r
Nosalty Logó

Szicíliai cannoli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Szicíliai cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 1978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 7910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    589.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5349.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 7910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Tészta

krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
  2. A ricottát a cukorral jól kikeverjük, és állni hagyjuk. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőben várakozott a töltéshez.
  3. A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még. Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges. ) Belekeverjük a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodjuk, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki fánkszaggatóval.
  5. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát, és beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, itatós papírra szedjük, és a sült tésztából kitoljuk a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Íly módon folyamatosan kisütjük a tésztát.
  6. Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltjük a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával. /kb. 12 db cannoli/ * fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31601
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai cannoli
Zsuzsamama56 321 recept

Az olasz sütik, nagyon ínycsiklandozóak. Nekem a kedvenceim.

Hozzávalók

Tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek