Ez kosárnyi harapnivaló muffin bokrétaformában. Nagyon bájos, mégis végtelenül egyszerű elkészíteni.
Az utóbbi hetekben több helyen is belefutottam csokorba rendezett rózsa formájú muffinok képébe, és annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy kénytelen voltam a képek alapján kitalálni, hogy mégis hogyan készülhet, és kipróbálni. Születésnapra, vendégségbe, vagy az épp közelgő Anyák napjára ideális ajándék, hiszen benne van a kezünk munkája, emellett szép, mint egy virágcsokor, és finom, mint egy jó cupcake.
És valóban nem bonyolult elkészíteni, ezt én állítom, akinek az egyik legősibb ellensége a habzsák. A nézeteltéréseink általában ott kezdődnek, hogy soha sincs meg az a kinyomófej, amelyikre éppen szükségem volna. Tényleg soha. Persze, amikor már nem az kell, akkor hirtelen több méret is előkerül belőle. Nem egy fajta habzsákot kipróbáltam már, de magát a műfajt sosem sikerült megkedvelnem. Vagy orrán-száján ömlik a krém belőle, ahogy nyomom, vagy átszivárog az anyagon, az eredmény meg mindig az, hogy én és a konyha is fülig krémesek leszünk, a tüneményesre tervezett sütiket pedig többnyire egy nagy krémpaca díszíti csupán.
De mindezek ellenére ezt a rózsamuffint viszonylag sikeresen tudtam díszíteni, köszönhetően annak, hogy akármilyen bénán is nyomtam rá a krémet, valahogy mégis rózsaformájú lett. Talán csak a rózsalevelek keltik ezt az illúziót, jobb nem is firtatni.
tömőanyag (én fűtéscső-szigetelőt használtam a célra, mert az volt otthon, de kiváló a formára vágott hungarocellvagy a virágosoknál kapható kemény hab is)
A kosarat béleljük ki a kiválasztott tömőanyaggal, ami elég kemény ahhoz, hogy megtartsa a muffinokat. Fogpiszkálóval rögzítsük bele a sütiket, a hézagokat pedig töltsük ki rózsalevelekkel. Ennyi az egész. Csak az a baj vele, hogy végül az ember sajnálja felfalni, pedig nemcsak szemrevaló, hanem harapnivaló is.
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján.
Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Egy új európai stratégia részeként azt javasolják az EU tagállamaiban élőknek, hogy tartsanak otthon 3 napra elegendő vizet, élelmiszert és alapvető szükségleti cikkeket. Mutatjuk, miért.
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Az enchilada egy mexikói étel, mely töltött kukoricatortillából áll, amit gazdag szósszal vonnak be. A tortillalapok friss és változatos összetevőkkel tölthetőek meg, beleértve a ...