Meggyes tejespite recept

Meggyes tejespite
Meggyes tejespite
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta tervezem Macska tejsepitéjének az elkészítését. Újra elodázódott a dolog: szokás szerint megvettem a NL Konyha legújabb számát, és ott mosolygott rám egy meggyes tejespite szelet. Elgyengültem, megcsináltam, hisz itt az imádott meggy szezonja!

hozzávalók / 6 adag

A pitéhez

A formához

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-tejes pite, tejespite meggyel, tejes-pite meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel dolgozunk. Elsőként a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  2. Majd beleszitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Újra keverjük.
  3. Végül a citromhéjjal ízesítjük, a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát.
  4. Teljesen simára keverjük.
  5. Egy 24 cm-es porcelán piteformát gondosan kivajazunk, cukorral megszórunk. Beleöntjük a tejes tésztát, rászórjuk a meggyszemeket.
  6. Vízzel félig megtöltött tepsibe tesszük a formát és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt megsütjük a pitét.
  7. Langyosan megesszük az egészet:-).

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 121 693
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 923
elkészítve: 83/101
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaudia1225
klaudia1225 Fri, 2015-01-23 10:35

Annyiszor de annyiszor megcsináltam már ezt a receptet.Egyszerűen imádom!!!Nekem gázsütőm van így nekem tovább tart a sütési idő.

amandacska - nekem is 35-40 perc mire kész :)

amandacska
amandacska Tue, 2014-10-07 13:15

Sziasztok!
Nem tudom, mit ronthattam el, mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Nem vagyok kezdő, csupán ilyen pitét nem sütöttem még soha, de nekem 15 perc után sem sült meg, folyik szinte az egész. A szélén már van egy kb. fél cm-es rész, ami megsült, de a többi folyik.... Tudnátok tanácsot adni, hogy miért? Nektek hogy sül meg 12 perc alatt????? :D
Köszönöm szépen!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2014-10-04 15:45

Kedves Petra! A receptjeidben még sose csalódtam. Ez is nagyon finom volt, mondom multidőben, mert ahogy kihűlt, meg is ettük. Azt hiszem, egy kicsit tovább sütöttem a kelleténél, mert a tésztája elég szilárd lett, és én rezgősre számítottam. A tied milyen állagú, amikor kész? Köszi a receptet. Zsuzsa.

Pofiful
Pofiful Wed, 2014-08-06 14:01

Rengetegszer elkészítettem már, imádom!! Egyedül meg bírom enni az egész adagot:D köszönöm a receptet!!

gorberni
gorberni Fri, 2013-06-28 18:32

Rendkívül egyszerű, követhető recept, az eredmény pedig mennyei finom...a vizes tepsivel bénáztam egy kicsit, de szerencsére nem lett probléma belőle és pont ilyen sütit kaptam mint ami a képen is van. Köszönöm szépen, ez nagy kedvenc lesz!! :)

muszmusz-12
muszmusz-12 Sun, 2013-05-12 21:22

Szia! Kérdésem az lenne hogy simán nem lehet megsütni, vizes tepsi nélkül? Nekem lehet hogy nem jó a sütőm de ha megcsinálom akkor tuti egy halom gőz jönne ki, a konyhabútor is tönkre menne, egyszer már sajna jártam így. Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Szilvia

Indira
Indira / Indira Thu, 2013-05-09 17:06

Mi ezzel a sütivel nem tudunk betelni, csomószor megsütöm, imádjuk, olyan könnyű és finom, és nagyon gyorsan össze lehet dobni.

Marika749
Marika749 Mon, 2011-10-31 12:46

Mi történik, ha nem teszem külön porcelánba, és utána tepsibe, hanem csak simán tepsibe?

borci
borci Thu, 2011-09-29 20:54

 Sziasztok! En ma csinaltam meg ezt az egyszerü és gyors finomsàgot! Többen írtàtok hogy semmi extra, de ha teli teszitek meggyel igazàn könnyü nyàrias édessséget kaptok! Én ajânlom mindenkinek, kisgyerek mellett is összedob6ò gyorsan.

Cintike
Cintike Tue, 2011-06-21 13:26

nos, elkészültem : ) isteni finom lett , végül is egybe gyúrtam a két receptet ... többnyire Macska mennyiségeivel, és Petra hozzávalóival (vaníliacukor és a tejszín nem maradhatott ki) készítettem.
A külsején lenne mit javítani (meg picit le is ragadt),de nem adom fel, kikísérletezem, hogy lesz a legszebb.
köszönöm !

petra
Petra / petra Tue, 2011-06-21 11:46

Cintike,
Ha jól megnézed, nem annyira eltérők az arányok a két receptben:
Macskáéban inkább háromszoros lisztmennyiség van (30 dkg, itt 12), és ne felejtsd el, a meggyes tejespitében a tejhez megy még tejszín is.
Én ettem mindkettőből, mindegyik finom, az arányok mindenhol stimmelnek.
Miért nem készíted el ezt is azt is? :-)
Aztán eldöntheted, melyik mellett teszed le a voksod hosszútávon.
Jó sütögetést,
Petra

Cintike
Cintike Tue, 2011-06-21 11:34

Petra!
Az lenne a kérdésem, miért van az, hogy Macska tejes-pitéjébe 1l tej kell, ebbe pedig a töredéke, 1,5 dl ... , miben befolyásolja az eredményt? Igaz, hogy ott a liszt is kétszer ennyi, de még akkor sincsen egálban ... meg akkor a tojás mennyisége sem stimmel ...
Szeretném elkészíteni, de nem tudom, melyik mellett döntsek.. arany középútban gondolkodom... :)

mikkromakka
mikkromakka Sun, 2011-05-08 12:46

Életemben nem ettem még tejespitét, így nem tudtam, mire számítsak, de isteni finom! Én pontosan a recept szerint készítettem, kivéve, hogy nem porcelán pitesütő formám van, hanem az a rugalmas műanyag (nem jut eszembe a neve), azt is most használtam először, úgyhogy abszolút úttörő volt ez a recept a konyhámban. Ami viszont biztos, hogy nem utoljára készítettem! Ráadásul egyből két adagot csináltam, a délutáni vendégségbe is viszek belőle, tuti sikere lesz. Köszönöm!

Pannimaci
Pannimaci Thu, 2011-04-14 15:05

WOW!!! Ez nagyon finom lett!! Bár a sütés idő nekem is hosszabb lett, de nekem egy régi gázsütőm van.
Gratulálok a sok jó receptért Petra, már többet is kipróbáltam és még egyszer sem csalódtam :)
Köszönöm! :)

gegepapa
gegepapa Sun, 2011-04-03 21:09

A szerelmemmel mi is megcsináltuk :D Kicsit több meggyel és sokkal hosszabb sütési idővel, mint ami itt van írva, és nagyon finom lett. Mi is házi tojást használtunk és olyan sárga lett mint a képen :) Köszi a receptet

Manna70
Manna70 Mon, 2011-02-07 18:25

Ma is megcsináltam. Nagyon édesszájú vagyok, és ez pont az a süti, amit este fáradtan is pillanatok alatt meg lehet sütni.

Manna70
Manna70 Sun, 2011-02-06 09:20

Isteni volt, ki se engedtük a férjemmel hűlni, holnap újra megcsinálom.

petra
Petra / petra Wed, 2010-06-23 23:31

szia Marcsi,
nem kell elnézést kérned:-), tudod: ízlések és pofonok..
lehet, hogy tényleg valami nagy szenzációt vártál, és azért valljuk be, ez egy egyszerű tejespite, se több, se kevesebb:-)

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-06-22 20:19

Elnézést, de engem nem dobott fel ez az étel. Lehet, hogy a sok hozzászólás után valami különlegeset vártam.

petra
Petra / petra Thu, 2010-06-10 19:06

kedves Csupp,
semmi különöset nem tettem, de mindig házi tojást használok, talán emiatt ilyen szép a színe, de nekem fel sem tűnt, vagy nem is gondoltam, hogy lehetne másmilyen is:-)

Csupp
Csupp Sun, 2010-06-06 11:42

Kedves Petra!

Cak azt áruld el kérlek,hogy Neked hogyan maradt ilyen szép sárga a tészta?Miért nem barnult be egy cseppet sem?Milyen sütőd van?Légkeveréssel csináltad?Köszi!

Csupp
Csupp Sat, 2010-06-05 06:10

Kedves Petra!

Ez isteni finom!Tegnap megcsináltam,és hát mit mondjak ....a férjemmel versenyeztünk az utolsó falatokért:)).Mára is ezt kérte:)

BéBarbi
BéBarbi Wed, 2010-05-19 19:37

Kedves Petra!
Fúú eszméletlen finom lett. Én úgy csináltam hogy kukoricalisztet használtam és citrom helyett (mivel későn vettem észre hogy nincs itthon) kókuszreszeléket használtam. Cukor helyett glukonon-t.
nagyon nagyon finom lett :) köszönöm ezt a csodás receptet :)

petra
Petra / petra Sat, 2010-02-20 09:32

szia Falpagof,
én egyáltalán nem asszociáltam a tejbegrízre a tejespitéről:-)
mint minden esetben, itt is, a sütési idő hossza sütőfüggő

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-19 18:20

Szia Petra!

Ma megcsináltam a sütit :)
Egész ehető, bár számomra, nagyon hasonlít az íze a tejbegrízére. Nekem légkeveréses sütőm van abban 30 perc volt a sütési idő.

Marla Singer
Marla Singer Sun, 2010-11-07 18:46

Nekem is inkább a meggyes tejbegríz sikerült :)
Nem ízlik, de biztosan én rontottam el valamit...

Túl szottyos még 50 perc sütés után is... :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-26 10:55

Hello!
Kezdő vagyok,és azt szeretném kérdezni,hogy habtejszín vagy főzőtejszín kell-e bele?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-07-03 18:44

Szia Petra!

Ma elkészítettem a tejes pitédet, nagyon finom lett, de nekem nem lett ilyen szép sárga színű. Igaz a tejet kifelejtettem belőle és csak 2 dl tejszín került a sütibe. Mivel teljesen kezdő vagyok nem tudom mit rontottam el? :)

MiniMe9
MiniMe9 Tue, 2009-06-16 18:34

Én ribizlivel csináltam, mert az volt éppen otthon, és isteni finom lett!!!Üdv

mignon
Mignon / mignon Tue, 2009-06-09 21:27

Elkészítettem és oly' fincsi lett, hogy ketten megettük vacsira:) Ez magáért beszél...
Üdv: mignon

petra
Petra / petra Tue, 2009-06-09 13:04

szia Mignon,
Ennyi szorgos-lelkes konyhatündér közt megesik, és nem is csoda, hogy már fent van az adott recept:-).
Jó sütést! Finom lesz, afelől biztosíthatlak:-)).
szép napot!
Petra

mignon
Mignon / mignon Tue, 2009-06-09 11:38

Szia Petra!
Pont megelőztél... Macska tejespitéjével szemeztem az oldalon pár napja, de tegnap a NL Konyha lapozgatása közben én is rábukkantam a meggyes verzióra:)
Ma estére tervezem vacsinak, remélem fincsi lesz:)
A nosalty-ra viszont így már nem tehetm fel...:(
Ui: A fotód mutatósabb, mint a magazinban!! :)
Üdv: mignon

234