Nézd meg az apját…

Szülőként a gyermekeink példaképei vagyunk – legalábbis egy darabig. De vajon gondolunk-e erre akkor is, amikor éppen csorgó nyállal alszunk?

A gyerekek mindent utánoznak, hiszen ez a legalapvetőbb módszerük a tanulásra. Utánozzák a beszédünket, ahogy főzünk, takarítunk, fésülködünk, grimaszolunk vagy épp mérgelődünk. Ezért nem árt odafigyelni, hogy mit mutatunk nekik magunkból, mert minden apróságot ellesnek, és azonnal hasznosítanak a világról alkotott képükhöz. Így előfordulhat, hogy a következő, jópofa képeken szereplő kisfiúknak is meggyőződésük, hogy az igazi férfi feneke kilóg a nadrágjából, vagy hogy a nők szívéhez a tangóharmónika hangján keresztül vezet az út.
Ti kaptátok már azon a gyerekeiteket, hogy titeket utánozva nem a legelőnyösebb arcotokat mutatják meg? Torztükör, amiből nem csak a gyerekek tanulhatnak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.