Marsala

Leírás

Szicíliában készített, eredetvédett (DOC) bor. A legkisebb szesztartalmú a fehér szőlőből készülő oro és a vörös szőlőből készülő rubino. A cremovo az aromásított változat neve. A legjobb minőséget a fine (alig egy évig érlelt), a superiore (legalább két évig érlelt), a superiore riserva (legalább négy évig érlelt), vergine (öt évig érlelt) és vergine stravecchio (legalább tíz évig érlelt) nevekkel ellátott palackokban találhatjuk. A marsala alkalmas aperitifnek, desszertbornak is. Az olasz kulináriában pedig szószokhoz, bizonyos húsételek készítéséhez és desszertekhez használják.

Marsala
327
Kalória
2.8g
Fehérje
20.9g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
46.5g
Víz
58g
Koleszterin
-
Élelmi rost
19.8g
Cukor

100 g Marsala

fehérjetartalom

2.8 g

zsírtartalom

58014.791 g

szénhidráttartalom

20.9 g

víztartalom

46.5 g

gramm marsala?

Top ásványi anyagok

Nátrium

92 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.011 g

Kolin

8.1 mg

E vitamin

0.45 mg

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.8 g

Zsír

telített zsírsav

9.664 g

egyszeresen telített zsírsav

4.458 g

többszörösen telített zsírsav

0.669 g

koleszterin

58 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

92 mg

Cink

0.16 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.006 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

19.76 g

víz

46.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

0.078 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.087 mg

Folát

2 µg

Kolin

8.1 mg

Retinol

171 µg

Béta-karotin

30 µg

E vitamin

0.45 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.08 µg

A vitamin

173 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.011 g

28 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...