Pudingos-meggyes sütemény Kattikától recept

Pudingos-meggyes sütemény Kattikától
Pudingos-meggyes sütemény Kattikától
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanya készítette ezt a finomságon. Mindenkinek nagyon ízlett, a recept a sütigyár oldaláról van.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához: 

  • 1 tojás
  • csipetnyi sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Középső réteghez: 

  • 2 dl tejföl
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Tetejére: 

  • 1 ü kimagozott meggy
  • 4 dl meggykompót lé
  • 2 cs zselatinpor

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos süti meggyel, meggyes-pudingos kocka, vaníliapudingos-meggyes kocka

elkészítés

 


  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat.

  2. Összegyúrjuk és kis ideig pihenni hagyjuk.

  3. 1 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

  4. A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, hozzákeverjük a tejfölt és rásimítjuk a tésztára.

  5. Rászórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.

  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

  7. Mikor készen van, a meggyléből és a tortazseléből, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük a sűrű zselatint és még a meleg süteményre öntjük.

  8. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32x24 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 653
elküldve: 17
receptkönyben: 300
elkészítve: 3/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (3)

konczzso
konczzsoh, 2012-11-05 23:42

mekkora a tepsi, amiben ezt szoktad csinálni? (ezt úgy általában jó volna, ha odaírnád a receptekhez - nekünk első próbálkozóknak sokat segítene :) ) és a 2 cs zselatinpor az a kis tasakot jelenti? csak mert kapható akkorában is, mint egy puding :D

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!