r
Nosalty Logó

Háromlapos almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Háromlapos almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 1342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 5361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Összesen 175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 5361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, és összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrokat, és a többi hozzávalót. Szép, sima, kidolgozott tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, és a kis cipókat rövid ideig (kb.10 percig) pihentetjük.
  2. A cipókból három egyforma lapot nyújtunk, és tepsi hátán, miután villával megszurkáltuk, előmelegített sütőben szép, világos lapokat sütünk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

Alma töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd beletesszük az almát, és puhára pároljuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Nem baj, ha leveses marad, mert ettől puhul majd meg igazán a tészta. Teljesen kihűtjük.

Krémhez

  1. A pudingport beletesszük egy kisebb lábasba, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A lágy margarint habosra keverjük a maradék cukorral, és óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  3. Az egyik lapot megkenjük a pudingos krémmel, és ráhelyezzük a második lapot. Erre tesszük a fahéjas, cukros, párolt almát. Ezután befedjük a harmadik lappal.
  4. A megtöltött lapokat letakarjuk egy darab sütő papírral, és tálcát teszünk rá, hogy a tészta lapok jól összeérjenek a töltelékkel.
  5. A süteményünket hagyjuk 24 órát állni, hogy teljesen megpuhuljanak a lapok.

Tetejére

  1. Másnap megszórjuk a tetejét porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 25267
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Ajánló

Feltétlen kell a lapok töltése után állnia a süteménynek egy egész napot, mert csak így lesz krémesen puha! Ha nagy a család, érdemes dupla adagot sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromlapos almás krémes
Lizinka_ 591 recept

A hétvégén a piacon gyönyörű, olcsó almát vettem. Mivel időm is volt, ezt a finom sütit sütöttem a másnapi ünnepi ebédhez.

Hozzávalók

Tésztához

Alma töltelékhez

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek