Villámgyors pogácsa recept

Villámgyors pogácsa
Villámgyors pogácsa
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában mindig viszek valami ennivaló-uzsonnafélét kislányomnak, amikor délután megyek érte az oviba, merthogy szinte mindig farkaséhes, vagy meg sem ette az uzsit vagy már rég el is felejtette. De épp nem volt semmi olyan itthon, boltba meg nem akartam menni. Így hát kapóra jött a konyhaszekrényben talált expressz élesztő, amivel tényleg egyszerűen és villámgyorsan ellkészítettem a sajtos pogácsát, amit a kisasszony kitörő lelkesedéssel fogadott. És persze büszkén kínálgatta a barátait.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

  • 1 db tojás
  • 15 dkg sajt (reszelve, magokkal is megszórhatjuk)

ajánlat

Frissen fogyasztjuk, bár másnap is finom, csak vigyázzunk nehogy kiszáradjanak.
Kb. 25 darab lesz belőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gyors pogácsa, expressz pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük az expressz élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, olvasztott vajat és a tojást. Konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 15 percig pihentetjük.
  5. Felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy magokkal igény szerint megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. 25-30 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 148 934
elküldve: 30
receptkönyvben: 849
elkészítve: 43/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobóci
bobóci sze, 2016-08-03 18:51

Kész lett, aki diétázni akar, ne süsse meg, pláne ne este... :)

bobóci
bobóci sze, 2016-08-03 17:41

Többen rácsodálkoztatok a porélesztő mennyiségére, én is így jártam először. Az előbb álltam neki, és láttam, hogy a kis zsacskós instant élesztő 7g, ami ráadásul nekem több mint fél kiló liszthez elég szokott lenni, ezért én sem értettem a dolgot. Aztán ahogy keresgéltem a fiókban, találtam egy nagyobb zacskós Expressz Élesztőt (Dr. Oetker), ami 32 g, és a hátuljára rá volt írva, hogy 375 gramm liszthez elegendő, úgyhogy gondoltam, ez nem lehet véletlen egybeesés :) Az enyém már ezer éves volt, rég lejárt a szavatossági idő, de így is megkelt a tészta pár perc alatt (én kelesztőtálban gyúrtam be, és míg a sajtot reszeltem, rátettem a tetejét, de már pattant is le róla kb. 5 perc múlva). Nem tudom, mi a különbség a kettő között, de a nagyobb zacskós (kb. mint a puding poros) biztos nyerő. Jó sütögetést mindenkinek!

bobóci
bobóci sze, 2016-08-03 19:00

Utána néztem: a lényeg, hogy a kis zacskós élesztő csak instant, ott csak a futtatást lehet megspórolni, ebbe pedig az expressz jell, aminek elég a 15 perces pihentetés.

yeri
yeri h, 2015-03-16 18:40

Valóban 5 tasak instant élesztő kell? (1 tasak 7 g) Azt írja 1 tasak 500g liszthez elég....

Berdi
Berdi p, 2014-09-05 14:02

Szia Makréla,
A porélesztő tényleg 32 g? Azaz majdnem 5 tasak?? 7 g-os egy.

Sosem sütöttem még porélesztős dolgot, pogit főleg nem, de ma ez a kívánság (névnapi).
Remélem látod,és tudszgyorsan válaszolni,köszönöm!!!
Berdi

Ancsika75
Ancsika75 / Ancsika75 cs, 2014-06-19 12:30

Nahát ez vmi fantasztikus!!!ez tényleg villámgyors! Köszi a receptet! Én vegetát használtam só helyett szerintem finomabb vele a minden pogi vagy a sós rudak.
Köszi Ani

eydita
eydita szo, 2014-05-31 16:23

z a pogi valami fantasztikus... Ma ismét dupla adag készült belőle és a férjem a 3 fiammal a 46 db-ot kb. 10 percen belül eltüntette... Imádják!!! Köszönjük a receptet :)

Cass75
Cass75 szo, 2014-04-05 11:14

Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.Nem vagyok kezdő háziasszony,bátran nekilátok mindenféle sütinek ,egyébnek...de a pogácsa valamiért mindig kakukktojás volt számomra.Az eddigi pogácsáim leginkább önvédelmi célra voltak használhatóak :(
Kipróbáltam sok-sok receptet,de számomra ez lett a TÖKÉLETES pogácsa!!
Mindent úgy csináltam ahogy le van írva,addig kelesztettem stb...és isteni finom lett.Egy baj volt csak vele,hogy mivel nem mertem sokat csinálni belőle kevés lett .:)

lasvegas7
lasvegas7 v, 2014-03-02 21:41

Nagyon finom lett! Puha,gyors kész lett.Én chilidarát,fokhagymát,borsot,köményt is raktam hozzá.Nekem általában sikerül rossz recepteket találnom,de ez most fain lett! :) Köszi.

