r
Nosalty Logó

Gluténmentes pizza vagy lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Gluténmentes pizza vagy lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük, és áttörjük a krumplit. Amennyiben maradék krumplipürével dolgozunk, ez a lépés kimarad. :)
  2. A szárított élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, és összeállítjuk a tésztát. Használhatjuk a robotgép dagasztóspirálját is, de elég egy fakanál és erős kéz is a tészta egyneművé dolgozásához. Kissé folyékony, ragadós masszát kapunk!
  4. Kiolajozott tepsibe öntjük, simítjuk a tésztát, és jó 20-30 percre meleg/napos helyen magára hagyjuk kelni. Konyharuhával takarjuk le a tepsit.
  5. A megkelt tésztát tetszés szerinti feltéttel ízesítjük: magokkal megszórjuk, tejfölt-sajtot teszünk rá vagy pizzakrémmel, sajttal, sonkával pakoljuk meg. Ez a lépés ahogy tetszik alapon működik. :)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30-40 percig. Amikor pirulni kezd a teteje, a hőfokot mérsékeljük 170 fokra. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14651
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Többféle liszttel is elkészíthető ez a lepény, ahogy a hozzávalókban jeleztem. Figyeljünk arra, hogy az adott kenyérporban vagy lisztkeverékben van-e szódabikarbóna, sütőpor stb., mert ha tartalmaz, kevesebb élesztőre lesz szükségünk. Használhatunk friss élesztőt is! A képen dupla adag lepény van: a dupla adaghoz 7 g (1 cs) szárított élesztőt tettem csak. Ez a nagy adag 50-55 perc alatt sült meg. A normál adag, illetve ha nagyobb tepsit használunk, akkor kevésbé lesz magas a lepény! De úgy is nagyon finom! Hűtőben szoktam tárolni (a feltét miatt), másnap átmelegítve lesz ismét puha!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a gm kenyereket, így csak ha nagyon nincs más lehetőségem, akkor készítek vagy veszek. Helyette ezt (és egy másik típusú)  lepényfélét szoktam sütni. (Annak is hozom majd a receptjét!)  Jó krumplis a tészta, ettől jó puha lesz. A recept a netről való, de nem írtam fel honnan... :( Próbáltam visszakeresni, ha sikerül, jelzem itt a forrást!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?