Elhunyt a világ - egyik - legjobb séfje

Vasárnap elhunyt Benoit Violier francia-svájci mesterszakács, a szakma elismert alakja, a  világ egyik legjobb éttermének tulajdonosa. Elméletileg öngyilkos lett.

Holtan találták saját lakásában a világ egyik legjobb mesterszakácsát, a francia-svájci Benoit Violier-t – vélhetőleg öngyilkos lett.

A 44 éves férfi a Lausanne-i, három Michelin-csillagos étterem, a Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője volt – a hely tavaly elnyerte a világ legjobb étterme címet a francia La Liste nevezetű, a világ 1000 top éttermét felsoroltató rangsorban.

Violiert-t svájci otthonában lőtt sebbel találták, valószínűleg öngyilkos lett – a rendőrség nyomozást indított.

Violier 2012-ben vette át az étterem vezetését feleségével, miután mentora, Phillipe Rochat, a francia gasztronómia másik nagysága elhunyt egy biciklibalesetben.

A tragédia kapcsán többek közt Paul Bocuse, Franciaország legelismertebb séfje is őszinte részvétét nyilvánította a család és a barátok felé.

(cikkforrás: skynews)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek