Savanyú káposzta saláta recept

1 adag
198
kcal
Savanyú káposzta saláta
Savanyú káposzta saláta
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben - míg nem volt saját piacom - a vecsési fehérboros konzerv savanyú káposztára esküdtem.
A piacon a Szarvas Balázs savanyította káposzta mindent felülír! A savanyú káposzta a téli vitaminforrás, a Balázsé pedig annyira finom, hogy tényleg! Tesz bele borsot, sokat egészben, tormát, babérlevelet és körtét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hús mellé vagy magában. Először próbáljátok ki így, mielőtt tovább variáltok, mert - szerintem - nem kell tovább cifrázni! Nagyon - nagyon finom! És mennyire egészséges...

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

Saláta savanyú káposztából almával és lilahagymával, almás-lilahagymás savanyú káposzta saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát négybe vágjuk, kivágjuk a magházat és a negyedeket szeleteljük.
  2. A lilahagymát durvára vágjuk.
  3. A káposztát tálba tesszük, rá az almát, hagymát.
  4. Köménymaggal szórjuk, olajjal és citromlével locsoljuk, lazán összekeverjük.
  5. Legalább 3 órát pihenni hagyjuk.
  6. Befaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 967
elküldve: 18
receptkönyben: 1 447
elkészítve: 32/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (17)

Bonca
Boncap, 2013-02-22 15:55

Kedves Ildikó!
Elkészítettük, valóban nagyon finom. Tél vége felé kifejezetten jól esik ez a vitaminforrás. Köszönjük a receptet.

ren1016
ren1016p, 2012-12-21 11:40

Szeretném megkérdezni, hány napig áll el? mert 24-re szeretném megcsinálni, de már most is ennék belőle:) köszönöm a válaszod. Reni

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóp, 2012-12-21 12:10

Szia Reni!
Nem először fordul elő, hogy valaki éppen akkor tesz fel egy kérdést valamelyik receptemmel kapcsolatban, amikor magam is az elkészítését tervezem :)
Hűtőben eláll hosszasan, de annyira gyorsan készíthető, hogy sokat tárolgatni nem érdemes, frissen készítve a legnagyobb a tápértéke. Mindazonáltal némi összeérés kell, mint írtam.
Konkrétan az a tanácsom, hogy eláll ugyan három napig, de inkább ma is keverj össze egy adagot, és 24-én reggel egy másikat - ha lehet!
Üdvözlettel: Ildikó

romi
romiszo, 2012-04-14 16:53

Kedves Ildikó!
Kicsit piszkáltam a receptedet. Római köményt adtam hozzá kömény helyett, több az alma aránya, és mézzel bolondítottam meg. Talán másnak is ízlik ez az íz.

Vikike96
Vikike96cs, 2010-04-01 17:04

Megcsináltam és nagyon finom lett! Jó délutáni nasinak
Köszönöm szépen! :-)

animoni
animonisze, 2010-03-31 11:05

Szia!
Annyi lenne a kérdésem, hogy lehet őrölt köménnyel is készíteni? ( Én nem rajongok annyira az egészért.)
Üdv

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2010-03-31 11:42

Persze, kedves Animoni!
Én pont az őröltért nem rajongok, deház ízlések és pofonok...........

osztriga
osztrigak, 2010-03-30 11:02

Ezt a svábosat is, és az eredetit is kipróbáltam. Ajánlom mindenkinek!! És még én is variáltam rajta egy kicsit azóta: pár karika füstli virsli sem rontja el!!!

Heim Katali
Heim Katali sze, 2010-03-03 09:36

Savanyúkáposzta saláta svábosan. Savanyúkáposzta, vörös vagy piroshagyma laskára vágva, fött kemény tojás karikára vágva, tetszés szerint, több tojás annál finomabb,olaj.összeérleltetni egy órácskát és lerbesült krumlival kitünö vacsora. Próbáld ki!

kocsmáros
kocsmárosp, 2010-01-29 20:36

volt egy orosz vendégem, aki a savanyú káposztából "vinyegret" néven csinált salátát.
isssssteni volt.
én akárhányszor megcsináltam, sose lett olyan, mint az övé.
de azért leirom neked.
szóval.
savanyú káposzta apróra vágva, cékla, szintén apróra vágva, - nem kell sok - pár szem főtt krumpli, szintén apróra, kapor, petrezselyem, lila hagyma, olaj.
időnként babot is rakott bele (konzervből, persze) szóval, valami isteni, és ő mindig azt mondta, hogy nem szabad állni hagyni, hanem rögtön keverés után meg kell enni.
én azért napokig jártam rá a hűtőben, úgy is isteni.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóp, 2009-02-27 16:33

Kedves Neguilla!

Bocsánat a késedelmes válaszért, de sajnos szomorú ok tartott távol az oldaltól egy ideig.

Szarvas Balázs az én saját piacomon árulja remek savanyú káposztáját, most azonban sajnos éppen nem tudsz hozzájutni, mert Húsvétig szünetel a piac. Aztán pedig jövő télen lesz legközelebb a Balázsnak káposztája.

Addig az a javaslatom, hogy nézz körül a közeledben lévő termelői piacon, biztosan találsz ott házi savanyított káposztát.

Persze nem minden házi készítésű savanyú káposzta olyan finom, mint a Balázsé, de talán találsz kedvedre valót.
Üdvözlettel: Ildikó

Neguilla
Neguillav, 2009-02-22 14:34

Merre található ez az úriember? Mert én még csak a konzerv káposztánál tartok..:-)
Üdv:
Neguilla

Legfrissebb cikkek

7 cukormentes csokis süti a hétvégére
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
Süteményt a hétvégére? Csokisat? Cukormenteset? Íme 7 recept, ahol mindez egyszerre teljesül!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
198