Új partner a Vénusztól

Minden háziasszonynak ugyanaz az álma: egy tökéletes segítőtárs a konyhában.A Vénusz egyedi gyártási technológiájával, és páratlan receptúrájával előállított termékeivel 1952 óta adja meg ezt nekünk!

{ GALÉRIA = title:Finoms%C3%A1gok%20V%C3%A9nusz%20s%C3%BCt%C5%91olajjal, 1,2,3,4,5,6,7 }

2013. február 1. és április 30. között, a készlet erejéig kapható a Vénusz legújabb speciális terméke, az Omega-9-et tartalmazó Fritopti sütőolaj, amellyel mesterien elkészíthetjük ropogós, aranyló panírköntösbe bújtatott ételcsodáinkat. A Nosalty csapata egy kellemes vacsoraest keretében ismerkedhetett meg eme kiváló termék profi tulajdonságaival, a hangulatos SzerecsenDió lakáséttermében.

Lássuk tehát, hogy milyen nagyszerű tulajdonságokat tudhat magáénak a Vénusz új sütőolaj csodája:

  • A Fritoptit más sütőolajokkal szemben jóval hatékonyabban veszi fel a harcot a magas hőhatásokkal, vagyis sokkal nehezebben ég el, így akár 6 alkalommal is felhasználható,
  • A bő olajban készülő ételek, mint például: a rántott hús, a sült burgonya, a kelt tésztás fánkok vagy az Orly-tésztában (sörtészta) sült zöldségek, halfélék számára a legideálisabb sütőolajnak bizonyult magas Omega-zsírsav tartalmának köszönhetően, amelyet az egyedülálló 15%-os Fritoptit, nemesített napraforgómagból előállított étolaj mennyisége ad meg.
  • Laboratóriumi kutatómunka eredményezi továbbá a Vénusz Fritoptit sütőolaj kiváló minőségét, mely szerint az újfajta sütőolaj többszöri használata után is ínycsiklandozó, friss, ropogós sült burgonyát készíthetünk.

Ki ne szeretné a megunhatatlan kívül ropogós, belül omlós, mennyei rántott húst?Az igazi rántott hús készítésének fortélyait a Vénusz szakácsmestere osztotta meg velünk.

Előkészítés:

  • A hús előkészítésének első lépéseként érdemes határozott mozdulatokkal, de finoman kiklopfolnunk a rántani szánt hússzeleteinket. Így a rostok kellőképpen felpuhulnak, de ehhez a művelethez nem feltétlenül szükséges klopfolót használnunk, erre a célra az öklünk vagy egy kés nyele is teljesen megfelelő.
  • A kiklopfolt hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Bátran használhatunk bors- illetve sóőrlőt. A házi zsemlemorzsa természetes ízharmóniát kölcsönöz a friss, ropogós rántott, olajban sült ételeknek, ezért érdemes a panírozás során a sütőben előzőleg kiszárított, kenyér- és zsemlemaradékokból reszeléssel készített morzsát használnunk.
  • Panírozásnál a lisztet szitáljuk át felhasználás előtt, és erre a célra csak finomlisztet használjunk.

Panírozás:

  • A húst először lisztbe, majd felvert tojásba, végezetül pedig a durvára reszelt házi zsemlemorzsába forgatjuk.
  • A lisztbe forgatott húsokról jól rázzuk le a felesleges lisztet, hogy a tojás alaposan rátapadhasson.
  • A felesleges tojást is jól csorgassuk le a húsról, mielőtt zsemlemorzsába forgatnánk.
  • Ügyeljünk arra, hogy a hússzeletekre csak annyi zsemlemorzsa kerüljön, amennyit magától felvesz.

Tipp:Az ínyenc zsemlemorzsa elkészítéséhez reszelt citromhéjat, parmezán sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy különböző magvakat is használhatunk.

Sütés:

  • A rántott ételek készítésénél érdemes olyan Vénusz sütőolajat választanunk, amely Omega-9-ben gazdag. Így a sütőolaj magas zsírsavtartalmának köszönhetően az sokáig megőrzi minőségét, jobban bírja a hőt sütés közben, és a benne készült étel is nehezebben ég meg.
  • Az olaj hőmérséklete akkor a legmegfelelőbb a sütéshez, amikor a serpenyőben mindenütt egyformán serceg, de még nem bugyborékol.
  • A vastagabb, vagy csontos húsokat fedő alatt 10 percig kell sütni, sütés közben pedig egyszer megfordítani. Ügyeljünk arra, hogy csak az utolsó öt percben emeljük le az edényről a fedőt, így a panír ropogós marad. (x)

Próbáld ki, és kápráztasd el te is családodat farsangi fánk receptjeinkkel! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek