r
Nosalty Logó

Boszorkányujjak - sósan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Boszorkányujjak - sósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 687 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7977.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    4398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 4118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulákat tetszőleges színű ételfestékkel kifestjük. (Mi mandulaszeleteket használtunk - ezeket pohárba szórtuk, rácsepegtettünk kevés festéket és addig kevergettük nagyon óvatosan, míg befogta a 'körmöket' a szín.) Utána sütőpapírra szétterítjük és száradni hagyjuk őket.
  2. 2 csésze meleg vizet tálba öntünk, belekeverjük az ek cukrot, majd a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson, ez kb. 5 perc.
  3. Az élesztős keverékhez adunk további 1 csésze lisztet, az 1 ek sót, összedolgozzuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a további 4 csésze lisztet és dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk a tésztát, míg sima nem lesz.
  4. Olajozzunk ki vékonyan egy tálat, abba forgassuk bele a tésztabucit, majd fedjük le fóliával és tegyük meleg helyre kelni. Kb. 1 órán belül a duplájára nő.
  5. A sütőt melegítsük elő. Olajozzuk be vékonyan a sütőpapírt. Verjük fel tojást.
  6. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk - mindig takarjuk le a többi bucit, míg az egyiket formázzuk!
  7. 4x12 darab ujjat formázunk a tésztából: középen és a két végén sodorjuk vékonyabbra, hogy ízületeket alakítsunk ki - ezeket 2-3-szor késsel is bevagdossuk. És most két verzió közül választhatunk:
  8. 3 liter vizet tegyünk fel forrni egy nagy edényben, szórjuk bele a sütőport és hagyjuk gyöngyözni. Az első ujjsorozatot (12 db) dobjuk a vízbe, főzzük kb. 1 percig, halásszuk ki őket a sütőpapírra. Kenjük le a tetejüket tojással, szórjuk meg rozmaringgal és tengerisóval, tegyük rájuk a mandulakörmöket, majd irány a sütő - kb. 12-14 perc múlva kész is vannak, de érdemes közben rájuk kukkantani párszor.
  9. Az ujjakat a sütőpapírra sorakoztatjuk, lekenjük tojással, rájuk tesszük a körmöket, megszórjuk sóval és rozmaringgal, majd sütjük- ugyancsak kb. 12-14 percig. Időnként meglessük őket, nehogy túlságosan is piruljanak.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16180
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Mi csak az ujjak felét forráztuk le, mert a sütőpapírunk nem volt épp a legjobb és ráragadtak :( Egyébként úgy tapasztaltuk, nem szükséges főzögetni őket, így is nagyon szépen megsültek, finomak lettek- ráadásként még a sütőpapírról is simán lejöttek :) Adhatunk mellé mártogatóst: sütőtököset, sajtosat, sőt, akár egyszerű tzatzikit is. Halloween lévén el tudom képzelni jó kis 'véres' paradicsomszósszal is :) Martha Stewart receptje: http://www.marthastewart.com/316427/ladies-fingers-and-mens-toes

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween közeledtével az ember akarva akaratlanul is ünnepi hangulatba kerül, főleg, hogy minden vízszintes felületen faragott sütőtökfejekkel találkozik :) Természetesen mi sem maradhattunk ki a sodrásból ('mi' alatt legjobb barátnőmet/lakótársamat és jómagamat értem), már jó ideje csupa-csupa narancssárga gyertya, tökpofa, madárijesztő, falevél stb. között tengetjük napjainkat :) Mivel a jövő hétre szünetet kaptunk, gondoltuk, meglepjük a csoporttársainkat és kedveskedünk nekik valami finomsággal, mielőtt fájdalmas búcsút veszünk egymástól egy teljes hétre. Nekem rögtön a bosziujjak jutottak eszembe! Persze rengeteg recepttel találkoztunk a neten, viszont azok mind édes sütik voltak, mi pedig sósat szerettünk volna. Na, ekkor keveredtem fel Martha Stewart oldalára, ott pedig erre a receptre. Egyszerű kenyértészta végülis - mi annyit változtattunk, hogy teljes kiőrlésű lisztből csináltuk, valamint csak a felét 'főztük' meg. Áthívtuk egy másik barátnőnket is segíteni, így pikk-pakk megvoltunk. Jelentem, nagy sikere volt! :D Először mindenki csak pislogott, hogy ez mi a fene, volt, aki elborzadt, volt, aki rögtön kettőt is kivett a dobozból... ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek