Sajtos keksz recept

Sajtos keksz
Sajtos keksz
120 perc / előkészület: 75 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (162)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

ˇ"Nem lehet abbahagyni"- típusú rágcsálnivaló. Kiváló bor- és sörkorcsolya.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. (Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
  2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.  Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész. (Kb. 4 gáztepsinyi lesz belőle.)
  • költség: 680 Ft
  • elkészítettem: 130 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 223 904
elküldve: 157
receptkönyvben: 4 485
elkészítve: 221/301
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept
hirdetés

Hozzászólások (162)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kudara
Kudara p, 2016-12-16 13:10

Üdv! Lehet már kérdezték (nem tudok ennyi hozzászólást leolvasni :D ), ha kisütöm ezt a kekszet másnapra mennyire ereszkedik meg? Még vállalható vendégvárónak?

Muci
Muci / Muci p, 2016-12-16 18:38

Kedves Kudara !
Ez a keksz napokig élvezhető, persze a tálcát alufóliával szorosan le kell takarni amikor a keksz már teljesen kihűlt.
Üdv.: Muci

tuta75
tuta75 h, 2016-09-19 10:49

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék! Vajon Margarin helyett, ha vajat használok azzal is jó lehet??
Vagy esetleg kókuszzsír?
Nekem ez a mesterségesen előállított "margarin" nagyon nem jön be.
Előre is a köszönöm a válaszokat.

Muci
Muci / Muci h, 2016-09-19 16:33

Szia !
Vajjal biztosan jó lesz. A kókuszzsírral kapcsolatban nincs semmi tapasztalatom.
Üdv.: Muci

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok cs, 2015-03-26 12:01

Kedves Muci!
Először is, gratulálok, -most vettem észre, hogy ez a recepted, hét éve!! - van fönt!, -és, a hozzászólásokból láthatóan, azóta is, "szorgalmasan használjuk"!, -mivel (ez is! ) nagyon finom!
Nagyon jó, hogy az idei "húsvéti sós sütikhez" is kiemelték!, -mert, tényleg finom és egyszerű...
-"húsvéti előkészületileg!":-- bevallom, volt olyan, hogy legalább két napot állt a hűtőben a tésztája, -mert, nem volt időm kisütni...-ugyanolyan finom volt!...
-vagyis, nyugodtan össze lehet gyúrni, napokkal előbb is...
Köszönöm, ezt a receptedet is!

Muci
Muci / Muci cs, 2015-03-26 18:07

Kedves " zsuzsa.sulyok " !
Örülök, hogy többek között ez a receptem is bevált. Én is elég gyakran szoktam sütni ezt a sós kekszet, mert a családom apraja nagyja is nagyon szereti és akár pár nappal előbb is el lehet készíteni, sokáig eláll.
Üdv.: Muci

ewita
ewita sze, 2014-11-26 18:49

Ennél finomabb és ennél egyszerűbb nem is kell:) Köszönöm a receptet.

xena969
xena969 szo, 2014-08-30 15:48

Ma próbáltam ki a receptet. Az első tepsi tartalma még forrón eltűnt, utána valamilyen varázslat folytán szinte állandóan üres volt a tál. Pedig csak egy percre fordultam el, amíg kivettem a sütőből a következő elkészült adagot.... Szóval a családom férfi tagjai úgy teleették magukat a sütivel, hogy a fülük is kettéállt. Számítottam valami ilyesmire, ezért rögtön dupla adaggal kezdtem. Így volt csak lehetőségem arra, hogy én is megkóstoljam. Fantasztikusan finom, gyors és kiadós. Először, de nem utoljára készítettem el. Nagyon köszönöm a receptet!!!!!

Kaattaa
Kaattaa h, 2013-12-23 23:04

Nagyon fini volt! Jobban csúszott, mint a bor!!!! Egy baja volt, hogy a dupla adag is kevés! :)

picieper
picieper v, 2013-05-12 19:50

Most csináltam meg. Nekem nagyon ízlik, a párom meg azt mondta, hogy kukába vele. :( Most kénytelen leszek egymagam megenni.

demene
demene k, 2013-12-31 21:20

inkább a párodat, mint a sütit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a recept úgy ahogy van, tökéletes !!!!!!!!!!!!!
esetleg rossz a szakács

kaccat
kaccat v, 2013-03-24 16:02

Sziasztok, én már rengetegszer elkészítettem, imádom ezt a receptet. Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor lesz igazán finom, ha jó hideg a tészta, és jó forró a sütő amikor sülni kezd. Sőt fagyasztottam is már le a tésztát, és remekül működik úgy is (akinek van rá lehetősége, vagy már eleve felvágva, vagy legalább lapokban fagyassza le, akkor gyorsan elő lehet kapni, ha váratlan vendégek érkeznek)

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2013-03-07 10:12

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

somogyka123
somogyka123 v, 2012-12-23 20:22

Ma megcsináltam és még ma el is fogyott. :-)) Köszönöm a receptet! Kellemes ünnepeket!

balintmonika
balintmonika v, 2012-11-11 22:15

A recept tanulmányozása után egy kicsit hezitáltam,belekezdjek-e az elkészítésbe.Ugyanis vendégeket vártam.Reménykedtem,ez is olyan tuti recept mint általában a Nosalty receptek.Belefogtam,és nem csalódtam.A vendégeim meg voltak elégedve konyhaművészetemmel.Egyszerű,gyors,mutatós ez a sós süti.Annyit tennék talán hozzá megjegyzésként,hogy a tetejét megszórtam egy kevés extra sóval.Jól tettem,elkel.

taka11
taka11 sze, 2012-11-07 19:49

Szia! Ez egy nagyon finom, gyors sós süti, én apró pogácsának sütöm. Köszi a receptet!

habriju
habriju p, 2012-10-19 08:58

Csúcs ez a recept, úgy ahogy van! Nem szoktam ilyen sós apró sütit sütni (inkább variálok :-)) de most gyorsan kellett valami jó és egyszerű sós recept. Este állítottam össze, reggel sütöttem meg, isteni lett!
Nagyon köszönöm!!!

Muci
Muci / Muci p, 2012-10-19 17:04

Szia "habriju " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és ízlett ez a sós keksz.
Üdv.: Muci

sonce85
Sonce / sonce85 p, 2012-09-21 17:10

Kedves Muci!

nagyon finom!
sajnos se borral se bor nélkül nem lehet abbahagyni :-)

:-)

22mol22ly
22mol22ly sze, 2012-09-05 19:32

Köszönet a receptért Mucika, de azt hiszem, kár volt kipróbálnom...
Ez valami őrület, hogy ennyire egyszerű és még annál is sokkal jobb!:)
Sajna, sűrűn süthetem.:))

.Sophie.
.Sophie. / .Sophie. cs, 2012-08-23 12:35

Nagyon finom! Piknikre voltam hivatalos, ezt készítettem el rá és a többieknek is nagyon ízlett :)

nettunderke
nettunderke p, 2012-06-29 20:32

Ma megsutottem. Nagyon finom. Meg a kislanyom afrikai baratnojenek is nagyon izlett. Holnap jon a vendegsereg; remelem nekik is izlik. Koszonjuk szepen hogy megosztottad velunk ezt a fantasztikus receptet.

Amanna
Amanna / Amanna szo, 2012-06-09 19:59

Egyszerűen isteni! Nem mindegyik lett ilyen kis pufi, de attól függetlenül pikk-pakk elfogyott. Az összejövetelen, ahová sütöttem, egy darab nem fogyott a többi sütiből, amíg ez el nem fogyott. Igaz, én csak egy részét csináltam simán sajtosra, a másik fele kapott pirított szezámmagot és lenmagot a tetejére. :) De köszönöm! Ez a recept máris a "bevált" kategóriába kerül. Vagy a "kedvencbe". :)

Muci
Muci / Muci k, 2012-04-10 15:48

Szia Zoelucaanya !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlik. Az én unokáim is dijjazni szokták.
Üdv.: Muci

ewita
ewita sze, 2012-03-14 18:25

Meggyúrtam, megkentem, megszórtam, megsütöttem, mind megettem ;) na jó, nem:) köszi a receptet. amúgy nekem olyan 3,5 tepsi lett belőle. este viszem tesztelésre barátokhoz, ami marad:)

Ilonka57
Ilonka57 v, 2012-02-19 17:40

Ma megsütöttem. Nagyon egyszerű, nagyon finom. 1 kg lisztből csináltam, hogy holnap a kollégákat is meg tudjam kínálni. Köszönöm a jó receptet, nem utoljára sült!

Muci
Muci / Muci k, 2012-02-21 18:23

Szia Ilonka57 !
Remélem a kollegák is finomnak találják és rövidesen sütheted a következő adagot.
Üdv.:Muci

zsofi03
zsofi03 k, 2012-01-17 20:11

Valóban finom lett a végeredmény nekem is! Legközelebb viszont kevesebb sót teszek bele, itthon vlmi tengeri só van és ebből úgy vettem észre nem kell 2 tk.

Muci
Muci / Muci sze, 2012-01-18 17:25

Kedves "zsofi03 " !
A boltokban sokféle só van forgalomban és bizony ki kell tapasztalni, hogy melyik, mennyiben tér el az egyszerű átlagos konyhasótól. Én legtöbbször a Horváth Rozi féle finomított sót használom.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci h, 2012-01-09 16:26

Szia " cinus79 " !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett .
Üdv.: Muci

mtotpalne
mtotpalne cs, 2013-03-07 20:33

Szia!
Szeretném kérdezni, hogy milyen lisztből kell csinálni finom. v. rétes és tojás sem kell bele és sütőpor v. élesztő sem és akkor mitől lesz duci?
Én is ki fogom próbálni, tetszetős nagyon a fotón, no meg a sok dicséret!
Előre is köszönöm, Marika

Muci
Muci / Muci p, 2013-03-08 18:22

Kedves Marika / mtotpalne / !
Ezt a sajtos kekszet sima lisztből kell csinálni. Amennyiben valamilyen süteményhez nem sima lisztet használok, azt fel szoktam tüntetni a receptben. Ehhez a kekszhez tényleg nem kell sem sütőpor, sem élesztő. Valószínűleg a benne lévő sajttól lesz kissé hólyagos, de nagyon fontos vékonyra nyújtani a tésztát és sütés előtt a pihentetési időt betartani.
Üdv.: Muci

mtotpalne
mtotpalne p, 2013-03-08 18:38

Szia Muci!
Köszönöm a segítőkészséged holnap meg fogom sütni.
Üdv.Marika

villette
villette v, 2012-01-01 20:26

Szilveszteri rágcsálnivalónak sütöttem meg. A dicsérő hozzászólások alapján rögtön dupla adagot gyúrtam be. Nekem is kicsit több tejfölt vett fel, amúgy igazán nagy sikert aratott. Gyorsan elkészíthető és finom, köszi a receptet.

Muci
Muci / Muci h, 2012-01-02 17:18

Szia "villette " !
Örülök, hogy sikered volt a sajtos keksszel. Én karácsonyra sütöttem, hogy az édes sütik mellett legyen egy kis
sós rágcsálnivaló is. A család apraja, nagyja is sűrűn rájárt.
Üdv.: Muci

lilalilla
lilalilla szo, 2011-12-17 09:10

kedves muci!
ez nagyon tuti recept!!!! :) köszönjük szépen! a múltkor csináltam először, most ismét megcsinálom. nekem elfogyott a sajt a tetejére, így darálatlan mákot - szezámmagot szórtam rá!!
gyors, nem macerás, finom! szóval szuper!! köszi:)

magnolia9
magnolia9 cs, 2011-12-08 14:20

Kedves Muci,
az igazság az,hogy édeset szerettem volna sütni,de a kollegák meggyőztek, hogy inkább valami sósat süssek.
Még sosem sütöttem semmi ilyen jellegű dolgot, az lenne a kérdésem, hogy ha ma este megcsinálom, holnap délután még ehető lesz? Gondolok itt ilyenre, hogy kiszárad, vagy ilyesmi? Vagy ahogy kihúlt megy bele a fémdobozba?
Segítséged előre is köszi!

Muci
Muci / Muci cs, 2011-12-08 20:47

Kedves " magnolia9 " !
Ez a sajtos keksz pár nap, de akár egy hét mulva is finom marad, csak a tálcát alufóliával szorosan le kell takarni,a fémdobozban tárolás is tökéletes megoldás.Ne aggodj, nem szárad ki. Amikor készíted a kekszet jó vékonyra nyújts a tésztát és tartsd be a pihentetési időt is.
Sok sikert : Muci

sz.wiolka
sz.wiolka v, 2011-12-04 20:48

Ma én is elkészítettem,és azt hiszem,visszatérő vendég lesz :) Pillanatok alatt elfogyott :)
És ma is csináltam,dupla adagot :) És még finomabbra sikerült,mint tegnap :) Köszike a receptért :)

715