r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 5. Támadás az influenza ellen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Rakott savanyú káposzta 5. Támadás az influenza ellen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombócokhoz

Összesen 634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombócokhoz

Összesen 3801 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A káposztához

A gombócokhoz

Összesen 113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 634 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16510.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    12312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    5001 micro
  • β-karotin
    12938 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5513 micro
Összesen 3801 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A gombócokhoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A savanyúkáposztát tegyükegy tésztaszűrőbe, és folyóvízben mossuk át. Ne áztassuk, csak mossuk, hogy ne legyen nagyon savanyú.
  2. 1,5 vöröshagymát karikázzunk fel, és keverjük a savanyú káposzta közé.
  3. Főzzük meg a rizst.
  4. 1 dl olívaolajat, 8 szem egész borsot, 1 kk sót, 5 babérlevelet szintén alaposan keverjünk hozzá a káposztához, és tegyük félre.
  5. A darált csirkemellhez, hagymához, répához üssük hozzá a tojásokat, és az 1,5 tk sóval, 1 kk borssal és a kihűlt hideg rizzsel gyúrjuk össze. Ha nincs húsdaráló, akkor a répát és a hagymát a nagylyukú reszelőn gyaluljuk le.
  6. Egy nagy fazékban forraljunk sós vizet, majd formázzunka masszából 5-6 cm-es gombócokat, és tegyük a vízbe. Ha feljöttek a tetejére, szedjük ki.
  7. A gombócokat egyenletesen osszuk el a tepsiben. Tegyük az előkészített káposztát közéjük, rájuk.
  8. Öntözzük meg 1,5 dl borral és az 6 dl tejföllel, a tetejére karikázzunk póréhagymát.
  9. Alufóliával fedjük le, és 190 fokon süssük így 45 percig, majd fólia nélkül 220 fokon addíg, míg nem pirul meg a teteje. Kb. 15-20 perc.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb 60*40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15584
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Ajánló

Lábjegyzet: NNKIH (ejtsd: enenkéjájédzs, azaz NemNagyKunszt Információs Hivatal IR: immunrendszer V.B.: vírus és baktérium törzsek SK: savanyú káposzta 0,7: száraz fehérbor Zöldek: Zöldek Tálaláskor egy kis tejföllel bolondítsd még meg. Ennyi. A baciknak meg annyi. Ja, majd elfelejtettem, a jól végzett munka utáni 3. 1,5 dl is jár. Sőt, elő van írva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

"Összehangolt támadást intézett az IR szervezet a V. és a B. típusú ellenséges tevékenységű törzsek ellen, adta hírül az NNKIH. A hivatal egyik kihelyezett riporterének sikerült részleteket is megtudnia az akcióról: Az IR hivatalosan is megerősítette az értesülést, miszerint egy összehangolt akcióval sikerült meggyengíteni, illetve néhányat megsemmisíteni a szervezetet több hónapja károsító törzsek közül. A támadást egyik fő vonalát az SK fedőnevű - kollégái által csak „besavanyodott”-nak gúnyolt - parancsnok vezette, míg a másik vonalat a már jól bevált 0,7-es kaliberű egységgel ellátott, felfegyverzett zöldek alkották. A 0,7-es fegyverek először meggyengítették, majd SK segítségével a zöldek felszámolták a gócpontokat. A támadásban a saját erők közül egy ember könnyebb égési sérüléseket szenvedett, de őt helyben sikerült ellátni. Az akciót sikeresnek nyilvánították, így ismét biztonságossá váltak a felszabadított körzetek." Igen, ez is egy recept. Nem tudom, mire számítottál, ez nem a Kék fény és nem is az a műsor, ahol a TV-d egy alvilági figura, és az ügyvédje a Jusztbácsi, akinek a nevében játékosan angolul benne van az ítélet ugyebár. Azért ez elgondolkoztató…Szóval, ezt a receptet muteromnak köszönhetem, mert gyerekkoromban folyamatosan azt hallgattam, hogy: „Egyél egy kis vitamint…nem fog megártani!”, és „Legalább a zöldséget edd ki”, vagy „Semmi gyümölcsöt nem esztek, aztán meg csodálkoztok, hogy…” Na, én eszek gyümölcsöt, de nagy híve vagyok (sekszpírien: tréfa balra el) a fenntartható fejlődésnek, így csak és kizárólag szezonálisan fogyasztom. Ésmivelhogy rákaptam a szőlőre, annak meg ugyebár nincs szezonja így koncentrátumban fogyasztom. Most is. Száraz fehérbor. Ennek a segítségével elkészítünk egy felrázó receptet. Adunk egy pofont a szervezetben tivornyázó baciknak, meg az ízlelőbimbóinknak, ha már a természet bimbói váratnak magukra… Az sk-nak öntsd le a levét, majd egy szűrőben, mosd át. Jószokásunkhoz híven a bacilusok arcának először egy kanalas orvosságra hajazó, szájon át bevehető, gyócccer jellegű készítménnyel adunk. Bor kipukkant, pohárba ki -, szájba betölt, megforgat, lenyel. Ha az orvos másképpen nem rendeli, akkor ilyenkor a napi adagja 3*1,5 dl. Ebből ez előkészület közben legurítjuk az elsőt. Vágd félbe a 2 vöröshagymát. 3 felet karikázd fel, szórd a káposztába. Önts rá az olívaolajat, dobáld bele a borsot, babérlevelet, sót, keverd össze, tedd félre. Főzz meg 1 dl rizst 2x annyi vízben. Aki nem tudja hogyan kell, az itt megnézheti: http://nemnagykunszt.postr.hu/koritek-feneket. Ha kész, akkor a rizst hideg vízben leszűröd, félreteszed. A csirkemellet, a 2 répát, a maradék fél vöröshagymát daráld le húsdarálón. Üsd bele a 2 tojást, tedd bele az 1,5 tk sót, 1 kk fekete őrölt borsot. Gyúrd össze, és dobd félre, közben egy fazékban forralj vizet, sózd meg. A rizst hozzákevered a masszához, átgyúrod. Kicsit folyós lesz, de a vízben a tojás összekapja, mint kezdő szatír a lódenkabátot. Ha a víz felforrt, akkor vedd lejjebb a tűzhelyet. A masszából formázz kb. 5-6 cm-es gombócokat, tedd őket a vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kész. Szedd ki. Egy nagy, mély tepsibe rendezd el a gombócokat, szuszakold közéjük (szuszakolás: tuszkolás: gyömöszölés: tömködés: nyomkodás) a káposztás okosságot, a maradékot szórd a tetejére. Jajdenagy jön! Öntözd meg 1,5 dl borral. NE SAJNÁLD!!! Ez orvosilag a  2x1,5 dl. Aztán jöhet rá 6 dl tejföl, és karikázd a tetejére a póréhagymát. Egy csipet sóval hintsd, mint az igét. Alufóliával zárd le, és told be a sütőbe.

Hozzávalók

A káposztához

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek