hozzászólások

leírás

Ahogy a nevéből is kederül, ezt a cukrot nádcukor és melasz kombinálásával állítják elő.
Érdemes megnézni, hogy fehérítetlen nádcukorral készült változatot vásároljunk, mert azt nem fehérítették (általában vegyi úton), mielőtt újra barnára színezték volna.
A melaszos nádcukor jellemzője, hogy a cukorkristályok a melasz miatt összetapadnak. Tapintásra puha, vajszerű állagú.
A melasz különleges zamatot kölcsönöz a cukornak, illetve barnás színt kölcsönöz az ételnek - ezért használatakor ezt mindenképp vegyük figyelembe.
Az angol konyhában közkedvelt a használata: sütemények, különböző kekszek édesítője.
Különleges zamatot kölcsönöz a kávénak és a teának is.
Az adagolása megegyezik a normál cukoréval.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk.

Melaszos nádcukor alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!