekkel rukkol elő a Kazinczy utcai Bar Pharma. A csapat maximalizmusa évek óta ismert, így a nyári kollekció bemutatását több hónapos igen komoly és szigorú felkészülés előzi meg, hiszen az italok csak akkor kerülnek majd a pultba, pontosabban a lebomló műanyagból készült zacskókba, amikor azokkal 100%-osan elégedettek lesznek. Az újdonságokat június második hetétől kérhetitek a bárban, ahol a négylábúaknak kutyafagyi is készül.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a trend felfalja az Instagramot: itt a shakeszörny

Címlapról ajánljuk

További cikkek