Folytatódik az utcakaja-forradalom!

Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése. A legmenőbb gasztrohelyek újra együtt a 3. Street Food Show-n!

Hol a legjobb az utcai kaja? A Hold utcai piacon!

Város, város, forgalom, munka: energiát kell tankolni belátható időn belül. Ó, útközben-evészet! Rohanás, kulturálatlan evés! Mikor az egész metrókocsi fokhagymától bűzlik, mert rajtunk kívül még két másik is gyrost eszik. A vicces persze az, hogy épp a gyrost szinte lehetetlen útközben enni. Aki próbálta már, miközben megy a járdán, tudja, miről beszélünk. A zebra egyik oldalán kiesik a hagyma, a másikon a saláta, a megállóban a hús.

Infó: 3. Street Food Show a budapesti Hold utcai piacon május 10–12-ig. A belépés ingyenes!

A jó kis street food időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatár, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz, ami kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres. Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidó tojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékáruin és az először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis vécseys olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.

A Budaörsi Halpiac és Dokk büfé a rendezvényt megelőző két nap halárveréseinek legjobbjaival jön, grillez, csigázik és osztrigázik, lesz ki malackodjon, közben borozhatunk, és ha a sok csábítástól kajakómába esnénk, a város legjobb baristái választják ki számunkra az alkalomhoz és a hangulatunkhoz leginkább illő kávékülönlegességet.

Ráadásul most egy másik piac is vendégszerepel! A vasárnapi őstermelői jóságokat felhalmozó Szimpla Piac is csatlakozik a hedonista hétvégéhez, zenével, gulyással, multikultival.

Sőt! Az idei Street Food Show-n az irodalom is főszereplő lesz, hiszen szombaton, délidőben, harangzúgás közepette gasztroírók - Cserna-Szabó András, Bächer Iván és Nyáry Krisztián - is a színpadra állnak. És ha már ott vannak, főznek is! (x)

Résztvevők

 • Szimplakerti Háztáji Piac – Szimplavé – Szimpla Kert
 • Da Mario
 • Íz-lelő (Pali bácsi finomságai Szentkirályról)
 • SonkaArcok bárkonyha
 • Bodega
 • Gyradiko
 • Marmorstein pékség
 • Funky Pho
 • Fragola
 • Budaörsi Halpiac – The Fishmonger és Dokk büfé
 • Kandalló Kézműves Pub
 • Innio
 • Tamp & Pull Espresso Bar

3. Street Food Show >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek