A Svéd Szakács legjobb konyhai praktikái

A Svéd Szakács a Muppet Show talán legviccesebb figurája. Nem elég, hogy elképesztően mókásan beszél, de még a konyhai praktikáiba is bepillantást enged.  

Gyerekként nem igazán rajongtam a Muppet Show-ért, most viszont kifejezetten jókat mulatok rajta. Viszont a gyerekeimnek csak szigorú cenzúrával engedem nézni, mert szerintem elég ijesztően tud hatni egy 4 évesre, ha azt látja, hogy valaki baltával kerget egy pulykát, vagy szeleburdiságával felgyújtja a konyhát.
De vannak a Svéd Szakácsnak kifejezetten gyerekbarát részei is. Most összeszedtük a mókás séf néhány praktikáját, amelyek nélkül teljesen elveszettek lennénk a konyhában. (Soha, semmilyen körülmények között ne ismételjük meg a képernyőn látottakat!)
  • Svédül úgy kell beszélni, hogy az angol főnevek mögé egy „I” hangot mondunk. Próbáljátok ki nyugodtan egy anyanyelvű svéden, minden szavatokat érteni fogja.

  • Főzés előtt mindig dobáljuk a hátunk mögé a hozzávalókat/lábosokat/poharakat és közben énekeljünk, doboljunk!
  • Ha erőszakkal akarjuk rávenni a tyúkot, hogy tojást tojjon, akkor csak ping-pong labdákat fog tojni.

  • Úgy ellenőrizhetjük, hogy jól átsültek-e a svéd húsgolyók, hogy az asztalhoz csapkodjuk őket, esetleg tollasozunk velünk.

  • A garnéla popcornnal a legfinomabb, csak figyeljünk oda, hogy 10-nél több csomagot egyszerre ne tegyünk a mikróba! (Nekem ez a személyes kedvencem.)

  • Mindig beszéljük meg a megfőzni kívánt állatokkal, hogy mit fogunk csinálni velük!

  • Sose maradjunk kettesben egy tányér spagettivel! Nagyon veszélyes.

Végül pedig szót kell ejtenünk egy másik svéd szakácsról is, akit nyilvánvalóan inspirált a Muppets szereplője, de inkább a hardcore főzés irányába fordult. Csak és kizárólag erős idegzetűeknek!!!

Olvastad már?

Nézd meg az apját…

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek