Oldószer és egérürülék mellett készült a gluténmentes tészta

Lejárt alapanyagokkal is dolgozott az a reform termékeket előállító tésztaüzem, ahol szeptember végén tartottak ellenőrzést a NÉBIH szakemberei.

Rendelten, zsúfolt üzemben, lejárt és ellenőrizhetetlen származású alapanyagokból, festékek, oldószerek és rágcsálóürülék mellett készült a gluténmentes tészta abban a Pest megyei üzemben, amit nemrég ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek, három másik cég megbízásából. Az üzemben használt kellékeket az udvari csapnál mosták, a raktárban pedig voltak olyan hozzávalók, amiknek a zsákjára nemhogy a lejárat vagy a származás nem volt ráírva, de az sem, hogy mi van a zsákban.

A Nébih több mint 1500 kg alapanyag és kész tészta forgalomból történő kivonását rendelte el, azt pedig még vizsgálják, hogy hol lehetett kapni az üzemben készült tésztákat. Az üzemet a hatóság felfüggesztette, a gyártás pedig akkor indulhat újra, ha a cég kitakarított, fertőtlenített és kiirtotta az üzemet összeszaró rágcsálókat.

[via NÉBIH]

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek