Muffinból rózsacsokrot Anyák napjára!

Ez kosárnyi harapnivaló muffin bokrétaformában. Nagyon bájos, mégis végtelenül egyszerű elkészíteni.

Az utóbbi hetekben több helyen is belefutottam csokorba rendezett rózsa formájú muffinok képébe, és annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy kénytelen voltam a képek alapján kitalálni, hogy mégis hogyan készülhet, és kipróbálni. Születésnapra, vendégségbe, vagy az épp közelgő Anyák napjára ideális ajándék, hiszen benne van a kezünk munkája, emellett szép, mint egy virágcsokor, és finom, mint egy jó cupcake.
A muffin rózsacsokor receptjéért kattints ide!
És valóban nem bonyolult elkészíteni, ezt én állítom, akinek az egyik legősibb ellensége a habzsák. A nézeteltéréseink általában ott kezdődnek, hogy soha sincs meg az a kinyomófej, amelyikre éppen szükségem volna. Tényleg soha. Persze, amikor már nem az kell, akkor hirtelen több méret is előkerül belőle. Nem egy fajta habzsákot kipróbáltam már, de magát a műfajt sosem sikerült megkedvelnem. Vagy orrán-száján ömlik a krém belőle, ahogy nyomom, vagy átszivárog az anyagon, az eredmény meg mindig az, hogy én és a konyha is fülig krémesek leszünk, a tüneményesre tervezett sütiket pedig többnyire egy nagy krémpaca díszíti csupán.
A muffinok receptjéért kattints ide!
De mindezek ellenére ezt a rózsamuffint viszonylag sikeresen tudtam díszíteni, köszönhetően annak, hogy akármilyen bénán is nyomtam rá a krémet, valahogy mégis rózsaformájú lett. Talán csak a rózsalevelek keltik ezt az illúziót, jobb nem is firtatni.
A muffinok receptjéért kattints ide!

Amire szükségünk lesz a bokrétához:

  • egy kosárka
  • tömőanyag (én fűtéscső-szigetelőt használtam a célra, mert az volt otthon, de kiváló a formára vágott hungarocellvagy a virágosoknál kapható kemény hab is)
  • fogpiszkálók
  • muffinok
  • rózsalevelek
A muffinok receptjéért kattints ide!
A kosarat béleljük ki a kiválasztott tömőanyaggal, ami elég kemény ahhoz, hogy megtartsa a muffinokat. Fogpiszkálóval rögzítsük bele a sütiket, a hézagokat pedig töltsük ki rózsalevelekkel. Ennyi az egész. Csak az a baj vele, hogy végül az ember sajnálja felfalni, pedig nemcsak szemrevaló, hanem harapnivaló is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek