Savanyú káposzta saláta recept

Kalória?
Savanyú káposzta saláta
Savanyú káposzta saláta
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben - míg nem volt saját piacom - a vecsési fehérboros konzerv savanyú káposztára esküdtem.
A piacon a Szarvas Balázs savanyította káposzta mindent felülír! A savanyú káposzta a téli vitaminforrás, a Balázsé pedig annyira finom, hogy tényleg! Tesz bele borsot, sokat egészben, tormát, babérlevelet és körtét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hús mellé vagy magában. Először próbáljátok ki így, mielőtt tovább variáltok, mert - szerintem - nem kell tovább cifrázni! Nagyon - nagyon finom! És mennyire egészséges...

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

Saláta savanyú káposztából almával és lilahagymával, almás-lilahagymás savanyú káposzta saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát négybe vágjuk, kivágjuk a magházat és a negyedeket szeleteljük.
  2. A lilahagymát durvára vágjuk.
  3. A káposztát tálba tesszük, rá az almát, hagymát.
  4. Köménymaggal szórjuk, olajjal és citromlével locsoljuk, lazán összekeverjük.
  5. Legalább 3 órát pihenni hagyjuk.
  6. Befaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 73 019
elküldve: 19
receptkönyben: 1 547
elkészítve: 40/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (19)

Bonca
Bonca p, 2013-02-22 16:55

Kedves Ildikó!
Elkészítettük, valóban nagyon finom. Tél vége felé kifejezetten jól esik ez a vitaminforrás. Köszönjük a receptet.

ren1016
Zsivike / ren1016 p, 2012-12-21 12:40

Szeretném megkérdezni, hány napig áll el? mert 24-re szeretném megcsinálni, de már most is ennék belőle:) köszönöm a válaszod. Reni

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó p, 2012-12-21 13:10

Szia Reni!
Nem először fordul elő, hogy valaki éppen akkor tesz fel egy kérdést valamelyik receptemmel kapcsolatban, amikor magam is az elkészítését tervezem :)
Hűtőben eláll hosszasan, de annyira gyorsan készíthető, hogy sokat tárolgatni nem érdemes, frissen készítve a legnagyobb a tápértéke. Mindazonáltal némi összeérés kell, mint írtam.
Konkrétan az a tanácsom, hogy eláll ugyan három napig, de inkább ma is keverj össze egy adagot, és 24-én reggel egy másikat - ha lehet!
Üdvözlettel: Ildikó

romi
romi szo, 2012-04-14 17:53

Kedves Ildikó!
Kicsit piszkáltam a receptedet. Római köményt adtam hozzá kömény helyett, több az alma aránya, és mézzel bolondítottam meg. Talán másnak is ízlik ez az íz.

Vikike96
Vikike96 cs, 2010-04-01 18:04

Megcsináltam és nagyon finom lett! Jó délutáni nasinak
Köszönöm szépen! :-)

animoni
animoni / animoni sze, 2010-03-31 12:05

Szia!
Annyi lenne a kérdésem, hogy lehet őrölt köménnyel is készíteni? ( Én nem rajongok annyira az egészért.)
Üdv

osztriga
OsztriGa / osztriga k, 2010-03-30 12:02

Ezt a svábosat is, és az eredetit is kipróbáltam. Ajánlom mindenkinek!! És még én is variáltam rajta egy kicsit azóta: pár karika füstli virsli sem rontja el!!!

Heim Katali
Bloemcake / Heim Katali sze, 2010-03-03 10:36

Savanyúkáposzta saláta svábosan. Savanyúkáposzta, vörös vagy piroshagyma laskára vágva, fött kemény tojás karikára vágva, tetszés szerint, több tojás annál finomabb,olaj.összeérleltetni egy órácskát és lerbesült krumlival kitünö vacsora. Próbáld ki!

kocsmáros
Bloemcake / kocsmáros p, 2010-01-29 21:36

volt egy orosz vendégem, aki a savanyú káposztából "vinyegret" néven csinált salátát.
isssssteni volt.
én akárhányszor megcsináltam, sose lett olyan, mint az övé.
de azért leirom neked.
szóval.
savanyú káposzta apróra vágva, cékla, szintén apróra vágva, - nem kell sok - pár szem főtt krumpli, szintén apróra, kapor, petrezselyem, lila hagyma, olaj.
időnként babot is rakott bele (konzervből, persze) szóval, valami isteni, és ő mindig azt mondta, hogy nem szabad állni hagyni, hanem rögtön keverés után meg kell enni.
én azért napokig jártam rá a hűtőben, úgy is isteni.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó p, 2009-02-27 17:33

Kedves Neguilla!

Bocsánat a késedelmes válaszért, de sajnos szomorú ok tartott távol az oldaltól egy ideig.

Szarvas Balázs az én saját piacomon árulja remek savanyú káposztáját, most azonban sajnos éppen nem tudsz hozzájutni, mert Húsvétig szünetel a piac. Aztán pedig jövő télen lesz legközelebb a Balázsnak káposztája.

Addig az a javaslatom, hogy nézz körül a közeledben lévő termelői piacon, biztosan találsz ott házi savanyított káposztát.

Persze nem minden házi készítésű savanyú káposzta olyan finom, mint a Balázsé, de talán találsz kedvedre valót.
Üdvözlettel: Ildikó

Neguilla
Bloemcake / Neguilla v, 2009-02-22 15:34

Merre található ez az úriember? Mert én még csak a konzerv káposztánál tartok..:-)
Üdv:
Neguilla

Legfrissebb cikkek

Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
11 csodás epres süti cukormentesen
11 csodás epres süti cukormentesen
Eperszezonban eperből sosem elég. Leves, turmix, saláta és persze süti, süti és süti készülhet belőle. Akár hozzáadott cukor nélkül!
198