Az idei nyár esküvői tortatrendjei: szakértőnktől mindent megtudhatsz!

Horváth Alexandra, az Egy csipet torta tulajdonosa megosztotta velünk, melyek a legnépszerűbb esküvői tortatrendek idén.

Meghan Markle és Harry herceg esküvői tortája szakított a királyi házra jellemző hagyományokkal. A nehéz, szinte télies ízvilágú és látványos, elegáns cukordíszekkel feldobott gyümölcstorta helyett a fiatalok más sílusú finomságot választottak. Claire Ptak, a kaliforniai származású, de Londonban, a Violetben alkotó cukrász egy könnyű, citrommal és bodzavirággal ízesített és élő virágokkal díszített tortát készített .

Látva a hercegi torta népszerűségét világszerte, Horváth Alexandrával, az Egy csipet torta tulajdonosával elbeszélgettünk arról, melyek az idei esküvői szezon tortatrendjei. Alexandra kiemelte, hogy "ahogy az Meghan Markle és Harry herceg tortáján is látszott, a legnépszerűbb irányvonal mostanában a természetesség, a könnyedség és a rusztikus megoldások. A cukormázas, cukorvirágos torták kicsit visszaszorultak, de persze erre is van kereslet."

Esküvői torta betonra hangolva - fotó: Pinewood Weddings

Alexandra szerint a természetes, rusztikus hangulathoz az alábbiak sokat hozzátesznek:

  • Valódi virágok, gyümölcsök, növényekvagy akár fűszernövények használata díszítésként.

  • Az aranyos, rezes, ezüstös színek - és a márványos hatás is -szépen harmonizálnak a pasztellárnyalatokkal és a növényekkel.

  • A rusztikus érzetet keltő, betont imitáló hatás is népszerű.

  • Macaronok is funkcionálhatnakdíszítményként.

A macaronok tortadíszként is jól mutatnak - fotó: Room 8 Photography

Alexandra szerint, ha sok a vendég, érdemes a nagy tortát felváltani egy kisebb, összehangolt tortakollekcióval.

Egy nagy tortát bonyolult hűteni, sérülékeny és a felszolgálóknak is nehéz vele bánni. Alexandra még egy ok miatt szereti a több, kisebb tortából álló megoldást: ha egy nagy tortát elkezdenek felülről szelni, az alját szépen beteríti a morzsa - és ugye ki akar összemorzsázott tortát falatozni.

Elegáns, összehangolt tortakollekció - fotó: Török-Bognár Renáta

Az ízek tekintetében Alexandra szerint a legnépszerűbbek a friss, gyümölcsös kombinációk, de a csokoládé is örök kedvenc.

Friss, gyümölcsös torta - fotó: Jagity Fanni

"Igyekszem bátorítani a megrendelőket, hogy dobjuk föl valami izgalmas megoldással a sima csokoládés tortákat is. Érdemes többféle csokit, többféle textúrát használni" - tette hozzá.

Levelekkel díszített torta - fotó: Jagity Fanni

És még egy utolsó jó tanács a szakértőtől. Akik igazán az ízlésük szerint való tortát szeretnének, azok a tavaszi, nyári esküvőjükre már az előző év októberében-novemberében rendeljék meg a tortát...

A képeken látható torták az Egy csipet torta műhelyében készültek.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

7 zseniális halas étterem, amely igazi nyári hangulattal kényeztet

Címlapról ajánljuk

További cikkek