Olyan ételt fejleszt a KFC, aminek láttán azt kérdezed majd: HOGY MI?

Muszáj valamilyen alternatívát találni a hagyományos rántott csirkére, ha a gyorsétteremlánc a vegetáriánusokat is meg akarja szólítani.

A világon elsőként vegetáriánus rántott csirkét (igen, jól olvasod!) próbál meg kifejleszteni a KFC. Az egyelőre még csak tervekben, és kísérletekben szereplő ételt várhatóan Nagy-Britanniában dobnák először piacra. A "csirkefalatok" nem másból készülnének, mint a vegetáriánusok és vegánok húshelyettesítőjéből: szejtánból.

A brit KFC láncok hét éven belül szeretnék 20%-kal csökkenteni az ételek kalóriatartalmát tálcánként. Ennek egyik módja lehet, hogy több vegetáriánus terméket kínálnak majd az éttermeikben.

A tervek szerint a vega falatkákat egyébként ugyanazzal a 11 titkos fűszerrel készítik majd, mint Sanders ezredes hagyományos csirkefalatjait. A receptúra fejlesztése egyelőre korai stádiumban van. A KFC-nél azt tervezik, hogy még idén sikerül minden akadályt átlépni, és jövőre már az éttermekben lehet az új termék.

A gyorsétteremláncok egyre nyitottabbak a vegán és vegetáriánus életmódot követők felé. Nem is olyan rég a McDonald's dobta piacra első vegán burgerét, aminek nagy sikere lett.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via FoodBeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek