Csodafegyver, ami felveszi a harcot a januári szürkeséggel: joghurtos céklasaláta

A január eléggé holtszezon a friss alapanyagok tekintetében. Szerencsére jófajta cékla még akad a piacon, úgyhogy most ebből próbáltam meg kihozni a legtöbbet.

A Dobrumba étlapján van egy céklakrémes golyó, amit gránátalmasziruppal dobnak fel. Ezt annyira imádtam, hogy innen jött az ötlet, én is csinálok valami hasonlót. Csavartam még egyet a dolgon, merthogy a már a cékla sütéséhez is felhasználtam ezt a gránátalmás cuccot, ami jól rákaramellizálódott, és marha finom lett tőle. Nyomtam hozzá kevés balzsemecetet is, hogy meglegyen a savassága, aztán már csak egy kis görög joghurt és dió kell hozzá, a tetejére meg koriander. A videóban valójában petrezselyem szerepel, mert elfelejtettem venni a "szappanízű" csodából. Amúgy petrezselyemmel is finom lett a cucc. Szóval ha mindent összekotyvasztattunk, már ehetjük is köretnek valami hús mellé - én legutóbb köftét sütöttem hozzá -, de akár önmagában is szuper saláta lehet.

Ha meg maradna belőle, akkor pürésítsétek le és lesz egy újrahasznosított, szuper kencétek reggelire!

RECEPT

Joghurtos-gránátalmás céklasaláta recept

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek