Napi csoda: sót nyal a kagyló?

Úgy tűnik, a kagyló nemcsak a tányérunkon, de a konyhaasztalon is jól mutat. És vajon mit csinál a tengerek mennyei eledele, ha magára hagyjuk főzés előtt egy marék sóval?

Az alábbi videó szinte hihetetlennek tűnik, de mégis igaz: az asztalon hagyott kagylónak megtetszett a só...

Mielőtt tényleg azt gondolnád, hogy ez a kagyló valóban éhes és megkívánta a sót, eláruljuk, hogy ez a "nyelv" valójában a kagyló lába, amit leginkább arra használ, hogy ásson és felfedezze környezetét. Tehát ez a kagyló egyáltalán nem eszik, hanem puha talajt keres, hogy ásni tudjon, és a sónak sincs semmilyen más jelentős szerepe a táplálkozásához kapcsolódóan. Egyes kutatók ugyanakkor azt is feltételezik, hogy talán azért húzza vissza a lábát, mert bántja a só érintése.

Ez is érdekelhet!

Unod a csirkét? Akkor most megmutatjuk, hogyan készíts pikáns, forró szószt hangyából és termeszekből!

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek