Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas donut muffin

Fahéjas donut muffin
Fahéjas donut muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amerikai donut (doughnut) fánkhoz hasonló sütemény, muffin formában sütve. Majdnem olyan, csak teljesen más. :) A külsejét borító ropogós fahéjas-cukros bevonat miatt sokszor eszembe jut a kürtőskalács, amit nagyon szeretek. A recept kis módosítással egy amerikai blogról származik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót.
  2. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet, és keverjük homogénné.
  3. Dolgozzuk össze a két részt. A massza szinte folyós lesz, maradhatnak benne csomócskák is, ennek ellenére ne kevergessük sokáig!
  4. Kanalazzuk bele a muffinpapírokkal bélelt formába.
  5. Aranybarnára sütjük.
  6. Kevés hűlési idő után a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd beleforgatjuk a fahéjas cukros keverékbe. (Ezt a műveletet végezzük egyesével a muffinokon!)


 

  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 68 930
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 172
elkészítve: 139/159
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-cukros muffin, fahéjas muffin, vaníliás-fahéjas muffin

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barrbi-76
K. BARBARA / barrbi-76 Thu, 2016-02-11 18:00

szia, már sokszor megcsináltam a receptedet és hát mondanom sem kell nagyon jó lesz mindig :) könnyű gyors és nagyon fini . Németországban élek és már elkérték többen a receptet . (török, lengyel, kongoi , braziliai és kubai ismerőseimnek akik itt élnek )Így mondhatom hogy a recepted már nemzetközi ismeretséggel rendelkezik :D

aureliavadaszan
aureliavadaszan / aureliavadaszan Sun, 2016-01-24 16:18

A sok dicsérő komment után úgy gondoltam kipróbálom. Nagyon jó recept, mindenkinek csak ajánlani tudom :)
Teljeskiőrlésű és sima búzaliszt keverékével készítettem, de nem érződött ki (nagyon) a teljeskiőrlésű liszt jellegzetes "fás" íze.
Megjegyzés: nekem ebből a receptből csak 9 db sült ki, és lehet legközelebb csinálok mellé egy kis szószt (vanília ?), mert mintha valami hiányozna mellé.
Mégegyszer, köszi a receptet!! :)

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2016-01-28 10:04

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! A vaníliaszószos megjegyzésedhez pedig van egy ötletem: a muffinokat akár cukros dióba is hempergetheted, készítesz egy kis sodót, és máris kész van az aranygaluska gyors, muffin valtozata. :)

perla98
Perla / perla98 Sun, 2015-08-02 15:23

Kedves Zúza!
Ma ez volt nálunk a desszert mindenki nagy örömére.Bár a tetejéről elhagytam a vajas-cukrot,így is nagyon finom lett.Viszont több fahéj és vanília is ment bele.20 perc alatt készre sült,az illata az egész házat belengte.Köszönet a receptért,máskor is elkészítem.

ildikolondon
ildikolondon Fri, 2014-09-26 20:33

Szia! Fincsi, gyors es egyszeru! Rogton dupla adagot csinaltam. En bikarbonatot tettem bele es probakeppen par muffinba szortam egy kics apritott fekete csokit! S
zuper,koszi a receptet!!

Bella1968
Bella1968 Sun, 2014-05-04 14:17

Sziasztok!
Mai nap megsütöttem. Dupla adaggal indítottam a sok pozitív hozzászólás után. Érdemes volt. Volt itthon kókusz tejem, konzerv dobozos. Mind beletettem, 400 ml -es. 10 dkg gesztenye liszt és egy evőkanálnyi amarant liszt is került bele, a többi finom liszt. Más változtatás nem történt az eredeti recepthez képest. Nem lett folyós, gondolom a gesztenyeliszt is több folyadékot képes megfogni, illetve a kókusztej sem az a nagyon folyós. Több, mint 24 darab lett, formában, és kapszliban egyszerre ment be. Nagyon finom, könnyű, szóval csupa jót tudnék mondani csak.
Sikeres recept.

Ayani
Ayani Sun, 2014-03-23 11:12

Tegnap készítettem el ezt a csodás muffin receptet, annyi különbséggel, hogy a közepébe fahéjas-almás-cukros tölteléket raktam. Ebből a mennyiségből nekem 12 pofás kis muffinka lett, nekem csak egy jutott, a többit párom felfalta. Ennél jobb elismerés nem kell. Köszönöm szépen a receptet! :)

TePa
TePa Tue, 2014-01-28 20:42

Életmentő édesség, de igazán! Épphogy csak nekikezedtem és mire észbe kaptam már el is fogyott...
Köszönjük!

somitimi
somitimi Mon, 2014-01-06 16:07

Nagyon jo recept! A muffin isteni, a fahej ellenallhatatlan! Kiprobaltam plusz kokuszreszelekkel, az is megdobta. Karacsonyra a tejbe narancsaromat kevertem. Kicsit tomenyebb az eredetinel de az is bejott a csaladnak :)
Koszonet a receptert. Meg sokszor meg fogom sutni.

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-12-03 16:50

kb. 2/3-ig teszek tésztát a mélyedésekbe. Nálad ez kicsit többre sikeredett, azért lett "csak" 7 :)

Csibella
Csibella Tue, 2013-12-03 12:52

Na, megsütöttem! Nagyon finom, nagyon könnyű!!!
Nekem valamiért csak 7 db lett. De nem is ez a lényeg, hanem a FINOMSÁGA! :o)

Csibella
Csibella Tue, 2013-12-03 11:48

Sziasztok!
Én most sütöm az első adagomat. Annyit már látok, hogy nagyon zóna adag ez a mennyiség!

helvetti
helvetti Mon, 2013-12-02 22:27

Szia!
Megsütöttem a férjemnek recept szerint, magamnak kisebb módosításokkal (liszt fele graham liszt, tej helyett rizstej, a cukor pedig kókuszcukor volt). Isteni lett mindegyik :)

ancymancy
ancymancy / ancymancy Thu, 2013-09-19 19:11

Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon örülök a receptnek. Sosem szerettem a pepecselős sütiket, munka után a fenének van kedve a konyhában álldogálni, de ugye az emberemnek jólesik néha sütit vinni dolgozni. Ez pont tökéletes, nem szárad ki másnapra, mint a legtöbb muffin. És fahéjjas, ami a legfőbb előnye :) Téli süti :) Köszönöm :) <3

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-12-03 11:08

Örülök, hogy feldobhattam vele a munkahelyi és sütési kedvedet :)

ZRita
ZRita Tue, 2013-09-10 14:33

Hihetetlen, hogy valami ennyire finom lehet! :O Ezt a receptet mindenkinek ki kell próbálnia!!!
(Annyit még hozzátennék, hogy a tejet én kókusztejjel helyettesítettem, de biztos, hogy sima tehéntejjel is igazán nagyon finom!) ^^

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-07-13 11:38

Már vagy 6szor megsütöttem eddig és még mindig tökéletes :)
Nagyon köszi a receptet :)

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2013-07-15 11:00

Szívesen! :) Gondolom nem véletlenül donut fánk a kis profilképed. :)

zorka6
zorka6 Mon, 2013-12-02 15:28

csak hogy kötekedjek: a donut eleve fánkot jelent! duplázod a szavakat? :D

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-12-03 10:18

Tudom mit jelent, a recept nevében sem dupláztam.
A storynál is csak azért van ott, mert akadt már olyan, akinek fogalma nem volt, hogy mi az a donut.
Itt pedig azért írtam duplán, hogy valaki kötekedhessen. ;)

Niki44
Niki44 / Niki44 Mon, 2012-12-03 16:03

Kisült az én fahéjas muffinom a te recepted alapján annyi kis változtatással, hogy tej helyett én natúr joghurtot tettem bele (mert nem volt itthon tej) és semmi problémám nem volt vele. Nem ragadt bele semmibe és még csak folyós sem volt...Nagyon finom, könnyed és egyszerű volt...kb. negyed órát vett igénybe :) Köszönöm!! :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2012-12-04 10:52

Ezzel kész is lett a villámgyors fahéjas-joghurtos donut muffin. :)
Köszi a tippet, egészségedre!

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2012-11-13 21:09

isteni. Könnyű, finom, nagyon puha. Nekem egyáltalán nem ragadt a papírba. Meg is lepődtem. Utóbbi időben mind beleragadt.
Nagyon fini recept.
Egy jó tanács. Ha valakinek nincs formája, akkor legalább 2 papírt kell egyben hagyni. De ennél a tésztánál szerintem 3-at érdemes, mert folyós tészta, és kinyomja a papírt. :)

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2012-11-14 15:10

Örülök a sikernek, és hogy ízlik. A formahiányosok nevében köszönöm a tanácsot! :)

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2012-09-22 19:26

Ma sütöttem meg és nagyon különleges és finom ...egy habos vaníliás tej, egy romantikus film és ez a muffin... tökéletes kikapcsolódás...:)) Köszönöm!

Farkasbarack
Farkasbarack / Farkasbarack Mon, 2012-08-13 13:01

Az lenne a kérdésem, hogy hány db lesz ebből az adagból? A 20 deka liszt olyan kevésnek tűnik... A másik meg, hogy - mivel még sosem sütöttem muffint - mindenféleképpen szükséges hozzá a muffinforma? A papírkosárkák (tepsire helyzve) önmagukban nem tartják meg a tésztát? Elnézést az amatőr kérdésekért, de valahol el kell kezdeni. :)

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2012-08-20 13:09

12 db lesz. Megpróbálhatod forma nélkül is, szerintem vannak olyan muffinpapírok, amelyek kicsit erősebbek. Nem hinném, hogy probléma lesz vele. Sok sikert! Zúza

helly77
helly77 / helly77 Tue, 2012-08-07 14:51

Szia! Megsütöttem, mert kívántam valami finom édeset! Nagyon jó lett, csak beleragad nagyon a muffin papírba. =( Amúgy kiváló recept! Nyami-nyami...

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2012-08-07 15:33

Helló Helly!
Hű, de gyors vagy, nemrég került fel a recept. :) Nem muszáj papírt tenni bele, de akkor alaposan ki kell kenni a formát. Én úgy "forgattam" a fahéjas cukorba, hogy a papír még rajta volt. Hűlés után könnyebb leszedni róla. Örülök, hogy ilyen gyorsan csillapíthattam az édesség utáni vágyadat. :)

653
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
fahéj 0.5 tk
szerecsendió 0.25 tk
tojás 1 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 75 ml
tej 175 ml
vaj 4 dkg
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
fahéj 0.5 ek