Illatos - omlós pangasius recept

Illatos - omlós pangasius
Illatos - omlós pangasius
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer egy hajón ettem nagyon finom halat, és azóta megpróbáltam rájönni a receptjére, kerestem hozzá a megfelelő panír receptet. Végül itt a Nosaltyn Kiki receptje hozta el a megvilágosodást. Ha csirkemellből lehet, akkor halból is...? És igen! Nagyon finom, omlós bunda...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető akár ebédre, akár vacsorára is. Kiki receptje: Illatos omlós csirkemell

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás pangasius
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sós, fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára, akár egy éjszakára is lehet, majd 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A csíkokat leszárítjuk és újra sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük a panírmasszát: a tojásfehérjét felverjük sóval és borssal, majd a keményítőt is hozzáadva habosra keverjük. Ebbe a masszába mártjuk a halcsíkokat, és bő olajban aranyszínűre sütjük. A felesleges olajat szalvétán, vagy papírtörlőn leitatjuk.
  4. Párolt rizzsel és tartárral tálaljuk.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 35 230
elküldve: 10
receptkönyvben: 587
elkészítve: 18/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept
hirdetés

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika cs, 2013-06-27 09:17

Mivel itt a nyár,hamarosan nyaralni megyünk,meg különben is a hal nagyon egészséges elhatároztam,hogy minden szombaton halat rakok az asztalra.Nem igazán szeretek halételt készíteni,mert volt néhány kellemetlen élményem.Ha kihívás,legyen kihívás.Azt hallottam a pangasiusról,hogy nem ajánlatos ezt a halfajtát használni.Agyamban ezek a gondolatok kerengtek amikor rátaláltam erre a receptre.Majdnem ez a próbálkozásom is kudarcba fulladt,mert a panír nem akart ráragadni a húsra.Egy kis liszttel kiküszöböltemem a gondot oly módon,hogy a nedvességet letöröltem a húsról ahogyan az a receptben is le van írva majd lisztbe és a fehérjés panírba forgattam..Az eredményen én lepődtem meg a legjobban.A családom minden tagja degeszre ette magát,és afelől érdeklődött,hogy mikor lesz megint ez az asztalon?!A receptet elmentettem,sőt ki is nyomtattam,hogy mindig kéznél legyen.Köszi!

Danielo11
Danielo11 p, 2013-02-22 12:54

Számítottam rá, hogy jó lesz, de hogy ennyire. Még egy kis sanghai wok fűszerkeveréket raktam a panírmasszába, hát nem rontotta el. Mikor elkészült kevés szójaszósszal meglocsoltam. Nem is kívánhatnék jobb fogást. :) Köszi a receptet.

Macaron
Nanu / Macaron cs, 2012-02-16 18:27

Elkészítettem, nagyon finom, nagy sikere volt. ( annak ellenére, hogy a család eddig nem igazán fogadta jó szívvel a halat ). Koszonom szépen a receptet.

Faboszi
faboszi / Faboszi cs, 2011-12-15 13:59

Húúúúúúú! Ez nagyon jól hangzik. Imádom a halat, imádom az 'illatos-omlóst', mit kívánhatnék még. Megvan a karácsonyi halrecept!! Köszi

1657