Erős pista házilag recept

1 adag
53
kcal
Erős pista házilag
Erős pista házilag
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ebből a mennyiségből 3 db kis üveggel lett.
Imádjuk az erőset. Aki szintén kedveli, egykönnyen elkészítheti!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Felbontás után hűtőben tartandó!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

üveges csípős paprikakrém, csípős paprikakrém télire
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nyersen turmix gépben minden alapanyagot összepépesítünk.
  2. Majd egy tálban a sóval alaposan elkeverjük.
  3. Üvegekbe tesszük, szorosan lezárva.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 261
elküldve: 10
receptkönyben: 577
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
337 recept

Hozzászólások (31)

Szamanta
Szamantaszo, 2014-08-30 11:07

Tökéletes! Isteni most gyűjtöm a következő adag paprikát hozzá, nálunk még a zsíroskenyérre is kenték , persze házizsír ! :)

szaboadel
szaboadelcs, 2014-08-28 13:55

Kedves Iluska!
Nagyon megörültem a receptednek, mert mi is nagyon szeretjük az erőset, amibe lehet feltétlenül teszek, eddig az üzletben vásároltam a "pistát", de egy kis üveg ára nem éppen olcsó. Feltétlen elkészítem, sőt gondoltam, hogy egy pár szem chili- paprika sem rontaná el.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

ilus74
ilus74cs, 2014-08-28 19:52

Szió!Bizony-bizony,nem rontaná el a chili paprika sem.....én meg annak örülök,hogy te örülsz,hogy rátaláltál erre a finomságra.Sikeres ügyeskedést neked Adél!! :-))

terranova56
terranova56h, 2014-08-25 19:44

eztmár leírtam pár helyen, de válasz még nem érkezett: a feleségem tökéletes húslevest főz a család fele nem erősen szereti, na ha ebből teszek bele, sós lesz, vagy sótlanul kell főzni?

ilus74
ilus74k, 2014-08-26 10:27

Üdv!Mi is szeretjük az erőset,és én a húslevest nem sózom túl,így még ebből ha teszünk bele,pont jó lesz a sóssága,na meg egyben a csípőssége is.Szép napot! :-))

karpatiacska
karpatiacskak, 2014-08-05 15:49

Ez nagyon egyszerűnek tűnik!Én ma készítem el,a kommentek alapján biztos siker!Köszönöm

djkat
djkatszo, 2013-09-14 19:45

Nagyon egyszerű és gyors! Köszönöm!! A fiúk itthon imádják!

Lyna79
Lyna79cs, 2013-09-12 12:55

Szia Iluska!

Engem az érdekelne, hogy felbontás után, ha hűtőben tárolom kb. meddig fogyasztható?

Lyna79
Lyna79p, 2013-09-13 12:28

Megcsináltam. Igaz én sárga habanero paprikából, de így is irtó jó lett. :)

kutyuska
kutyuskaszo, 2012-09-08 14:06

Most fejeztem be a Pisták gyártását.Én csináltam csemegéből is,ugyanígy.Nagyon jó recept,mindenkinek ajánlom,mert villámgyorsan készen voltam.Köszönöm:)

FMarcsi91
FMarcsi91szo, 2012-08-04 17:49

Szia Iluska! nagyon örültem a receptednek,mert a bolti változatért már nem tudják,hogy mit kérjenek és mi is sokat fogyasztjuk az erős Pistát,köszi a receptet! szép napot.

ilus74
ilus74v, 2012-08-05 15:06

Na meg nem szólva arról,hogy csak magának csinálja meg az ember,és az biztos tiszta,és az van benne,amit beleteszel.....örülök,és legyen neked is szép a napod!! :-))

Miss Sweetly
Miss Sweetlyh, 2012-07-16 11:53

Szia! A kérdésem az, hogy a hegyes erős paprikán a zöld nagy hegyes erős paprikát érted, vagy a kis macska....e paprikát, ami a kép szélén is látszik? Bocsi, hogy így kérdezem.
Üdvözlettel: Miss Sweetly

ilus74
ilus74h, 2012-07-16 16:43

A képen látható paprikából készítettem,amikor pirosra be volt éredve.Még most is van tavalyról,és finom! :-))

Miss Sweetly
Miss Sweetlyh, 2012-07-16 21:43

Köszönöm a választ! Látszik a képről, hogy finom! :) Amint megérnek a kis erős paprikáim már rakom is el. Ezt a receptet mentettem.
Üdvözlettel: Sweetly

Norahcska
Norahcskacs, 2011-12-15 13:58

Szia,tok jo recept,biztos meg fogom csinalni,mert a baratom nagyon szereti az eroset!viszont csak o eszi ezert lassan fogy.meddig all el igy tartositoszer mentesen?

ilus74
ilus74cs, 2011-12-15 18:00

Szió!A só tartósít benne.Nekem rég óta a spajzban van.Viszont felbontáskor már a hűtőben jobb tartani.....

ilus74
ilus74p, 2011-09-16 18:19

Szióka!
Hát én meg nagyon örülök,ha segíthettem!Puszillak

Tmea
Tmeap, 2011-09-16 13:20

Szia Iluska!
Épp tegnap néztem végig az oldalon található összes paprikakrémet, mert rengeteg nagyon csípős paprikánk termett az idén és kerestem egy Erős Pista házilag-receptet. De jóóó, hogy ma fel is került egy! :-)) Hamarosan sort is fogok rá keríteni!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt hűtőben kell tárolni, vagy lehet így, ahogy van tenni be a kamrába?
Szia
Tímea

ilus74
ilus74p, 2011-09-16 15:18

Szia Tmea!Mikor elkészítettem,betettem a spajzba.Miután felbontottam,már a hűtőben tartom. :-))

Tmea
Tmeap, 2012-07-20 09:39

Szia Iluska!
Nagyon-nagyon finom volt a tavalyi, egész télen ezt ettem töpörtyűkrémes kenyérrel, meg kacsazsíros kenyérrel. Most újra nekilátok, és gondoltam megosztom veled az örömömet, hogy milyen jó is volt tavaly, hogy mindig volt...:-))

Maja50
Maja50p, 2011-09-16 12:13

Köszönöm szépen. Erő Pita paprika receptjét el fogom készíteni nagyon szeretem ételbe fel használni KELLEMES SZÉP NAPOT üdv Marika

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
54