Budapesten mutatták be Michelin-kalauzt - Az Onyx megkapta a második csillagát is

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát.   

Az elismeréseket hétfő este gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018 című kiadványát. Öt közép európai ország, azaz Ausztria, Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország csillagait adták át ezen a magas presztízsű eseményen.

Szulló Szabina és Széll Tamás (j), a Stand25 étterem séfjei átveszik az ajánlott étteremnek ítélt elismerést Michael Ellistől, a Michelin Guides nemzetközi igazgatójától MTI Fotó: Kovács Tamás

A rendezvényen két új elismerés is debütált. A fiatal szakácsokat díjazó Young Chef Awardot Niall Keating angol séf kapta, míg a Michelin Mentor Awardot Christian Constant francia séf.

Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje átveszi az étteremnek ítélt Michelin-csillagot Michael Ellistől MTI Fotó: Kovács Tamás

Az, hogy nálunk rendezték meg a gálát valószínűvé tette azt, hogy idén kapunk csillagot. Tavaly Pesti István távozása után a Tanti elvesztette a csillagát és új csillagot sem kapott egy étterem sem. Sokan gondolták, hogy idén majd csillagot ítélnek meg az Arany Kaviárnak, a MÁKnak, a St. Andrea-nak vagy a Babelnek - ezek a találgatások nem jöttek be.

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje átveszi az étteremnek ítélt Michelin-csillagot Michael Ellistől MTI Fotó: Kovács Tamás

Végül az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand 25 Bib Gourmand minősítést kapott - ez azoknak az éttermeknek jár, ahol jót lehet enni megfizethető áron.

Így jelenleg három Bib Gourmand étterem van idehaza: a Petrus, a Fricska és az újonc, a Stand 25.

Szöveg és kép forrása: MTI /Index

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek