Csődbe ment az "all-you-can-eat"-étterem, mert a vendégek tényleg mindent felfaltak!

Bezárt egy "all-you-can-eat"-étterem, mert a vendégek szó szerint vették a felszólítást, és mindent felfaltak.   

Sok okból zárhat be egy olyan étterem, ahol egy fix összegért mindenki degeszre eheti magát. A magas bérleti árak, a kedvezőtlen gazdasági helyzet mind-mind rombolhatja egy étterem fenntarthatóságát. Az azonban, hogy a vendégek szó szerint kiegyék a vagyonából a vendéglátóhelyet, meglehetősen ritka. Kínában mégis megtörtént.

Hot pot, vagyis forró alaplé, amiben mindenki pár másodperc alatt megfőzheti a neki szimpatikus nyers alapanyagokat

AJiamener nevű csengdui "hot pot"- étterem pont amiatt ment tönkre, mert a vendégek túl sokat ettek. A South China Morning Post megírta , hogy 2018 júniusának elején az étterem olyan akciót hirdetett, amiben egy hónapig mindenki annyi ételt tömhetett magába, amennyit csak tudott, mégpedig alig 120 jüanért, vagyis körülbelül 5-6 ezer forintért.

Több, mint 500 vendéget fogadott így a Jiamener, és sokan már reggel nyolckor beálltak az étterem előtt kígyózó sorba, majd egészen késő éjszakáig maradtak. Közben persze csak ettek és ettek és ettek...Miután az étterem 21 millió forintnyi veszteséget halmozott föl, végleg bezárt. Csak két hete tartott az akció.

Vajon ez a macsek is a Jiamenerben töltötte az elmúlt hónapot?

Az étterem vezetősége sejtette, hogy kisebb veszteséggel fog járni az ajánlatuk, de arra számítottak, így kialakíthatnak egy hűséges, hosszú távon is visszajáró törzsvendégbázist. Abban is reménykedtek, hogy ha nagyobb mennyiséget fognak eladni az ételekből, kedvezőbb árakban tudnak majd megegyezni a beszállítóikkal.

Az "all-you-can-eat"-éttermek általában számolnak egy átlagos mennyiséggel, amit egy vendég elfogyaszt, és az áraikat a vendégek jellemző számának a függvényében alakítják ki. A Jiamener azonban hibát követett el, mert a vendégek száma és - mivel egész nap maradtak - az átlagos fogyasztása is nagyon hirtelen nőtt meg.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem fogod kitalálni, milyen zöldfűszerből készül ez a frissítő, nyári ital!

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?