Kelkáposzta tekercs recept

1 adag
263289
kcal
Kelkáposzta tekercs
Kelkáposzta tekercs
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött káposzta német változata.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A káposztatekercseket tálaljuk burgonypürével vagy sós burgonyával.


receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

német kelkáposztatekercs, serpenyős kelkáposztatekercs, mártásos kelkáposztatekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  2. Villával folyamatosan kiemeljük a már megpuhult külső leveleket és hideg vízbe tesszük. Majd kicsavarjuk és késsel elvékonyítjuk a leveleken lévő vastagabb szárrészt.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  4. A vajban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselyemzöldet.
  5. A darálthúshoz adjuk a zsemlét, a hagymát, a tojást, a csemege paprikát és a mustárt. Az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesitjük.
  6. Egy pár káposztalevelet vékonyra felszeletelünk és azt is beledolgozzuk a húsos masszába.
  7. Egymásra fektetünk 3 káposztalapot, ráteszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük. A tekercseket konyhacérnával megkötözzük.
  8. Az olajat felhevítjük, a tekercseket minden oldalukon aranybarnára pirítjuk.
  9. Felöntjük a levessel, és lefedve 45-50 percig pároljuk. Közben a tekercseket megforgatjuk.
  10. A megfőtt tekercseket kiszedjük és melegen tartjuk.
  11. A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a megmaradt főzőlevet azzal sűrítjük be. Kb. 5 percet főzzük, a mártast sóval, borssal ízesítjük.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 862
elküldve: 0
receptkönyben: 201
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1010 recept

Hozzászólások (1)

EperUK
EperUKv, 2011-02-27 16:23

Szia Glaser,
Ma elkészítettem ebédre ezt az ételt. Nem kis munka a tekercsek elkészítése, főleg, hogy nekem csak kisebb kelkáposztám volt, így a levelek is picik, és nehezen 'kezelhetőek' voltak. Én változtattam egy-két dolgon, mert nekem valahogy helytelennek tűnt az arány (mennyiségek növelésére gondolok konkrétan). A végeredmény finom lett. A férjemnek nagyon ízlett, úgyhogy nem vallottam vele kudarcot (nem nagy káposztás). Gratula hozzá, és köszi a receptet:))))

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
263288