Édes-csípős gyömbéres sütőtökleves recept

Édes-csípős gyömbéres sütőtökleves
Édes-csípős gyömbéres sütőtökleves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc őszi levesem, nagyon krémes, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a sütőben 200 fokon puhára sütjük.
  2. Kiszedjük a megsült tököt a héjából, és félretesszük.
  3. Lábosban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért.
  4. Amikor már üveges a hagyma, belerakjuk a tököt, és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Amikor már forr, ízlés szerint fűszerezzük, közben folyamatosan keverjük.
  6. 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.
  7. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a levest, és ízlés szerint sózni, fűszerezni még.) Pár perc után kész.
  8. Apróra vágott újhagymával, levesgyöngyökkel vagy felkockázott pirítóssal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 8 190
elküldve: 5
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

anya.főz

Mióta szakács: 2017.09.04.
6 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

368