Folytatódik az utcakaja-forradalom!

Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése. A legmenőbb gasztrohelyek újra együtt a 3. Street Food Show-n!

Hol a legjobb az utcai kaja? A Hold utcai piacon!

Város, város, forgalom, munka: energiát kell tankolni belátható időn belül. Ó, útközben-evészet! Rohanás, kulturálatlan evés! Mikor az egész metrókocsi fokhagymától bűzlik, mert rajtunk kívül még két másik is gyrost eszik. A vicces persze az, hogy épp a gyrost szinte lehetetlen útközben enni. Aki próbálta már, miközben megy a járdán, tudja, miről beszélünk. A zebra egyik oldalán kiesik a hagyma, a másikon a saláta, a megállóban a hús.

Infó: 3. Street Food Show a budapesti Hold utcai piacon május 10–12-ig. A belépés ingyenes!

A jó kis street food időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatár, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz, ami kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres. Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidó tojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékáruin és az először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis vécseys olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.

A Budaörsi Halpiac és Dokk büfé a rendezvényt megelőző két nap halárveréseinek legjobbjaival jön, grillez, csigázik és osztrigázik, lesz ki malackodjon, közben borozhatunk, és ha a sok csábítástól kajakómába esnénk, a város legjobb baristái választják ki számunkra az alkalomhoz és a hangulatunkhoz leginkább illő kávékülönlegességet.

Ráadásul most egy másik piac is vendégszerepel! A vasárnapi őstermelői jóságokat felhalmozó Szimpla Piac is csatlakozik a hedonista hétvégéhez, zenével, gulyással, multikultival.

Sőt! Az idei Street Food Show-n az irodalom is főszereplő lesz, hiszen szombaton, délidőben, harangzúgás közepette gasztroírók - Cserna-Szabó András, Bächer Iván és Nyáry Krisztián - is a színpadra állnak. És ha már ott vannak, főznek is! (x)

Résztvevők

  • Szimplakerti Háztáji Piac – Szimplavé – Szimpla Kert
  • Da Mario
  • Íz-lelő (Pali bácsi finomságai Szentkirályról)
  • SonkaArcok bárkonyha
  • Bodega
  • Gyradiko
  • Marmorstein pékség
  • Funky Pho
  • Fragola
  • Budaörsi Halpiac – The Fishmonger és Dokk büfé
  • Kandalló Kézműves Pub
  • Innio
  • Tamp & Pull Espresso Bar

3. Street Food Show >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?