7 vegán étterem Budapesten, ahol a húsevők is elégedettek lesznek

Nem vagyok vegán, de vonz a vegán konyha, mert nagyon sok új ízt és alapanyagot lehet felfedezni, ha belekóstolunk a növényi étrendbe. Nameg új éttermeket is.   

Vegan Love

Nagyon szeretem a Vegan Love meséjét, mert ékes bizonyítéka annak, hogy mindenki változik: ízlés és szemlélet tekintetében is. Az alapítók Regöly Lilla és Péter a Magic Burgerrel váltak ismertté és népszerűvé, majd életük nagy fordulatot vett: vegánok lettek, és ez az üzletvitelükben is egy új vonalat hozott. Gazdag ízek, ötletes kombinációk, jó állagok.

Napfényes étterem

Több forrás szerint a város egyik legjobb vegán étterme. Mivel még nem próbáltam az összeset, így nem merek magamtól ilyen kijelentéseket tenni. Egy biztos: az ételek nem csak szépek, hanem finomak is.

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro

Az Andrássy út egyik legújabb gyöngyszeme. Vegán napi menüvel és melegkonyhával működő specialty kávézó, ahol alapból zabtej kerül minden tejes italba. Ráadásul minden szombaton reggeltől egészen késő délutánig egész napos reggelivel várják az éheseket.

Kozmosz

Az állandó étlap mellett minden héten kedveskedik plusz fogásokkal a séf. A vegán életforma és a környezettudatos gondolkodás nem korlátozódik a konyhára, hanem azon túl is megjelenik, nemrég például egy Víztakarékos Mecénásprogram formájában. Egy a VI. Kerületi Szív Óvoda vizes blokkját segítettek víztakarékossá tenni. Ilyen jó szívvel csak jól lehet főzni.

Great Bistro

A vegán konyhával Grétánál ismerkedtem először éttermi keretek között, és meglepve tapasztaltam, hogy hozzám hasonló bátorsággal használják a mindenféle fűszereket. Ez volt az első jó pont, így aztán ahhoz is megjött a bátorságom, hogy minél több dolgot kipróbáljak. A hamis túrógombóc, akarom mondani a kölesgombóc a kedvencem, de bármit is kóstoltam itt, minden ízlett.

Tökmag Vegán Streetfood

Óriási tévedés, ha bárki is azt hiszi, hogy a vegán étrendben nincsenek "cheat mealek". Mert vannak. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy ez már a második burgerekre specializálódott étterem a listánkban. Isteni buciba kerülnek a növényi alapanyagokból készült hamburgerpogácsák, amiket jóféle, combos szószokkal öntenek nyakon. És a vegán szemlélet a Tökmagban is több, mint konyhai fortély: az elviteles edények mind lebomló anyagokból: kukoricakeményítőből és cukornádból készülnek.

Matrjoska Kroshka

A Matrjoska nevű orosz étterem nagy kedvencünk volt, de Juhász Natasa, az üzlet tulajdonosa azt mondta: konyec! Natasa időközben vegán lett, és úgy érezte, nem tud jó lelkiismerettel vodkát és hússal töltött pelmenyit eladni a vendégeinek. Az ízHUSZÁR stábja is járt az új, vegán étteremben a Kálvin téren, és ők is megkóstolták Natasa pelmenyijét, igaz ebben egy morzsányi hús sem volt. Ezzel együtt meglehetősen elégedetten távoztak. Ez azért csak jelent valamit, nem?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?