Glamping pie

E heti gasztrobloggerünk, a Hódítás szerzője, a brit gasztronómia lelkes híve. Most egy puccos piknikezésre invitál benneteket, és ehhez egy kiváló receptet is hozott.

'Glamping', azaz puccos sátorozás. A kényelem nagy úr, még egy sátorban is!

Az angolok ezt tökélyre fejlesztették: igen magas szinten művelik és vannak annyira hülyék (hülye angolok-angol hülyék), hogy még egy Glastonbury méretű fesztiválban is potenciált látnak, ha glampingezésről van szó...

Normál esetben egy glamping sátorban minimum egy franciaágy, egy asztalka és egy sütővel kombinált sparhelt kap helyet. Ha van feleslegben 60 ezretek egy sütőre(vagy 150 ezer), csak úgy kempingezéshez és még ugyanennyiglamping sátorra (kiegészítőkkel), akkor hajrá! Személy szerint nem biztos, hogy megvenném, de kipróbálnám pár napra, mondjuk így.

Tény, hogy glampingezés közben a szabadban azért jobban adja magát ez a pie, de otthonra is tökéletes délutáni kaja, egy jó film mellé. És még csak nem is kell vele sokat szüttyögni a konyhában.

Ha pedig kedvet kapnátok a glampingezéshez.

Glamping pie

Hozzávalók (6 adag):

  • 2 db fehérbab-konzerv
  • 2 db paradicsomkonzerv (szilva)
  • 1 szál májas hurka vagy friss fehér kolbász (Cumberland)
  • újhagyma (6 szál)
  • 3 gerezd fokhagyma, zsálya
  • petrezselyem
  • leveles tészta a fedéshez (az előre csomagolt, bolti tökéletes, elvégre sátorozunk!)
  • egy nagy doboz tejföl
  • cheddar sajt vagy parmezán
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

  1. A hurkát/kolbászt szedjük ki a bélből.
  2. Egy felhevített serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat és morzsoljuk bele a húst.
  3. Addig süssük, amíg nem kezd el barnulni.
  4. Dobjuk mellé a felaprított újhagymát (6 szál simán mehet bele), az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a zsályát. Ha a hagyma kezd pirulni (ez elég gyorsan be fog következni), öntsük rá a babot és a paradicsomot.
  5. A paradicsomokat nyomkodjuk szét a fakanállal!
  6. Főzzük egy jó 5 percig, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
  7. Vegyünk elő 6 darab zománcos bögrét, olyat amiből gyerekként ittuk nagyanyánknál a teát, kanalazzuk bele a tölteléket a tetejéig, rakjunk rá egy-egy kanál tejfölt, reszeljük rá a cheddart és fedjük le a tésztával (zárjuk le, az edény szélén körbe csippentsük be a tészta végét).
  8. 200 fokon süssük egy jó 25–30 percig.

A receptet itt tudod elmenteni >>

Ehhez a pie-hoz jól megy a Guinness vagy az Abbot Ale, ráadásul szívja a piát: nem rossz ezzel alapozni az estére...

Nagy Sándor: Hódítás... a konyhában >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?