Amarilla
Amarilla / Amarilla k, 2014-02-25 10:41

Életem első pogácsáját sütöttem tegnap a recept alapján, nem kellett csalódnom. Igaz, én nem expressz élesztőt használtam, hanem rendeset, kb. 3 dekányit, amit nagyjából 1 deci cukros vízben felfuttattam, mielőtt a hozzávalókhoz kevertem. Viszont nem kelesztettem külön a tésztát, hanem kiszaggatás után letakarva pihentettem a gáz mellett kicsit több ideig. Szép nagyok lettek. A tésztának pedig nagy előnye, hogy kézzel is szépen ki lehet dolgozni, nem kell hozzá gép.

eydita
eydita k, 2013-02-12 12:26

Sziasztok! Látom, itt csak 2010-es kommentek vannak... na mindegy... én tegnap sütöttem meg ezt a pogit, mert a legkisebb fiam imádja, és azt kell mondjam, nagy sikere volt... Gyakorlatilag fél órán belül eltűnt mind a 45 db... Ma 2 adagot rendeltek a gyerekek... Köszi a receptet :))))

Bundi Katalin
Bundi Katalin sze, 2010-06-16 22:11

 Szia Zsani! A fiamnak és osztálytársainak sütöttem meg a pogácsát aminek nagy keletje volt. Köszönöm szépen!

crazymary
Makréla / crazymary cs, 2010-06-17 11:08

Szia Kati!

Nagyon örülök, hogy sikere volt a pogácsádnak! igazán nincs mit köszönnöd, én köszönöm, hogy írtál!
Szép napot nektek!
Üdv,

Zsani

Palicz Ágnes
Bloemcake / Palicz Ágnes v, 2010-06-06 12:41

Sziasztok,
Köszi a válaszokat, nem adom fel... ma azért a kijevi krémest sütöttem meg, ezt nem tudom elrontani.......

illesera
illesera szo, 2010-06-05 19:20

Kedves Ágnes ! Szerintem a Dr Oetker honlapján jelezd a gondodat, ugyanis ez a recept szóról szóra az élesztő tasakján megadott hozzávalókat és sütési/elkészítési módot írja le. Ők biztosan tudnak neked tanácsot adni ! üdv era

crazymary
Makréla / crazymary v, 2010-06-06 00:07

Era,
Csak annyiban változtattam a csomagoláson található recepten, hogy én több sót írtam hozzá, mert az eredeti mennyiséggel nekem teljesen ízetlen lett.
Egyébként nem hiszem, hogy az élesztő minőségével lett volna gond.
Azért Ágnes nevében is köszi a segítőkész ötletet! :-)
üdv,
Zsani

Palicz Ágnes
Bloemcake / Palicz Ágnes p, 2010-06-04 20:44

Amikor begyúrtad és kiszaggattad a tepsibe, utána csak 15 percet kell tényleg várni? mert itt ronthattam el valamit, mert nekem ekkor sem kezdett megkelni.......
Valahogy a kelesztős dolgok sosem mentek, csak inkább a krémes sütik.
Köszönöm azért válaszodat.

crazymary
Makréla / crazymary p, 2010-06-04 21:48

Igen, tényleg csak 15 percet kellett várni, elég is volt neki, szépen kelt.
Azért ne add fel a kelesztős tésztákat, biztos sikerülni fog előbb-utóbb! :-)

Palicz Ágnes
Bloemcake / Palicz Ágnes p, 2010-06-04 18:29

Sziasztok,
Nekem sajnos nem sikerült ez a pogi, pedig mindenből annyit raktam bele, amennyi írva van, és teljesen úgy csináltam. Nagyon lapos lett, és alig jött fel...........

crazymary
Makréla / crazymary p, 2010-06-04 20:07

Szia!

Hát, nagyon sajnálom.
Pedig tényleg nagyon egyszerű, semmi ördöngősség sincs benne, és pont ez benne a jó.
Tényleg nem értem miért nem sikerülhetett és miért maradt lapos. Pedig pont ez lenne az expressz élesztő egyik vonzereje.
Én csak a saját tapasztalatomra támaszkodhatom, de nekem nem volt ilyen problémám.
Tényleg sajnálom.
üdv,
Zsani

796