A nagy túróteszt

Felmértük a hazai boltok kínálatát, hogy megkeressük nektek a legjobb túrókat. Előzetes elképzeléseinkkel szemben – nem vártunk túl sokat a polcokon sorakozó csomagoktól –, de megkövetjük magunkat...

A kínálat (majdnem) minden egyes darabját felhasználnánk az ételeinkhez, persze valamelyiket inkább, valamelyiket kevésbé. Jöjjön nyolc, a legtöbb szupermarketben elérhető túró kritikája!

Zöldfarm Túró – 18 dkg, 349 Ft

Megtévesztésig hasonlít tesztelőink szerint az eredeti, rögös túróra. Jól gyúrható, könnyű dolgozni vele, kellő zsírtartalma révén szinte bármilyen sütihez felhasználnánk. S bár volt olyan, aki az állagát kissé gumiszerűnek értékelte, még ő is egyetértett abban, hogy a túró tiszta íze érződik a terméken.10/8

Magyar Túró – 25 dkg, 269 Ft

Ettől a termékcsaládtól sem vártunk sokat, mégis többet kaptunk, mint amire számítottunk. Ugyanannyi pontot kapott, mint a mezőny egyetlen minősített bioterméke, a zöldfarmos túró. Úgy tűnik, valóban teljes tejből készítették, csöppet savanykás, zsíros és apró szemcsés tejtermék. Simán megvennénk legközelebb is.10/8

Jásztej Túró – 25 dkg, 285 Ft

Még egy nyolcpontos versenyző, ami kellemesen savanykás ízével bűvölt el minket. Tény, hogy inkább kenhető, mintsem formázható, így körözöttekhez, más sós krémekhez nyugodtan választhatjuk alapanyagként. A zsírtartalommal sem volt baj, nem spórolták ki belőle.10/8

Oké Tehéntúró – 25 dkg, 309 Ft

Volt, aki simán nem rosszként ítélte meg az Oké túróját vagy az egészen finom – megjegyzéssel illette, más pedig kifejzetten kellemetlennek, már-már keserűnek ítélte meg ezt a túrót. Annyi biztos, állaga révén egészen könnyű vele dolgozni, túrógombóc alapanyagaként simán el tudjuk képzelni.10/7

Nádudvari Túró – 45 dkg, 529 Ft

Átlagosan jó, ami igazán szép teljesítmény. Kellően rögös, mégis krémes, így bármilyen ételhez, süteményhez merjük ajánlani, nem áztatja el a készülő ételremekeket. A gumira hasonlító állag itt is megjelent kifogásként, de a termék kompenzálta ezt az apróságot azzal, hogy semmilyen mellékíze nincsen.

10/7

Reál Túró – 25 dkg, 289 Ft

A másik kissé kesernyés ízvilágú játékos, olyan, mintha szándékosan csempésztek volna bele némi romlott ízt. Krémes ugyan, de túlságosan zsíros, ezzel is élvezhetetlenné tették a terméket. Meglátásunk szerint sok porcukorral elnyomhatjuk az ízét, így akár túrógombócba is keverhetjük, ha akarjuk. De inkább ne.10/5

Real Nature Túró – 25 dkg, 239 Ft

Bár itt is elsőre megcsap a kesernyés mellékíz, végül mégis kibontakozik a túró egészen kellemes, csöppet savanykás ízvilága. Az állaggal ugyanakkor vannak fenntartásaink, alig lehet dolgozni vele, mállik, omlik szét az egész, ami kifejezetten nagy hátrány például a túrógombócok esetében.

10/4

Magic Milk Laktózmentes Túró – 18 dkg, 329 Ft

Az utolsó helyre csúszott a Magic Milk terméke, sajnos rendkívül száraznak, zsírszegénynek ítéltük, bár első látásra a kívánatos rögös állagot sikerült elérniük a gyártóknak. Nagyon morzsálódik, talán körözötthöz adagolhatjuk, mert kellő mennyiségű tejföllel használhatóvá válik.

10/4

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.