Csülök pékné módra recept

Kalória?
Csülök pékné módra
Csülök pékné módra
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel nem az én érdemem, anya és apa barátja készítették, én most vendég voltam, és csak a sörrel való locsolásban segédkeztem kivételesen.:) A fotó "csak úgy" készült, de amikor hazajöttem, és láttam, hogy a NS-n még nincs csülök pékné módra-recept, nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy feltegyem. :) A képen látható étel kemencében készült, ezzel avatták fel a szülők az újjáépített kemencéjüket. Életemben nem ettem még ilyen finom pékné módra készült csülköt. Leírhatatlan a különbség a kemencében és a sütőben készült között. Ennek ellenére ne szegje kedvét senkinek, ha nincs kemencéje, azért sütőben is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyával, hagymával sült csülök, kemencében sült hagymás-burgonyás csülök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.
  2. A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).
  3. A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.
  4. A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.
  5. 15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).
  6. Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 279 659
elküldve: 119
receptkönyben: 2 638
elkészítve: 117/165
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (61)

orsolya77
Hókifli / orsolya77 p, 2013-12-20 10:01

Kedves Juci! Segítenél nekem abban, hogy sajna én nagyon benéztem ezt a csodás receptet, de buta módon füstölt csülköt vettem :((( van azért valami mód arra is hogy elkészítsem valahogy sütőben???? Köszönném a válaszod és a segítséged!!

NoSalty.hu
NoSalty.hu szo, 2013-05-04 09:34

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Csukamama
Csukamama / Csukamama v, 2014-01-26 17:05

Szia! Bocsi, hogy bele kotyogok, de én húslevest készítettem belőle.
Mikor kicsontoztam, a csontot vissza tettem a lébe, répát, karalábét, zellert, saját készítésű vegetát tettem bele, meg egy kis borsot és még főztem amíg a hús ami a csonton még volt meg nem puhult. Nagyon finom lett.
Üdvözlettel: Angéla

_Marcsi
_Marcsi p, 2013-03-15 16:41

Kedves Juci!
Nagyon megtetszett a recepted, pláne a sör miatt. Kipróbáltam, és nagyon finom lett. Én még majonézes tormamártással tálaltam, így is nagyon ízlett mindenkinek.

sonce85
Sonce / sonce85 h, 2012-11-19 11:41

Kedves Juci!

7végén vendégek jöttek hozzánk,mondanom sem kell,hogy nagy sikert arattam vele :-) nagyon finom és kiadós lett!!

köszi,hogy megosztottad velünk.

Üdv.Adri!

sonce85
Sonce / sonce85 k, 2012-11-13 12:50

Szia!elkészítettem,és nagyon megvagyok elégedve,nagyon finom lett.7végén vendégeket várunk ez lesz az egyik fogás :-)

Köszi Juci!!!!

Szép napot!!

kedvesem
kedvesem szo, 2012-11-10 17:20

Szia.
Köszönöm a receptet, még a sütőben van a finomság, de az illata isteni, már alig várom, hogy elkészüljön a szülinapi vacsorám :):)
Üdv.

andita1
andita1 v, 2012-10-21 08:03

Nagyon jó recept. Már olvasva is tetszett, de megkóstolva ...... :)
Készítsétek el bátran!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2012-04-29 18:36

Köszönöm szépen, gyönyörűséges látvány fogadott az étel elkészítése után, és nagyon finom volt.:-))
Belevettem ezt az ételt, a hétvégi családi ebédek sorába.:-))
Máskor is lesz, az biztos.:-)

Szép nyárias ünnepi napokat kívánok!
Éva-Anyóca

jmtundi
jmtundi v, 2012-01-29 13:53

Köszönöm a receptet strawberrry.Ma csináltam meg.Isteni finom lett.Most már ez a recept is a repertoáromban lesz.:)

nikoo
nikoo sze, 2011-12-14 18:50

Háát megcsináltam én is!)))
Ahogy a nagymamám mondaná: "IIIIIIISTENI LETT, csooodálatos!"
Köszike, N.

Böbe0402
Böbe0402 v, 2011-10-16 00:44

Nagyon guszta a képed, én másképp készítem Pékné módra a csülköt.
Így is próbáltam már, de nekem egy kicsit száraz lett a végén. Én nem öntök rá sört, és nem főzöm elő a csülköt.
Előző este spirál alakban körbevágom a csont körül a húst, sózom, borsozom, kevés fokhagymát kenek rá és egy éjszakára így hagyom. Másnap kevés zsiradék és víz hozzáadásával elkezdem párolni. Kb. 1 óra múlva megfordítom, akkor szórom mellé a kockára vágott burgonyát és felszeletelt sok-sok vöröshagymát. A sóval óvatosan kell bánni. A tetőt visszateszem rá, majd amikor a krumpli már puhul, leveszem róla, és az utolsó fázisban egy kicsit pirítom. Ezzel a módszerrel megelőzhetem, hogy száraz legyen a hús, de hát nem vagyunk egyformák, lehet, hogy van, aki úgy szereti jobban. Az biztos, hogy kevesebb mosogatnivaló van utána, ha egymás után rakunk bele mindent ugyanabba az edénybe.

rolcsika
rolcsika k, 2011-09-06 10:45

Nagyon finom lett!Imádta az egész család,köszönet a receptért

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry p, 2011-07-29 20:45

áááá....nem is azért írtam, hol vennék már 450 ezerért gépet :)))))) bőven megeleégednék én az 550 d-vel is :), csak ha kábé annyi pénzem lenne, mint a szemét és kábé nem tudnám hova tenni, akkor (erre vonatkozott a dolog) :)))))

faith
faith p, 2011-07-29 09:22

7D-t nem érdemes venni, sokkal többet nem tud, csak gyorsabban, meg masszívabb, de ár értékben nálam az 550D nyert. Az 500-asnak gondja van a HD videókkal. Nem a sima 18-55-ös optikám van, 18-135.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry p, 2011-07-29 08:33

Na, ilyen nincs!!!!!!! Te most engem szivatsz? :))))) (és ezt abszolút nem bántásból írom....:) ) DE PONT AZT szeretném én is megvenni.....190 körül van, de az idén elment a pénz a kertre, nyaralásra, stb....illetve ha nagyon sok pénzem lenne, akkor a Canon 7 d-t....szabad megkérdezni, hogy ez kit objektív, vagy külön vettél hozzá obit?

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry cs, 2011-07-28 21:28

Hűha!!!!!! Szuperek a fotók! Az én gépem sajna nem tud ilyen szép mélységélességet, de egyelőre nincs pénzem álmaim gépére..:)

reka8463
reka8463 / reka8463 szo, 2011-07-09 14:02

most sül...az illatok...hat el sem tudom mondani milyen inycsiklandoak.a csülök levében zsenge bableves fő tárkonnyal,zöldpetrezselyemmel,zöldségekkel,tejfölösen mennyei ebed lesz!köszi a receptet'

DemonLaura
DemonLaura / DemonLaura cs, 2011-05-05 14:39

Én is ezt csinálom ma, eme recept alapján kezdtem el, de aztán nagyon másként csináltam :)
Lehet, hogy fel is rakom :)

pamesz
Bloemcake / pamesz v, 2011-01-16 14:23

Kedves Juci! A főzés után megmaradt levet lehet valahogyan hasznosítani? Kár lenne kiönteni.

pamesz
Bloemcake / pamesz v, 2011-01-16 19:40

Köszönöm! Édesanyám is ezt javasolta:) Na de hogyan induljak neki?:) Gondolom nem csak annyi hogy belerakom a babot és hadd főjön:)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry v, 2011-01-16 19:42

keress itt a Nosalty-n egy jó kis bableves receptet és ne vízzel öntsd fel, hanem a csülök levével (a sózással óvatosan! :) ) Juci

Erka75
Erka75 v, 2011-01-02 14:24

 
Szia! Dec.végén találtam ezt az oldalt, szilveszterre már meg is csináltam a csülköt, nagy sikere volt!
Köszönöm, Erika

dhlforever
dhlforever sze, 2010-11-17 13:04

Szia, szeretném megkérdezni, hogy jó a füstölt csülök is? Vagy mindenképpen nyerset vegyek hozzá..
Köszi, előre is:-)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 k, 2010-08-24 21:55

Amúgy írhatnál nyugodtan az oldalamra is, a Szabó Éva-ra :) De itt az e-mail címem: eve19911122@freemail.hu :D Semmi gond a megadásával, csak nem fognak a receptjeimért zaklatni..azért az eddig felrakott 2ért :D

eve1122
Szabó Éva / eve1122 k, 2010-08-24 20:11

Na, már holnap van! :) Amúgy én még nem csucsukáltam 2-kor sem..Gordon Ramsay videókat lestem a neten :) Megtanultam igazából, Gordonosan hagymát vágni :D

Bató Edit
Bató Edit k, 2010-08-24 09:29

Kedves Juci!
Tegnap tudtam meg, hogy a vejem szülinapját a nászéknál ünnepeljük. Ez remek hír, mivel nekik van kemencéjük, tavaly építette a nászom, saját kezűleg. Most már biztos, hogy a csülkök a kemencében végzik majd áldásos tevékenységüket. Még egyszer köszönet érte és azért is, hogy mindig válaszolsz! Szeretettel üdvözöllek, Edit.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry k, 2010-08-24 09:34

Fú, ez szuper! A kemence füstös ízét sajna a sütő nem tudja visszaadni. Remélem, ízleni fog, várom majd a visszajelzést! Juci

eve1122
Szabó Éva / eve1122 h, 2010-08-23 22:46

Ha kérhetem, Évy :) de egyébként rendben van :) Hm..én eddig még sosem láttam sárga héjú krumplit, csak képen..de ezentúl vadászni fogok rá :D viszont a piacon "a krumplis bácsinál" lehet kapni krumplit,ami nem fő szét,de amúgy barna héjú :)
Viszont..még mindig nem válaszoltál az oldaladon :( léci,léci,léci! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2010-08-23 17:11

strawberry!!A kép csúcs, és már ránézésre szerelmes lettem az ételbe, és olyan jó lenne most egy tányérral!!De receptek közé és elkészítem.Köszi!Éva-Anyóca

728