A hét bloggere: Gizi-receptjei

Eheti kiemelt bloggerünkent, Gizit eredetileg Évának hívják. Ez sok galibát okozott neki, receptjeit vagy egyik vagy másik "énjének" tulajdonítják. Nézzétek tavaszi kreációit!

A nevem Kard Éva, de a családom és a közeli ismerőseim csak Gizinek hívnak. Közel 40 éve tevékenykedek a konyhában kisebb-nagyobb sikerekkel, és 35 éve már saját háztartást vezetek. Az édesanyám és a nagymama is nagyon jól főztek, így tőlük sokat tanultam. Persze azért Horváth Ilona szakácskönyvét is rongyosra lapoztam az évek során. Napi szinten sütök-főzök, és bátran mondhatom, hogy mindenevők vagyunk, így természetesen nem jelent számomra gondot a napi főzés.

Spárga és halszeletek leveles tésztában recept

A hosszú, téli hónapok után végre beköszönt a kedvenc évszakom a tavasz. Ezzel egy időben megjelennek a friss zöldségek a piacon, mint pl. a medvehagyma, a spárga, spenót, a későbbiekben pedig a cukkini, paradicsom. Ilyenkor élvezettel veszem be magamat a konyhába, és főzök meg kedvenc régi, és új ötletek alapján készült ételeket.

Ezeket olvastad már?

Nagy kedvencünk például a „Medvehagymás kalács”, a „Leveles tésztában sütött halszelet spárgával”, a könnyű „Bazsalikomos cukkinikrémlevest” is szívesen kanalazzuk, és a „Spenótos-ricottás táska”-ra sem mondunk nemet. A nap érlelte piros paradicsomból pedig sokszor készül vacsorára egy finom „Paradicsomos-túrós pite”.

Bazsalikomos cukkinikrémleves recept

Szeretek a konyhában kísérletezni, és a család számára ismeretlen ételeket elkészíteni. Ilyen volt pl. a „Zöldfűszeres zabkása” melyet pirított gombával tálaltam. Bevallom kicsit azért aggódtam, hogy ebédnél milyen fogadtatása lesz, de szerencsére ezzel sem nyúltam mellé, és jóízűen falatoztuk.

Paradicsomos-túrós pite recept

Az évek során több füzetet teleírtam receptekkel, és számtalan cetli várakozott (és várakozik) a fiók mélyén, hogy egyszer majd csak sorra kerül. Mivel már magam is nehezen igazodtam el a receptek áradatában, így 6 évvel ezelőtt elkezdtem „Gizi-receptjei” néven blogot írni. A blogba természetesen a már elkészített ételek receptjeit osztom meg, ezzel is ötletet adva másoknak a mindennapi főzéshez, meg persze megkönnyítve a saját dolgomat is ezzel, hiszen így egy helyen vannak a receptjeim.Ezúton kívánok minden konyhatündérnek jó sütés-főzést!

A Gizi-receptjei blogot itt találjátok

Gizi Nosalty-s receptjeiért kattintsatok ide

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...